Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Porozmawiać, a krytykować to dwie różne rzeczy. Ja będę mógł w pełni się wypowiedzieć dopiero po zakończeniu serii.
Jest anime? nawiązuje do gry z konsoli? bo gra cudo
Najprawdopodobniej jest to anime na podstawie gry na ps3 ale pewności nie mam.
Grałem w demko ale nie spodobała mi się, cóż to tylko mój gust w prasie za to zbierała bardzo dobre oceny więc coś w sobie na pewno ma.
Jak wyjdzie na PC to kupiłbym aby porównać Grę z Anime.A teraz wole powiedzieć co mnie teraz w tym Anime.Jest to wg mnie olewactwo producenta bo tylko kasa się liczy.
Ostatnio edytowany przez sasad (2009-05-03 00:51:07)
A według mnie to anime to jedno z lepszych w sezonie wiosennym.
A według mnie to anime to jedno z lepszych w sezonie wiosennym.
guuu~ a moim zdaniem jest tak beznadziejne, jak gra xD oglądam tylko po to, by zobaczyć, czy fabuła się będzie pokrywała z grą, ale chyba wyjdzie z tego lipa nawet większa od gry xD
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
Spokojnie, to anime ma miec 26 epków, tak samo było z Kurokami all zaklinali się na to, a od 13 epka nawet się rozkręciło(moje odczucie) ;] ~kappuchu, ale jednak coś cię ciągnie to anime, kolejny epek, kolejny i kolejny itd. Jak z nałogiem ^.^
Spokojnie, to anime ma miec 26 epków, tak samo było z Kurokami all zaklinali się na to, a od 13 epka nawet się rozkręciło(moje odczucie) ;] ~kappuchu, ale jednak coś cię ciągnie to anime, kolejny epek, kolejny i kolejny itd. Jak z nałogiem ^.^
oglądam, bo nie wiem, czy będzie totalna klapa, czy tylko klapa xD
następne wrażenia za jakieś 3-4 epy xD
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
A tam ide ogladać 5 epek Bo 4 fajnie go zapowiadał, w końcu będzie walka vs baza wroga co sobie wojsko rady nie dało ^.^
kappuchu niezły z ciebie masochista, ja nie oglądam chały, bo mnie ból nie sprawia przyjemności.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2009-05-05 23:10:06)
KieR napisał:A według mnie to anime to jedno z lepszych w sezonie wiosennym.
guuu~ a moim zdaniem jest tak beznadziejne, jak gra xD oglądam tylko po to, by zobaczyć, czy fabuła się będzie pokrywała z grą, ale chyba wyjdzie z tego lipa nawet większa od gry xD
Ale co Ci się w tym nie podoba? Mi to anime bardzo podeszło... dzięki temu i minom Alicii jakoś wytrzymam do 2 sezonu SaW
kappuchu napisał:KieR napisał:A według mnie to anime to jedno z lepszych w sezonie wiosennym.
Ale co Ci się w tym nie podoba? Mi to anime bardzo podeszło... dzięki temu i minom Alicii jakoś wytrzymam do 2 sezonu SaW
Pierwsze dwa odcinki to dla mnie była mordęga - ale od 3 fabuła zaczyna się rozkręcać - z odcinka na odcinek coraz bardziej mnie wciąga - już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka (06)
Jest to tak nierealne i nierzeczywiste anime o wojnie i o zgrozo o czołgistach w roli głównej , bo ja jako znający troszkę budowę i Historię Czołgów po prostu spadłem z fotela ze śmiechu jak zobaczyłem gościa w zbroi w czołgu:) . Czy ktoś z was był w czołgu w czasie jazdy w terenie?.Odradzam zbroje,złamane jedno czy dwa żebra to minimum.To anime jest dla hmm 6 latków?.
Dlaczego tylko jeden czołg , niby prototyp ale aby wybudować taki prototyp potrzeba fabryki,a nie szopy.Jak już się czepiam to czepie się maksymalnie,agresor posiada czołgi co najmniej o 2>3 generacje starsze od tego Prototypu i jak bym nie znał się na tym,to bym powiedział , te czołgi to Pzkpfw 35 model Niemiecki ale podobnego typu sprzętu było sporo. Tu dam link abyście popatrzyli na Czołgi i porównali Czołgi teoretycznie http://czolgi2wojny.pl/
A gdzie Lotnictwo? 4 ep anime i nie ma lotnictwa? Tak zaawansowana technika i nie ma lotnictwa?
Przedstawiona fabuła w tym Anime jest na razie płytka jak woda w garnku a postacie są przedstawione jako osoby co wygrywają wojnę za pomocą jednego czołgu i piechoty .Strasznie nierealistyczne podejście do tematu>Wojna Romans Przygoda< nawet w Anime bywały o niebo lepsze Wojenne romanse.
Jak zrobili Anime przygodowe i romansowe to powinni zadbać troszeczkę o realia. Wg mnie porażka od strony fabuły i realizmu nawet jeśli to by była fantastyka ,jest to b naiwne Anime .
Jest to Moja i tylko moja opinia i nie odradzam wam zerknięcia na te Anime .Valkyria Chronicles > Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles nr a6244 link http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6244
Na przyszłość wpierw poczekaj aż wyjdzie w całości i je obejrz, a dopiero potem się wypowiadaj.
Jakby człowieku patrzeć na realistyczność to można by 80 procent wszystkich anime nazwać nic nie wartymi gniotami bo nawet niby te o życiu są bajkowe.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-05-06 00:09:25)
Ten pan w zbroi to on na pewno w czołgu siedział? Mi się wydaje że to był dowódca który sobie jeździł w samochodzie no ale może coś przeoczyłem.
Co do zbroi w czołgu to ... akurat jest ona jak najbardziej przydatna i była instalowana ale trochę niestandardowo, nie noszą je członkowie załogi instaluje się ją w całym wnętrzu czołgu w postaci warstwy przeciwodłamkowej. Chodzi o to że jak pocisk trafaia w pancerz to może spowodować odpadanie odłamków od wewnętrznej strony pancerza, bardzo niebezpiecznych i zabójczych. W związku z tym od dawna instalowano od środka warstwy mające te odłamki wyłapywać.
Prototyp mógł w szopie sobie stać więc może nie tam go zbudowano. Albo po prostu byli baaardzo zdolni.
W WWII spotykały się czołgi najnowsze z tymi z WWI a, na samym początku był straszny galimatias , wynik rozwoju z lat 30-tych gdzie technika gnała do przodu, a nie było gdzie weryfikować przydatności sprzętu więc niektóre konstrukcje choć nowe do niczego się nie nadawały od samego początku (złe założenia koncepcyjne).
Oczywiście mogę się mylić bo twórcy dość mocno przetworzyli oryginały ale dla mnie to co jeździ bardziej podobne jest do oryginalnych japońskich konstrukcji. Tutaj przykład:
Made_in_Japan
a na dole strony lista odnośników do innych konstrukcji więc jak kogoś to bawi może sobie poszukać co z którego wzięto.
Lotnictwo - lotnictwa brak, no ale wtedy w drugiej szopie musiałby stać supersamolot a to mogłoby być zbyt wiele. Z drugiej strony nie ma też mechów dzięki bogu.
Wychowałem się na Czterech Pancernych więc na temat płytkości fabuły o takich co jednym czołgiem wygrali wojnę + romans się nie wypowiem.
A realia w Anime są traktowane tak jak są. Raz lepiej raz gorzej. Swoją drogą chciałbym obejrzeć taki film jak Sky Crawlers nakręcony z żywymi aktorami. Ciekawe jak by to wyszło?
Póki co Valkyria trzyma dobry poziom, co prawda nie powala. Ale robi się coraz ciekawiej, w szczególności gdy poznaliśmy postacie z drugiej strony barykady (czyli Imperium).
sasad napisał:Jest to tak nierealne i nierzeczywiste anime o wojnie i o zgrozo o czołgistach w roli głównej , bo ja jako znający troszkę budowę i Historię Czołgów po prostu spadłem z fotela ze śmiechu jak zobaczyłem gościa w zbroi w czołgu:) . Czy ktoś z was był w czołgu w czasie jazdy w terenie?.Odradzam zbroje,złamane jedno czy dwa żebra to minimum.To anime jest dla hmm 6 latków?.
