Nie jesteś zalogowany.
W Ameryce dochodzi do serii morderstw dokonanych na członkach Mafii, za którymi stoi tajemnicza organizacja Inferno. „Phantom” jest jej najsilniejszym i najbardziej uzdolnionym zabójcą jednak podczas „pracy” jej (tak jej) tożsamość zostaje odkryta przez turystę. Ein, bo tak ma na imię nasz zawodowy morderca normalnie zabiłaby świadka jednak tym razem zabiera go na wyczyszczenie pamięci. Zwei nowy zabójca Inferna, który narodził się wtedy narodził zostaje wciągnięty w świat spisku, morderstw i przemocy.
Opis zapożyczony ze strony anime-online.info.pl.
Co sądzicie o tym anime? Ponieważ ja aktualnie jestem po 3 epkach i na razie mam mieszane odczucia.
Też to oglądam. Nawet tłumaczyć chciałam, ale nie będę się pchać jako czwarta
Pierwszy ep mnie zaciekawił, trzeci oglądałam z lekkim znudzeniem. Ale poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieję, że akcja się rozwinie i warto będzie to oglądać. Póki co na kolana mnie nie powaliło.
Obejrzałem dwa odcinki od Menclave, ciekawe czy będą jeszcze to robić po tym jak Funimation to podchwyciło...
Anime średnie, ale uszło obejrzeć te dwa odcinki, takie "Noir v2". Ending to najgorszy shit jaki słyszałem od czasu Code Geass, Ali Project powinno dostać bana na robienie muzyki do anime.
Póki co oglądam to nadal, już 3 epki przeszły, ale za dużo to się nie wydarzyło, najlepiej to wypada strona graficzna, zobaczymy może teraz będzie ciekawiej jak główna postać skończyła już szkolenie.
Początkowo spodziewałem się kolejnego shitu, ale mile się zawiodłem. Zwraca na siebie uwagę muzyka, genialny opening Kokii i ohydny ending ali project. Seria zdecydowanie nie dla wszystkich, fani akcji i realistycznych anime powinni się od tego trzymać z daleka, polecam za to każdemu, kto lubił Noir.
Póki co oglądam to nadal, już 3 epki przeszły, ale za dużo to się nie wydarzyło, najlepiej to wypada strona graficzna, zobaczymy może teraz będzie ciekawiej jak główna postać skończyła już szkolenie.
Na razie zapowiada się konstrukcja 1ep=jedno zlecenie.
Anime były by świetne, gdyby akcja rozwijała sie trochę dynamiczniej. OP jest taki sobie, za to ED jest no genialny, w końcu ALI PROJECT. Dobrze by było gdyby trochę, jeszcze to anime, tak trochę podniosło poziom...
Ciekawostka: W roku 2004 została wyemitowana seria 3 OAVek pt:"Phantom - The Animation", które to też te 3 OAVki są powiązane z tytułem Phantom ~Requiem for the Phantom~. Więc to tytuł obowiązkowy jak się komuś spodoba Phantom ~Requiem for the Phantom~. Tylko nie wiem jak akcja swoi w czasie względem 3 OAVek a serii TV.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-25 16:39:22)
A ja nie rozumiem co wy macie do Ali Project... mi ed bardzo przypadł do gustu
Co do anime to zapowiada się ciekawie... póki co nic szczególnego się nie wydarzyło, ale anime ma mieć 26ep więc może akcja jeszcze się rozkręci.
Ja bardzo lubie piosenki Ali Project, dlatego też dla mnie ten ED jest najlepszy od... EDa z Code Geass.
Co do samego anime, dla mnie jest to najlepiej zapowiadająca się nowość tego sezonu. Ciekawe jak to się rozwinie...
