Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
sasad, dziwi mnie, że krytykujesz to anime akurat za brak realizmu, przecież mało realne sceny i wydarzenia to chleb powszedni wszystkich filmów, nie tylko animowanych. Jak chcesz realizmu, to włączasz sobie kanał Discovery czy coś w tym stylu i oglądasz puszczane tam filmy dokumentalne. To anime ma dostarczać rozrywki i wg mnie doskonale się wywiązuje z tego zadania
Co do fabuły, to z gustami się nie dyskutuje, ja akurat wysoko oceniam to anime na tle innych nowości. Poza tym nie można oceniać całego anime jako badziew tylko z powodu słabszej, twoim zdaniem, fabuły. Mnie osobiście do oglądania tego tytułu skusiła kreska i miejsce akcji, czyli alternatywna, nazwijmy to "średniowieczna" Europa Środkowa, czyli m. in. tereny Polski
Jestem na razie po obejrzeniu 2 epków i czekam z niecierpliwością na pl napisy do kolejnych.
A kto mówi, że to jest "nasz świat" i nasze realia?
Jest to alternatywny świat, w którym postęp technologiczny jest inny,
więc trudno go porównywać.
A że nie jest realistyczny? To źle? Ta seria nie ma na celu edukować.
Owszem, można jej zarzucić, że np fabuła rozwija się za wolno,
że animacja nie jest na najwyższym poziomie.
Ale powiedzmy sobie szczerze, to nie Gits. ^^
Co prawda, owszem spodziewałem się troszeczkę
poważniejszego potraktowania całej historii.
Aczkolwiek świetna muzyka, dobra kreska, czy nieźle skonstruowane postacie
sprawiają, że miło się ogląda.
Na tle innych wychodzących serii, wyróżnia się.
Mam pozytywne wrażenia, przynajmniej na razie.
Mam tylko nadzieję, iż fabuła się rozkręci. xD
Owszem Alternatywny świat ale te Anime niestety na razie nie ma tego czegoś co by widza:) czyli np mnie zainteresowało od razu.Ok popatrzymy i jeszcze raz:) ocenimy:)
nie mów ogólnie, nie tylko ty jesteś widzem, mi się anime podoba i zaciekawiło mnie
och, nowy sezon anime, a sasad nadal po polsku pisać ni umi...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jest anime? nawiązuje do gry z konsoli? bo gra cudo
Ano gra cudo, ale anime pozostawia wiele do zyczenia jesli chodzi o "ekranizacje".
I w odroznieniu od uzytkownika sasad nie bede sie czepial realiow, bo nigdy nie bylo powiedziane, ze te anime to wierne odwzorowanie sprzetu i innych pierdolek. Idac tym tropem ciekawe co bys powiedzial tak za hmm.. 12 odcinkow.
Ale bede sie czepial przeniesienia fabuly i zachowania postaci.
Przeciez po 1ep wiekszosc osob byla w przyslowiowej "dupie". Byly tylko pytania, co? gdzie? why? W grze to wszystko jest zrecznie wytlumaczone na samym poczatku, w anime wiadomo bylo, ze ktos atakuje naszych dzielnych bohaterow. Zapewne (tak mysle, bo innaczej...) autorzy nie chca zrobic czegos na zasadzie Dragon ball manga > Dragon ball anime, ale pewne rzeczy to wypada dopowiedziec, a innych lepiej nie przerabiac.
Chocby ostatni ep z akcja odbijania mostu... w grze bardzo logicznie i taktycznie zostal wyeliminowany caly oddzial wroga, w anime dostalismy cos na zasadzie "przedostal sie 1 czolg i zorbil pozadek." nigga please...
Przejdzmy do samych postaci - Tutaj nie jest tak zle, ale tez mam pewne zastrzezenia.
Jak by to ujac... za malo maja swojej unikalnej osobowosci. Np w grze, Welkin jesli mowi o jakims aspekcie natury (robaczku, kwiatku, listku) to mowi zawsze z taka pasja, ze widac ze ma bzika na tym punkcie. W anime to po prostu ma wiedze w danej dziedzine, bez jakiegos specjalnego entuzjazmu. Alicja to w ogole ma jakis inny charakter.
Generalnie jako osoba ktora miala okazje zetknac sie z pierwowzorem, jestem bardzo zawiedziony poziomem anime na jego podstawie.
Ogladam tylko z nadzieja, "a moze nastepny bedzie lepszy?" jak na razie to tylko moje "pobozne zyczenie".
