Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Dragon Ball Kai
Jako iż nikt się nie podjął wydania odświeżonego DB podejmuje się tego nowo powstałą grupa: [DragonSubs]
Od razu mówimy że jeśli uważacie że wzieliśmy się za tak spore Anime, to prosimy darować sobie krytykę. To ma być od fanów dla fanów.
Odświeżona wersja będzie mieć mniej odcinków więc to już nie tak dużo
Ale do rzeczy.
Odcinki będą wydawane w formacie Avi oraz MP4 [dla posiadaczy przenośnych odtwarzaczy, tutaj dla PSP]
Rozdzielczość:
- 1280x720
Obecnie są nas dwie osoby i przyjmiemy każdego nowego kto zajmuje się:
- Karaoke
- Efekty
- Tłumaczenie
- Korektor
- Koder
Chętnych zapraszamy na gg nr: 699091
Download:
Pierwszy epizod jest dostępny. Obecnie są to dwa źródła. Za parę dni będzie to serwer ftp z którego będzie lepiej pobierać pliki.
Odcinek 01
Megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=7GAY1BI2
Rapidshare: (po 200mb na jedną część)
http://rapidshare.com/files/220921886/_ … .part1.rar
http://rapidshare.com/files/220933931/_ … .part2.rar
Komentarze i uwagi mile widziane. Lecz typu:
- ooo Dragon Ball, darujcie sobie
itp.
Prosimy zachować dla siebie. Wiemy że spodoba się ta forma wielu osobom.
Ostatnio edytowany przez uzumaki174 (2009-04-14 11:22:27)
Dobra, fajno... ale czemu avi i gdzie się podziała wersja dla PSP? Nie mówcie że to to na rapidzie. No nic, ja do mend nie należę więc życzę powodzenia, może chociaż jedna grupa wyda tasiemnca do końca.
Od razu mówimy że jeśli uważacie że wzieliśmy się za tak spore Anime, to prosimy darować sobie krytykę.
A to nie wzięliście się?
Prosicie się nie czepiać, ale tym tematem sobie najlepszej reklamy nie zrobicie. W napisach nie ma takich błędów, prawda?
Proszę sprawdzić a się przekonasz
Co do tasiemca pomysł wyszedł za namową kumpla i tak się to narodziło.
Co do błędu powyżej przyznaję się do nie go thx za jego ukazanie, ale któż ich nie robi. Zdarza się najlepszym.
Wersje na PSP będę właśnie wgrywał i edytuję wtedy post.
Natomiast sprawa że plik leży i na rapidzie i na mu to tymczasowo i głównie będą to mirrory. Wkrótce wszystkie nowe będą pojawiać się na ftp. Nie mam zbytnio jak seedować torrentów, choć jeśli znajdzie się ktoś chętny zapraszam.
----------------------------------------------
Uwagi przyjęte i weźmiemy je do siebie.
Przy następnym postaramy się lepiej. Fakt że przydałby by się ktoś jeszcze do pomocy.
Ostatnio edytowany przez uzumaki174 (2009-04-14 14:47:47)
uzumaki174 napisał:Od razu mówimy że jeśli uważacie że wzieliśmy się za tak spore Anime, to prosimy darować sobie krytykę.
A to nie wzięliście się?
Prosicie się nie czepiać, ale tym tematem sobie najlepszej reklamy nie zrobicie. W napisach nie ma takich błędów, prawda?
Niestety, są.
Co do suba, fajnie, że ktoś się za to wziął. Niestety napisy są strasznie niedopracowane (literówki, brak przecinków itp.). Najbardziej wkurza to, że gdy w jakimś wyrazie jest użyta litera 'ł' to odstęp od niej jest większy niż między innymi literami, wygląda to mniej więcej tak: ''ch ł opiec".
Już w pierwszych kilku minutach padło kilka dziwnie sformułowanych zdań, mnie osobiście rozwalił tekst z OP: "Nawet mocni przeciwnicy mnie podniecają."
Co do czcionki, mnie się nie podoba, ale to kwestia gustu.
Tak więc, plus za to, że w ogóle podjęliście się wydania DB, minus za wykonanie napisów.
DObra, widziałem to, więc mogę ocenić. Typesetting ssie (w openingu i ed arial), zaś w odcinku czcionka kulawa strasznie i męcząca. Karaoke polskiego tekstu to IMO nieprzemyślany zabieg. Moja rada jest taka: zaiwestujcie w porządną ekipę fansubbującą, tj. korekta, QC, karaoke, może projekt da się wtedy jeszcze uratować, póki co, to widziałem ładniejsze softy do tego anime na Ansi.
Spoko postaramy się. Człowiek się uczy na błędach i przez praktykę.
Ale co do czcionki kolega się pomylił.
To nie jest Arial - tej czcionki w życiu nie używam [od lat dokładniej]
Dragon Ball natomiast to nie takie Anime które według mnie musi mieć wodotryski w karaoke. Ale przemyśli się sprawę lepiej.
Ciągle szukam dodatkowych osób do grupy.
DB Kai to nie jedyny projekt jest parę innych, lecz mając oprócz mnie dodatkowo tylko jedną osobę nie chcę się porywać na wiatr i łapać 10 srok za ogon.
Pozdro
Nie mówię o wodotryskach, bo sam jestem maniakiem prostoty, a jakieś latające dupere tępię , no ale skoro to tasiemiec, to znaczy, że trzeba go zrobić na odwal się? Przyjcie w górę, każdy kiedyś zaczynał, jak nie dajecie rady sami, to dołączcie do jakieś istniejącej już grupy.
Ani szata zdobi człowieka, ani pierdoły typu kara i type czynią sub subem. Liczy się wnętrze, czyli tekst. Najgorsze jest to, że i na tym polu jest co najwyżej średnio...
400mb to przesada, na ta jakosc wystarczy i 200....
Strony 1