Nie jesteś zalogowany.
Manga raczej tak szybko się nie skończy:\
Wątpie, aby autor trudził się i wprowadzał Vizardów tylko po to, żeby pomogli Ichigo zapanować nad Hollowem, na pewno zrobią jeszcze sagę z Vizardami,
Tu masz rację, trochę poczytałem mangi i muszę powiedz że przeszłość Vizardów będzie ciekawa, przy okazji wyjaśnią się sprawy z przeszłość jednego ze starszych bohaterów.
Zwierz napisał:Manga coś już się chyli ku końcowi ciekawe czy nie wymyśla czegoś jeszcze po tym królu SS <mały powrót do przeszłości w walce z z kempaczi ichigo nie potrzebował ban-kai a teraz coś czuje ze nawet ichi-holow nie dał by sobie z nim rady i to mnie najbardziej denerwuje w tej serii skaczą im po skilach jak po (już nie powiem po czym)> to nie będzie taki koniec bo coś kiedyś wspominali o starej gwardii ex kapitanów
Ja się spodziewam w końcowych rozdziałach pojedynku Aizen vs. Orichime. W końcu autor musi nas czymś zaskoczyć.
Huh, to może od razu król SS vs Kon xD?
Ostatnio edytowany przez gorczaker (2009-01-02 09:27:30)
Pragnę wyrazić swoją opinię co do ostatnich epków. Motyw z przeszłością był nawet fajny, ale gdy go zakończyli...
Najpierw jakieś dwa epy coś jak Power Rangers, teraz niby powrót do głównego wątku, ale ta walka zniewieściałego Shinigami i jakiegoś transwestyty czy Drag Queen już sam nie wiem. Na dodatek jeszcze "transformacja" jak z Sailor Moon Aż mi się na pawia zbierało jak to oglądałem
Ostatnio edytowany przez smoqqq (2009-04-30 19:21:43)
IMHO odcinki Bleacha są coraz gorsze... Zdarzają się przebłyski np. ten motyw z retrospekcją, ale to już zdecydowanie nie jest ta seria co kiedyś. Ogólnie Bleach po świetnych ~60 odcinkach stał się zwykłym, debilnym tasiemcem. Te ostatnie odcinki to miały być niby komediowe? Wg mnie obecny humor stoi na bardziej żenującym poziomie niż stare fillery Naruto.
EDIT: Co zresztą nie zmienia chyba faktu, że to topic o mandze?
Ostatnio edytowany przez Revan (2009-04-30 20:18:01)
Na dodatek jeszcze "transformacja" jak z Sailor Moon Aż mi się na pawia zbierało jak to oglądałem
Wara mi od Sailor Moon , bo seria ta jest znakomita.
Zresztą nie pisz w temacie do mangi co było w anime.
Tak właśnie ta walka wyglądała w mandze, więc nie ma co winić twórców anime za to.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Zgadzam się z korko. W końcu trzeba troche kiczu wprowadzić przed porządną walka Ichigo vs Uluqiora. I najskrytszej prawdzie o najsilniejszym z Espady(aż sam się pokżywiłem). Spojler zawiera info kto jest najsilniejszym w Espadzie, wchodzisz na własną odpowiedzialność.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-30 21:09:29)
smoqqq napisał:Na dodatek jeszcze "transformacja" jak z Sailor Moon Aż mi się na pawia zbierało jak to oglądałem
Wara mi od Sailor Moon , bo seria ta jest znakomita.
Zresztą nie pisz w temacie do mangi co było w anime.
Broń boże nie chciałem obrażać SM, tylko podałem przykład w jakim typie była ta "transformacja". (też mam sentyment do "Czarodziejki" )
Temat od mangi... Mój błąd
Fajne akcje się teraz dzieją, tylko że znowu będą fillery. Chyba, że to były jaja pod koniec 226 epka, ale patrząc na tytuły następnych epków wychodzi na to, że to prawda :/. Dopiero co były fillery, co oni tak ciągle zapychają? Mangi na pewno jest dużo o.O.
