Nie jesteś zalogowany.
Dokładnie , tamto było coś zupełnie innego , lepszego *_* ,
Niestety ja byłem zbyt wielkim gówniarzem by dostrzegać co dobre ;33
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-04-17 15:54:48)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
DZIZYS [ciach] JA [ciach] , sie mocno zirytowale.
Byś przestał, wąski, zakładać tematy z dupy i pisałbyś jak należy w istniejących wątkach, zwłaszcza że lat już kilka siedzisz na tym forum.
Klik
Temat do zamknięcia.
Nie mówiąc już, że to nie ten dział >.<
po [ciach] sie wypowiadasz, skoro w 90% [ciach] glupoty.
Jak sie nazywa temat do ktorego mnie bodzio odsylasz?? przypomne Błędy forum
moze sie myle i rzeczywiscie za dlugo juz tu siedze, ale chyba forum to nie to samo co serwer. A bledy nie wystepuja tylko na forum, ale jak wiadomo szwankuje takze strona. Skad niby mam wiedziec, ze wiekszosc jedzie w trabe i wypowiada sie w tematach, ktore nie sa od tego? A przynajmniej nazywaja sie nie tak jak powinny? Zmiencie temat na "Bledy na ansi" to sie bede wypowiadal w temacie, a dopoki temat sie nazywa "bledy forum", wiec ni .... nie pasuje do tego co chcialem wyrazic.
Edit mod: proszę o nie przeklinanie na forum
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Coś dla fanatyków starego forum http://web.archive.org/web/200706240245 … nfo/forum/ Tez za nim tęsknie, było o wiele lepsze od obecnego.
DZIZYS [ciach] JA [ciach], sie mocno zirytowale.
bodzio napisał:Byś przestał, wąski, zakładać tematy z dupy i pisałbyś jak należy w istniejących wątkach, zwłaszcza że lat już kilka siedzisz na tym forum.
Klik
Temat do zamknięcia.
Nie mówiąc już, że to nie ten dział >.<
po [ciach] sie wypowiadasz, skoro w 90% [ciach] glupoty.
Jak sie nazywa temat do ktorego mnie bodzio odsylasz?? przypomne Błędy forum
moze sie myle i rzeczywiscie za dlugo juz tu siedze, ale chyba forum to nie to samo co serwer. A bledy nie wystepuja tylko na forum, ale jak wiadomo szwankuje takze strona. Skad niby mam wiedziec, ze wiekszosc jedzie w trabe i wypowiada sie w tematach, ktore nie sa od tego? A przynajmniej nazywaja sie nie tak jak powinny? Zmiencie temat na "Bledy na ansi" to sie bede wypowiadal w temacie, a dopoki temat sie nazywa "bledy forum", wiec ni .... nie pasuje do tego co chcialem wyrazic.
W tym momencie proszę moderację o warna dla ciebie za przeklinanie. Zachowaj swój podwórkowy język dla siebie.
Edit mod
Bodzio ty nasz elokwenty forumowiczu, zranila mnie twa prosba.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Tu stary wygląd nie ma nic do rzeczy.
Nawet jak by teraz widniał jak kiedyś to i tak by się wszystko sypało !
Wygląd obecnie nie jest najważniejszy,raczej stawiał był stabilność.
ファンのファンのために
w zasadzie sa 3 drogi:
1 - optymalizacja serwisu
2 - optymalizacja ustawień oprogramowanie/zmiana oprogramowania na vps
3 - przesiadka na lepszy serwer.
najszybsza opcja do zrealizowania jest opcja numer 2, potem opcja numer 3 i na końcu 1. Osobiście skłaniał bym się do wyciśnięcia tyle ile się da z obecnych skryptów/konfiguracji. Jednym z takich najszybszym sposobów jest postawienie serwera www nginx z przodu, który zajmuje się plikami statycznymi, a apacha tylko pliki php/html. Dosłownie powinno być to 10m roboty a load od ściągania napisów znacząca spadnie. Myślę, że ogólnie odciąży to vps dość znacznie. Do php tez można dać xcache albo eAcceleratora (nie wiem co tam jest zainstalowane ^^) + odpowiednia modyfikacja configu apacha. Zwolnione zasoby można "przekazać" do mysql.
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-04-18 00:47:24)
I nie tylko Tobie, myślę, że to wszystko jest ze sobą powiązane ^^"...
zauważyłem sobie dziś taki problem nie wiem czy ktoś nie miał takiego problemu wcześniej ale lukajcie:)
tylko jak cytuję tą wypowiedź
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 32#p286532
ANSI jest jak zombi, nawet jak dziad zdechnie i tak w końcu powstanie xD
albo inaczej ansi po każdym zgonie się respawni.
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-04-21 22:06:52)
Tylko musi nazbierać mocy (znaczy czasu, gdy nikt go nie męczy xD).
Nie jest tak źle ostatnio było gorzej ;p
Gorzej? Kilka godzin braku zycia (kolo 16 probowalem wbic, a pozniej kolo 19 chyba)... moze byc gorzej xD?
Zawsze może być gorzej.
Na przykład może nie działać przez cały dzień i już będzie gorzej, niż było ;P
Ostatnio edytowany przez Asan (2009-04-21 22:30:10)
Gorzej? Kilka godzin braku zycia (kolo 16 probowalem wbic, a pozniej kolo 19 chyba)... moze byc gorzej xD?
Bywało gorzej. Ansi nie chodziło w okresach liczonych już nie w godzinach.
A wtedy ludzie rzucali suby licho wie gdzie, tworzyli uber pr0 fora itd.
Asan - może zostać zamknięte, też będzie gorzej. Moje pytanie było retoryczne xD.
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-04-21 22:37:52)
ja tak w sumie to na miejscu Kane'a bym zwołał ludzi do pomocy przy pisaniu skryptu (co robi) i wyłączył sam serwis bo on za bardzo muli :/ forum może zostać
ja tak w sumie to na miejscu Kane'a bym zwołał ludzi do pomocy przy pisaniu skryptu (co robi) i wyłączył sam serwis bo on za bardzo muli :/ forum może zostać
przepadnij!
już lepiej zrobić na 2 serwerach osobno forum i portal..
ale tak mi się zdaje, że to forum to tu najmniejszy problem.
Ostatnio edytowany przez Klapo (2009-04-21 22:52:19)