Ostatnio edytowany przez Thebassa (2009-04-25 17:02:06)
<KieR> robotic notes bylo niezle
A ja nie rozumiem co wy macie do Ali Project... mi ed bardzo przypadł do gustu
Jestem w stanie wysłuchać różnego bublu w openingach i endingach, ale jak słyszę tą formację to robię GIGA DRILL BREAKER w klawiaturę. To jak oni grają i śpiewają to potworność, jeżeli piekło istnieje na pewno będę tam zmuszony tego słuchać.
Edit:
Do KieR.
Z tego co napisali na anidb to zwyczajnie alternatywna wersja, więc lepiej oglądaj sobie spokojnie dalej tą nową, nic nie stracisz.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-04-25 17:13:02)
Taki offtopic Oglądał już ktoś Phantom - The Animation? Jak tak to niech się wypowie o tym czy warto oglądać, czy nie.
KieR to są dwie odrębne produkcje. Już większą ciekawostką jest to, że anime powstało cześciowo na podstawie Phantom of Inferno, pierwszej gry Nitro+, tej samej firmy, która stworzyła Chaos Head ^^.
A co do anime - prócz tego, że akcja wolno się rozwija... to więcej serii nie mam do zarzucenia, no może tylko to, że strasznie mi się nie podoba opening ^^.
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-04-25 17:48:37)
~Pyuuu, ale jakoś głowni bohaterowie to też Ein i Zwei. Obejrzeć nie zaszkodzi. Tylko np. ja mam to w planach po obejrzeniu serii TV. Ale trochę masz racji, bo wyczytałem, że ta seria OAVek to alternatywna wersja, to jak tam się źle skończyło to tutaj dobrze skończy pewnie albo na odwrót ;]
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-25 18:09:58)
Ali Project... no to chyba niestety nieodłączny element każdej produkcji BEETRAIN.... xD
Pomimo typowego dla nich stylu (który po takich seriach jak np Tsubasa Chronicle, Avenger czy te wszystkie hacki sprawił, że staram się omijać to studio z daleka xD ), Phantom przypadł mi do gustu Widać, że beetrain stara się ulepszyć swój styl i po Blade of the Immortal nauczyli się trochę, jak powinna prawidłowo wyglądać twarz z profilu... xD
Sama fabuła... cóż, wolno się rozkręca, ale wciąga
Zastanawiam się jaki będzie następny odcinek anime podoba mi się ale w ostatnim odcinku zaczynało się dziać coś co może podnieść moją ocenę albo ją obniżyć no w sumie może też wyjść na zero co rzadko się zdarza ;P Ogólnie od pierwszego odcina dostrzegłem pewien potencja tego anime podoba mi sposób ukazania emocji bohaterów i dlatego czekam na najbliższe rozwinięcie i jak seria wypadnie dobrze to pewnie wykona plan kier'a i zobaczę poprzednika tej serii
Szczerze mówiąc to moje ulubione anime w tym sezonie. Fabuła oparta jest na grze Phantom of Inferno i całkiem dobrze się jej trzyma. Ciekawe jak dalej się rozwinie, bo gra miała kilka alternatywnych "dróg" i zakończeń.
@ Kier
Phantom the Animation pokrywa historię z pierwszego chaptera z gry. Tylko pewnie ma inne zakończenie tegoż chaptera niż seria TV (tego się dowiem jak 10 epek obejrzę). Mi się za bardzo ta OVA nie podobała, ale to rzecz gustu.
Ostatnio edytowany przez Azakus (2009-06-05 09:57:12)
~Azakus, a pisałem gdzieś, że mi tak? Ja nie wiem jeszcze, bo sciągnołem to, ale czasu na obejrzenie nie ma ^.^
Skończyłem serię i takie małe pytanko odnośnie zakończenia, bo nie jestem pewien, czy dobrze to zrozumiałem.
Też to zakończenie mnie zastanawia i...
Ostatnio edytowany przez predini (2009-10-22 22:59:35)
predini
Pomyśl bo brednie walisz jak potłuczony.
ファンのファンのために