#1 2009-04-06 23:57:58

Pyuuu
Użytkownik

[Pyuuu] K-ON

image1.jpg

AniDB

Torrent - Odcinek 01 | MU - Odcinek 1
Torrent - Odcinek 02 | MU - Odcinek 02

Osobiście zachęcam do korzystania z torrenta, dzięki temu prawie na pewno będzie mogli wyciągnąć maksymalną szybkość swego łącza, chyba że macie niesamowity kombajn (jak na polskie warunki), a nie połączenie internetowe.
Za link do MU podziękowania należą się lorunowi ^^.

:: Dane Techniczne ::
Kodek video: h264
Rozdzielczość: 1024x768
Framerate: 23.976 fps

:: Produkcja ::
Tłumaczenie i cała reszta: Moja skromna osoba
Opening i ending: inspirowane CoalGuys z sporą ilością zmian

:: Info o serii ::
Ilość epizodów: 1/xx (na anidb ilości podanej nie ma, ale ponoć ma ich być 13... się okaże)
Długość odcinka: ok. 25 minut

::OPIS::
4koma przeniesiona na szklany ekran. 4 licealistki próbują ratować klub muzyczny, niestety stają im na przeszkodzie różne problemy, ot chociażby fakt, że gitarzystka nigdy w życiu nie grała na gitarze i nie ma nawet pojęcia, jak czytać nuty. Śliczna oprawa dźwiękowa i ładna kreska przemawiają dodatkowo na korzyść serii ^^. Polecam wszystkim, którzy lubią lekkie komedyjki i dobrą muzykę.

::Uwagi o różnej treści::
Ktoś na kanale #fansubs.pl wspominał, że za jakiś czas powinna wyjść wersja wide, wówczas prawdopodobnie wrzucę drugą wersję odcinka, a na razie jest ta, wydaje mi się, że na zwykłych monitorach dużo lepiej wygląda niż wide ^^. Oczywiście, jako że będę robił drugą wersję, to wszelkie komentarze i uwagi są mile widziane.

Opening i ending są wykonane w dosyć specyficzny sposób, ale taki styl moim zdaniem bardzo pasuje do tej serii.

Sub mógł zajmować 80mb (z niewielką utratą jakości), zdecydowałem jednak, że lepiej będzie wrzucić większy plik, ale z ładniejszym obrazem. Jeżeli ktoś uważa, że wersja 80mb byłaby lepsza, to niech da znać.
Niom, miłego oglądania ^^.

I jeszcze drobna uwaga odnośnie openingu i endingu - zrobienie karaoke, to żaden problem, swego czasu już je robiłem, więc wiem co i jak, więc niech mi nikt nie wmawia, że mi się "nie chciało", po prostu uważam, że opening i ending w takiej formie dużo lepiej do tej serii pasują, ot co ^^.

Osoby, które ściągnęły poprzedniego subka przepraszam, cóż... nie ten plik wgrałem... shit happens. Z tym powinno wszystko już być w porządku ^^.

P.S. ciekawe czy i tym razem się tyle ludzików rzuci, nadal na pewno można coś poprawić (nie ma rzeczy idealnych xD), więc wierzę, że krytyki (zwłaszcza okraszonej masą ironi) będzie sporo. Nie zawiedźcie mnie xP!

Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-04-13 11:45:27)

#2 2009-04-07 08:56:30

Ichigo_Bleach
Użytkownik

Odp: [Pyuuu] K-ON

Własnie miałem szukać czy ktoś sie za to zabrał ^^ Może być fajne, na pewno sobie oblukam.

metallica0005.jpg

#3 2009-04-08 12:48:48

Pyuuu
Użytkownik

Miłego, jak/jeżeli obejrzysz, to fajno by było, jakbyś napisał, czy się podoba xD.

#4 2009-04-10 03:08:19

Pyuuu
Użytkownik

Doszedł link do MU, jeżeli ktoś woli tę formę downloadu (ja osobiście zachęcam do korzystania z torrenta). Podziękowania dla loruna za upload.

#5 2009-04-11 14:24:25

turunks
Użytkownik

hej, właśnie jestem po obejżeniu Twojego odcinka, tłumaczenie wydaje sie w porządku, błędów nie spostrzegłem, a na uznanie zasługuje stosunek jakości do rozmiaru pliku, bo w porównaniu do innych wersji zajmujacych ponad 200 MB nie widze praktycznie różnicy w video czy audio. Co do typesettingu to czcionka jak na moje oko troche za mała i za mało skontrastowana w stosunku do tła, moze by powiekszyć ja troche, zrobic bardziej ciemną obwiednie (prawie czarną...moze byc nawet mniejszej grubosci niz ta teraz zeby nie raziło), a kolorek wewnętrzny literek jeszcze rozjaśnic (albo jakis inny sposób na zwiekszenie ostrosci jest, nie wiem nie znam sie niestety...)....,bo wersja softsub, jak rozumiem w gre nie wchodzi ? jezor.
Pozdrawiam i zycze powodzenia w kontynuowaniu tej fajniutkiej serii oczkod

#6 2009-04-12 17:08:02

Pyuuu
Użytkownik

Softy w grę nie wchodzą, bo jak ktoś chce softa, to może go sobie w 5 minut sam zrobić, wystarczy skrypt ASS (który na ansi jest) i RAW.
Przyjąłem wszystkie uwagi do wiadomości, niedługo zapodam drugi odcinek, to wtedy powiesz, co sądzisz i czy jest lepiej, jeżeli chodzi o typesetting ^^.
Poza tym podobno 25 ma być wersja wide, więc wtedy zrobi się raz jeszcze pierwszy odcinek uwzględniając sugestie zawarte na ansi, jak i na f.pl ^^.

#7 2009-04-12 18:43:16

Pyuuu
Użytkownik

Tak jak wyżej napisałem - oddaję do waszej dyspozycji drugi odcinek ^^:
Torrent - Odcinek 02

Edyta dopowiada: z tymże trzeba jeszcze chwilę zaczekać, bo torrent nie jest na trackerze, ale ściągnąć torka już można ^^.

Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-04-12 19:00:09)

#8 2009-04-13 11:45:38

Pyuuu
Użytkownik

MU - Odcinek 02

Dzięki lorun za upload ^^.

#9 2009-04-17 23:59:03

turunks
Użytkownik

jesli chodzi o typesetting 2-go epka to faktycznie jest juz lepiej, wieksze literki lepiej sie czyta....kolorystycznie tez spoko, choc ja osobiscie do białych liter przyzwyczajony jestem....kwestia gustu....choc zapewne jasniejsze literki lepiej są widoczne smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024