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2009-07-05 13:00:27)
Na dzień dzisiejszy Blach jest chyba jedynym tasiemcem który dogania mangę, więc prawdopodobnie trochę fillerów wcisną. Chociaż dla mnie to i tak wszystko jedno bo anime nie oglądam.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
I tak fillery lepsze niż 20 minut, patrzenia się na oczka ichigo/ulqiory, by zapełnić czas antenowy.
Ostatnio edytowany przez Caland (2009-07-05 16:15:22)
Więc dogania mangę? Hmm One Piece też i jakoś tam się zbytnio tym nie przejmują, a jak już pojawiają się fillery to ładnie wplecione w fabułę tak, że nawet się ich nie zauważa (nie mówię o specialach) a w Bleachu kolejny raz w HC arc wbijają fillery na siłę. Prawdopodobnie będzie cały arc fillerowaty po czym pewnie zrealizują walkę z Ulquiorrą i znowu będą fillery .
Ja już chyba pięciu ostatnich odcinków nie widziałem, Bleach jest już takim (tylko budżetowy odcinek z Hisagim był całkiem znośny), że zwyczajnie nie wyrabiam, a jak dodać do tego fillery jakie się teraz zaczną to mamy pełne dopełnienie obrazu nędzy i rozpaczy.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-07-05 19:40:25)
Ostatnie odcinki anime były wręcz denne, pomijając 225 i 226. Bo te dwa ostatnie znowu pokazały dobry poziom, ale jeszcze daleko to tego co było w pierwszych 60 i początki w HM.
Co do mangi jest oczywiście świetna i czym później się skończy tym lepiej. Jest dużo do wyjaśnienia. Kurosaki Isshin i Vizardzi, ja Wam mówię... Na 100% będzie walka Aizen vs. Truskawa, ale pewnie Itsygo przegra wpadnie Inoue i "wymaże" istnienie Aizena.
Chce zobaczyć minę Kurosakiego jak dowie się że jego tatuś nie jest tylko debilem i kretynem xD
Zresztą... Vasto Lorde? xD
Przecież mamy jeszcze masę BanKai'ów do pokazania i 50% że będzie coś na kształt trzeciego stopnia uwolnienia miecza.
Ciekawe, czy Kisuke wyciągnie ich z HM przed końcem walk xP
Raczej za szybko by się teraz manga skończyła, jeszcze dojdzie jakiś wątek typu: klucz królów nie był jedynym, czego pragną Aizen.
Ostatni chapter wymiatał
Nie chce mi się dużo pisać bo jestem zmęczony więc skomentuję tylko to:
Zresztą... Vasto Lorde? xD
True... nawet jeśli Soul Society wygra dzięki Vizardą z Espadą to Aizen ma jeszcze kogoś znacznie potężniejszego czyli właśnie Vasto Lorde którzy bez użycia resurection powinni rozgromić espade 1 hitem.
Więc jest jeszcze bardzo możliwe że będzie saga z Królem SSi jego mega uber koksami xD.
Może niektórzy zapomnieli... Ale jest jeszcze przecież oddział "zero", a dla ozdoby to o nim raczej mowy nie było. Ale ja bym chciał żeby Aizen wygrał, zawładną Społecznością Dusz i potem ludzie którzy przeżyli. W prawdziwym świecie (lub HM) szykują się do odbicia Społeczności. Po czym wkraczają w wymiar Króla Społeczności i walczą z Aizenem.
Co do VL nie zdziwił bym jakby oni pojawili się jako osobny przeciwnik dla SS xD
Ostani ciapek to prawda wymiatał
Ktoś wyżej wspomniał że Klucz to nie jedyny artefakt którego Aizen pragnie... Jakby nie było nieśmiertelny to on nie jest. Może klucz to tylko pierwszy krok do czegoś innego.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-07-05 21:47:41)
Proszę, oto wyglądy Zanapaktou: