#1 2009-04-30 23:27:17

sasad
Użytkownik

Krytyka Valkyria Chronicles

Jest to tak nierealne i nierzeczywiste anime o wojnie i o zgrozo o  czołgistach w roli głównej , bo ja jako znający troszkę budowę i Historię  Czołgów po prostu spadłem z fotela ze śmiechu jak zobaczyłem gościa w zbroi w czołgu:) rotfl . Czy ktoś z was był w czołgu w czasie jazdy w terenie?.Odradzam zbroje,złamane  jedno czy dwa żebra to minimum.To anime jest dla hmm 6 latków?.
Dlaczego tylko jeden czołg , niby prototyp ale aby wybudować taki prototyp potrzeba fabryki,a nie szopy.Jak już się czepiam to czepie się maksymalnie,agresor posiada czołgi co najmniej o 2>3 generacje starsze od tego Prototypu i jak bym nie znał się na tym,to bym powiedział , te czołgi to  Pzkpfw 35 model Niemiecki ale podobnego typu sprzętu było sporo. Tu dam link abyście popatrzyli na Czołgi i porównali Czołgi teoretycznie  http://czolgi2wojny.pl/
A gdzie Lotnictwo? 4 ep anime i nie ma lotnictwa?  Tak zaawansowana technika i nie ma lotnictwa?
Przedstawiona fabuła w tym  Anime jest na razie płytka jak woda w garnku a postacie są przedstawione jako osoby co wygrywają wojnę za pomocą jednego czołgu i piechoty .Strasznie nierealistyczne podejście do tematu>Wojna Romans Przygoda< nawet w Anime bywały o niebo lepsze Wojenne romanse.
Jak zrobili  Anime  przygodowe i romansowe to powinni zadbać troszeczkę o realia. Wg mnie  porażka od strony fabuły i realizmu nawet jeśli to by była fantastyka ,jest to b naiwne Anime .
Jest to Moja i tylko moja opinia i nie odradzam wam zerknięcia na te Anime .

Valkyria Chronicles > Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles nr a6244 link http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6244

Ostatnio edytowany przez sasad (2009-05-03 01:01:18)

#2 2009-04-30 23:40:16

Muird
Użytkownik

Odp: Krytyka Valkyria Chronicles

sasad napisał:

Przedstawiona fabuła w tym  Anime jest na razie płytka jak woda w garnku a postacie są przedstawione jako osoby co wygrywają wojnę za pomocą jednego czołgu i piechoty.

Mhhh... z twojego opisu przypomina mi to naszą rodzimą produkcję Czterej czołgiści i kundel czy coś w ten deseń smile smile

#3 2009-04-30 23:54:03

ksenoform
Użytkownik

Bez obrazy, ale większość anime nie ma przekładu na realizm, więc po co zakładać temat, żeby skrytykować nie najgorszą produkcje, dodatkowo większość anime ogląda się dla zabawy, a nie w poszukiwaniu sensu i realizmu

#4 2009-04-30 23:56:00

sasad
Użytkownik

Co prawda nie na temat tego anime ale odpowiem:) Owszem podobne:) ale w 4 panc i pies:) było to dzieeełoooo odcinkowe fabularne i przygodowe no i realizm pola walki był:) jeszcze w miarę zjadliwy i wygładzony pod widza małoletniego.Bo np nie porównujmy tego dzieła do filmu Kompania braci czy do Szeregowca Ryana ,tam była po prostu pokazana w miarę realna jatka wojenna .

#5 2009-05-01 00:00:33

Luk4S
Użytkownik

Ty patrz... W FullMetal Alchemist są samochody, a nie ma samolotów? Ale za to są mechaniczne zbroje, które się podłącza do nerwów... Czego my teraz jeszcze nie potrafimy...

Ja tam do tego anime nic nie mam. Bitwę się wygrywa głową, a nie liczebnością. Zresztą pokazała to polska historia jezor

W anime, próżno szukać realizmu, jak widzisz prawie że odrzutowy czołg, który popierdziela jak F1, w dodatku wali prawie z atomówek. A steruje nim nastolatka i jest mega zwrotny, pewnie wykonany z kosmicznego metalu. ^^

PS: Grałeś kiedyś w gry? Jak jeden koks rozwalał całe wojska? ^^ Tam też nie ma realizmu, a gra się fajnie. Zagraj sobie w Serious Sam lub Diablo II, tam też jeden gość (lub kobitka) staje przeciwko milionom wrogów i daje radę... robiąc z nich sieczkę.

FluxBB bbcode test

#6 2009-05-01 00:06:15

ksenoform
Użytkownik

sasad, a skąd ty wiesz jak jest na wojnie, byłeś na jakiejś? jesteś zawodowym żołnierzem? byłeś w Iraku albo Afganistanie? Dla mnie filmy realne (Kompania barci, Szeregowiec Rayan) są tym samym co inne produkcje o tematyce wojennej, a czemu bo nie byłem na wojnie i nie wiem jak tam jest, jak bym się zachował i czym w zbroi (jak bym miał pod ręką) bym do czołgu nie wszedł.

#7 2009-05-01 00:06:47

Zarathustra
Użytkownik

sasad napisał:

Jest to tak nierealne i nierzeczywiste anime o wojnie i o zgrozo o  czołgistach w roli głównej , bo ja jako znający troszkę budowę i Historię  Czołgów po prostu spadłem z fotela ze śmiechu jak zobaczyłem gościa w zbroi w czołgu:) rotfl . To anime jest dla hmm 10 latków?.

yg5557_1.jpg

sasad napisał:

Dlaczego tylko jeden czołg niby prototyp ale aby wybudować taki prototyp potrzeba fabryki,a nie szopy.Jak już się czepiam to czepie się maxymalnie,agresor posiada czołgi co najmniej o 2>3 generacje starsze od tego Prototypu i jak bym nie znał się na tym,to bym powiedział , te czołgi to  Pzkpfw 35 model Niemiecki ale podobnego typu sprzętu było sporo. Tu dam link abyście popatrzyli na Czołgi i porównali Czołgi teoretycznie  http://czolgi2wojny.pl/
A gdzie Lotnictwo? 4 ep anime i nie ma lotnictwa?  Tak zaawansowana technika i nie ma lotnictwa?

gn8034_3.jpg

sasad napisał:

Przedstawiona fabuła w tym  Anime jest na razie płytka jak woda w garnku a postacie są przedstawione jako osoby co wygrywają wojnę za pomocą jednego czołgu i piechoty.
Jak zrobili  Anime  przygodowe i romansowe to powinni zadbać troszeczkę o realia. Wg mnie  porażka od strony fabuły i realizmu nawet jeśli to by była fantastyka ,jest to b naiwne Anime dla hmm 6 latka?

Valkyria Chronicles > Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles nr a6244 link http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6244

mg2854_2.jpg

#8 2009-05-01 00:09:48

sasad
Użytkownik

A co im szkodziło dać dobrą fabułę i troszkę realizmu? Piszesz >Ksenoform<[więc po co zakładać temat, żeby skrytykować nie najgorszą produkcje, dodatkowo większość anime ogląda się dla zabawy, a nie w poszukiwaniu sensu i realizmu]
Anime ma być rozrywką ,ale robienie z Anime sieczki to mnie b drazni.To ma być nie najgorsze Anime? Anime na dobrym poziomie czy to fantastyka czy Fantasy ma jako taki Fantastyczny realizm i jest od razu akceptowane przez widza .

#9 2009-05-01 00:17:56

Luk4S
Użytkownik

sasad napisał:

A co im szkodziło dać dobrą fabułę i troszkę realizmu?

Widocznie autorzy mieli taki pomysł...

sasad napisał:

czy to fantastyka czy Fantasy ma jako taki Fantastyczny realizm

Jest wiele serii, pozbawionych jakichkolwiek granic realizmu. Widocznie jest to alternatywny świat w którym, fizyka i chemia są inaczej ukierunkowane i tyle. Może lekko zmienione? Kto wie... Skąd wiesz, że nie żyjesz w matrixie? Hmmm?

FluxBB bbcode test

#10 2009-05-01 00:17:59

KieR
Użytkownik

~sasad, ja nie wiem co ty w tym anime widzisz. Mi ta seria nawet do gustu przypadła. Zobaczymy co będzie dalej, bo dopiero wyszło 4/26 epków. Zgodzę się z ~ksenoform, anime to jest po prostu bajka która ma śmieszyć i dostarczać niezapomniane wrażenia, a nie być realistyczne. To nie film oparty na faktach, a ~Zarathustra bardzo ładnie podsumował twoje wypowiedzi evil

tumblr_static_bug.gif

#11 2009-05-01 00:20:57

sasad
Użytkownik

Dyskusje i temat zrobiłem boooo > Gram w Gry i wojenne i RPG i czytam sporo:) Jestem naaaprawdę tolerancyjny ale po prostu mnie zatrzęsło jak potraktowano te Anime i jeszcze jak zobaczyłem te sceny walk czołgów:) No nie wytrzymałem. Wolę 10 razy popatrzeć na stare Tank Police >tam to była zabawa:) czołgami < A realizm pola walki hm ,nigdy nie poznam mam nadzieję na serjo realizmu pola walki:) Anime jest to bajka , ale by dali troszkę sensu w tym anime,aby anime porwało widza musi być realizm fantastyczny,a tu jego brak .

Ostatnio edytowany przez sasad (2009-05-01 12:05:02)

#12 2009-05-01 00:22:36

Zgrzyt
Użytkownik

Jest anime? nawiązuje do gry z konsoli? bo gra cudo

#13 2009-05-01 00:25:51

Aurius
Użytkownik

~sasad, rozumiem twój ból, ale musisz przyjąć do wiadomości, że na świecie żyją ludzie, którzy nie słyszeli o blitzkriegu, nie znają jego założeń i sposobów realizacji, nie rozróżniają czołgów po układzie jezdnym i nie znają na pamięć specyfikacji każdego z nich, aż do 3 generacji. Większość ludzi nawet nie zauważy różnicy, bo wojska pancerne nie są ich pasją. To anime ma dostarczać rozrywki, a nie być poradnikiem "Ofensywa pancerna: zrób-to-sam".

#14 2009-05-01 00:38:01

ksenoform
Użytkownik

Cóż ja dawno żadnego wojennego anime z realizmem nie widziałem (Pumpkin Scissors, The Sky Crawlers) w każdym było wiele nie realistycznych rzeczy (pojedynczy człowiek pokonuje czołg, dzieci klony do prowadzenia fikcyjnych wojen). Dodatkowo ktoś przeczyta twój post, że to anime jest do bani i zrezygnuje z jego oglądania. Bez obrazy, ale niezależnie jak ci się dane anime nie podoba, pozostań obiektywny.

Ostatnio edytowany przez ksenoform (2009-05-01 00:39:37)

#15 2009-05-01 00:45:03

Tiv
Użytkownik

"Szeregowiec Ryan" realistyczny film hahaha
wysyłanie 7(nie pamiętam  ilu ich było) żołnierzy po to żeby wyciągnąć jednego zwykłego szeregowca (jakich tam było setki tysięcy(nie wymieniam generała na szeregowca powiedział kiedyś pewien pan z wąsem)) to nie są realia wojenne
garstka ludzi która tak sobie po prostu idzie(nikt ich nie osłania, nie mają żadnego rozeznania taktycznego) przez zajęty przez wroga teren to też nie są realia wojenne

#16 2009-05-01 00:48:51

Czolgi
Użytkownik

Screeny Najlepsze smile_big
___
Huh jestem dość popularny smile_big:D
Pan sasad wymienił moje imię około 20 razy smile
___

aka: Czołgista>Czołgi>Czołg>Czołgens

:]

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-05-01 01:06:29)

ファンのファンのために

#17 2009-05-01 00:57:01

sasad
Użytkownik

Tiv  nie jest to dyskusja na temat  Filmu Szeregowiec Ryan ale w czasie desantu i po nim był taki kogel mogel z wojskami we Francji i taka sytuacja ma szanse na realne  prawdopodobieństwo. Poczytaj Prawdziwe relacje z walk i wspomnienia ludzi co tam byli.
A się zdziwisz jakie nieprawdopodobne zdarzenia się działy.Jeśli cię mogę zaszokować to  przeczytaj  książkę >Śmierć poczeka< autentyczne i udokumentowane relacje.

#18 2009-05-01 00:59:45

Czolgi
Użytkownik

sasad
Widzę że jesteś z mojego miasta smile
Ale chyba nie znasz Czołgisty jezor huh... :}
__
Sory za OT.
Temat już do niczego nie prowadzi jezor
''Chyba''

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-05-01 01:07:33)

ファンのファンのために

#19 2009-05-01 01:07:39

sasad
Użytkownik

Czołgi smile parę lat temu>Czołgistów<było około 3 tys w Elblągu  heh:)

#20 2009-05-01 01:09:53

Czolgi
Użytkownik

sasad
Nie mówię o czołgista Armi RP.
Tylko o cywilów smile
__
Z czego wiem jest tylko jeden taki w Elblągu :]
Ale jak nie słyszałeś :p,

ファンのファンのために

Stopka forum