Dlaczego tylko jeden czołg , niby prototyp ale aby wybudować taki prototyp potrzeba fabryki,a nie szopy.Jak już się czepiam to czepie się maksymalnie,agresor posiada czołgi co najmniej o 2>3 generacje starsze od tego Prototypu i jak bym nie znał się na tym,to bym powiedział , te czołgi to Pzkpfw 35 model Niemiecki ale podobnego typu sprzętu było sporo. Tu dam link abyście popatrzyli na Czołgi i porównali Czołgi teoretycznie http://czolgi2wojny.pl/
A gdzie Lotnictwo? 4 ep anime i nie ma lotnictwa? Tak zaawansowana technika i nie ma lotnictwa?
Przedstawiona fabuła w tym Anime jest na razie płytka jak woda w garnku a postacie są przedstawione jako osoby co wygrywają wojnę za pomocą jednego czołgu i piechoty .Strasznie nierealistyczne podejście do tematu>Wojna Romans Przygoda< nawet w Anime bywały o niebo lepsze Wojenne romanse.
Jak zrobili Anime przygodowe i romansowe to powinni zadbać troszeczkę o realia. Wg mnie porażka od strony fabuły i realizmu nawet jeśli to by była fantastyka ,jest to b naiwne Anime .
Jest to Moja i tylko moja opinia i nie odradzam wam zerknięcia na te Anime .Valkyria Chronicles > Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles nr a6244 link http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6244
Na przyszłość wpierw poczekaj aż wyjdzie w całości i je obejrz, a dopiero potem się wypowiadaj.
Jakby człowieku patrzeć na realistyczność to można by 80 procent wszystkich anime nazwać nic nie wartymi gniotami bo nawet niby te o życiu są bajkowe.
słyszycie ludzie nie wypowiadać się jak ktoś całości nie obejrzał !!!
z tego co pisał zrozumiałem że największe zastrzeżenia miał do logiki nie realiów
a anime takie sobie, choć tą zbroje mogli sobie darować
Jak dla mnie anime całkiem OK, obejrzałem już 23 epki, ale ocenę wystawię dopiero po obejrzeniu całości.
ps.
EDIT by Q
Bez takich spoilerów, bo znowu ktoś się będzie pluł.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2009-09-30 11:11:41)
Odnośnie samego anime to na pewno nie będę go krytykował bo raczej nie ma za co.
Doskonałe kilka ostatnich odcinków nadrobiło większość wad, które się pojawiały wcześniej czyli właśnie to że było mało dobrej akcji.
Jak zacząłem oglądać to anime w jeden dzień 13 odcinków obejrzałem i w drugi 13. Nawet chciałem porzucić je po kilku odcinkach bo bardzo płytkie mi się wydawało i ta zabawa w wojnę była irytująca, ale nie żałuję że obejrzałem do końca bo czym dalej tym lepiej.
Prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że będzie w tym anime aż tyle dramatycznych scen bo klimat większości odcinków na to nie wskazywał.
Głos głównej bohaterki czyli Alicji jest bardzo cienki. W odcinku 10 to szczególnie widać.
To ten sam głos co miała Cossette.
Ogólnie Alicja była bardzo sympatyczna, a po obejrzeniu ostatniego odcinka jeszcze bardziej ją polubiłem. Nie sądziłem, że w tym anime aż taka niesamowita moc się pojawi gdyż przez większość odcinków nic na to nie wskazywało.
Ogólnie oceniam 8/10.
Przed obejrzeniem anime, przeszedłem grę i muszę powiedzieć, że troszkę rzeczy pozmieniali, ale nic złego się nie stało, bo anime jest świetne. Kreska, animacja, fabuła. To wszystko połączone daje właśnie radość na mojej twarzy Alicja wspaniała postać wg. mnie. Trafia do listy moich ulubionych, a anime oceniam na mocne 10!
Po trochu przeczytałem posty wyżej i śmiać mi się chce! Ale proszę bez napinki, bo pewnie już do tego tematu nie zajrzę, bo rzadko się wypowiadam.
Strony Poprzednia 1 2 3