Qwig jeśli nie masz nic ciekawego do dodania to nie śmieć mi tutaj swoimi txtami ,a co do mojego pisania to leć do PWN i tam się wymądrzaj Polski jest pięknym i dziadowskim językiem.
Skrytykowałem te Anime bo mnie wnerwiło straszliwie,mam prawo do wolnej wypowiedzi.I od tego jest Forum aby podyskutować o tym.
Masz prawo do wolnej wypowiedzi i masz prawo twierdzić, że to anime jest "nierealne, nierzeczywiste i odpowiednie dla dziesięciolatków". Inni mają prawo się z taką opinią nie zgadzać.
Mnie osobiście do oglądania tego tytułu skusiła kreska i miejsce akcji, czyli alternatywna, nazwijmy to "średniowieczna" Europa Środkowa, czyli m. in. tereny Polski
Dużo bardziej pasuje okres ok Pierwszej wojny światowej, co by nieco wyjaśniało wygląd przynajmniej żołnierzy Imperium.
Czołgów po prostu spadłem z fotela ze śmiechu jak zobaczyłem gościa w zbroi w czołgu:)
A propos zbroi, to nie przypomina wam to czegoś:
http://www.planetfigure.com/forums/show … hp?t=29638
dla mnie po FMA to najciekawsza pozycja tego sezonu! W gre tez gram i w sposób jaki pokazali anime mi odpowiada! Ocena na Anidb 7,95!czyli sporo ludzi jest pod wrażeniem serii! Dla osob nie grających w grę zapewniam ze akcja nabierze tempa:)
~wariacik, akcja anime jest osadzona w 1935 roku, ~Hyuga, a mi się podoba z tego sezonu 07-Ghost(aż nawet mange zaczołem czytać i jak będą z takim tępem jak idą to spokojnie doczekamy się 2 sezonu), Higashi no Eden(najlepsze anime sezonu według mnie), Tears to Tiara(również bardzo fajne i ciepawe), no ale offtopować nie będę :]
Cóż od początku to anime miało być, romansem na tle wojny albo wojną z romansem w tle. Ja w grę nie grałem, więc nie czuje braków, dzięki bogu, a to anime jest jednym z najlepszych w tym sezonie, umieszczam je w czołówce, ale jak to bywa z anime wiele może się zdarzyć i twórcy mogą całkowicie je zepsuć, więc z ostateczną oceną najlepiej poczekać do końca anime, a nie na początku wywalać, że kiepskie.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2009-05-01 15:28:45)
Już po pierwszym odcinku stwierdziłem, że to nie jest seria dla mnie. I ten komputerowo nakładany na niemal każdą powierzchnię filtr... :|
Ja myślę, że tego anime nie zepsują, robi je studio, które zrobiło Kuroshitsuji, a to anime im wyszło ^.^
sasad to anime powstało na motywach gry Valkyria Chronicle(PS3) i jest ściśle z nią związane więc nie szukaj realizmu w tym bo go nie znajdziesz(w żadnej animie i filmie realizmu nie znajdziesz)i poza tym nie krytykuj tego anime jak (prawdopodobnie) w tą grę nie grałeś i nie wiesz o co chodzi. Moim zdaniem to anime jest dobre
Zacznę od tego że...anime mi się podoba. ^^
Ale też rozumiem o co chodziło założycielowi tematu. I zgadzam się z nim w pewnych kwestiach. Ale gdy zobaczyłem ten temat po raz pierwszy [dokładniej nazwę] spodziewałem się że o co innego chodzi. Mianowicie o co... podejście do wojny. Jest ono bardzo...luźne? Rozumiem, romans z wojną w tle ale... mimo wszystko bohaterzy są zbyt beztroscy jak na sytuację.
Ale anime i tak mi się podoba! A ED rocks! xDxD
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
wiktor vcr za mało przecinków za dużo "i". Popracuj nad swoją wypowiedzią. Napisałem to tylko dlatego, że było mi trudno to przeczytać, sorry za czepianie się.
sasad chyba już wszystko wiadomo, że wyskoczyłeś jak "filip z konopi", temat może zostać ożywiony po zakończeniu serii.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2009-05-01 22:41:12)
Sorry za te przecinki. Pisałem to w pośpiechu. Mam tylko nadzieje, że osoba czytająca moją wypowiedz zrozumie o co mi chodziło.
Zaraz Filip i nie z konopi tylko z Czołgu a temat wg mnie jest ok, porozmawiać o tym Anime wolę w czasie wypuszczania ep>ków
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna