Nie jesteś zalogowany.
Szukam jakiegoś krwistego anime typu hellsing, gantz, elfen lied.
0 cenzury max flaków itp .
Możecie coś polecić ???
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Może Ga Rei Zero.
Jak tak to z ga rei zero na całe wydanie dvd się niech lepiej wstrzyma ^.^
Szczerze, przedwczoraj to obejrzałem i całkiem fajne tylko za krótkie według mnie .
Może jakieś inne propozycje?
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Higurashi może? sympatyczny gore xD
Czy to w tym anime była laska co z tasakiem stała na wysypisku śmieci???
Jeśli tak to to oglądałem lata temu ^^.
Szukam jakiegoś krwistego anime typu hellsing, gantz, elfen lied.
0 cenzury max flaków itp .
Możecie coś polecić ???
Z krwawych i drastycznych (chyba bardziej niż te co wymieniłeś), to znam:
Akira, Ichi The Killer: Episode 0 - obrazy w podobnym starym stylu (ach te oczy wypadające z oczodołów)
Paranoia Agent - tu raczej przeważają migawki, ale też potrafią wcisnąć w fotel
Shigurui - mistrzostwo w rozpryskiwaniu flaków kataną i porządna nowoczesna kreska
Basilisk: Kouga Ninpou Chou, Kurozuka, Ninja Scroll - jeszcze nie widziałam, ale zapowiadają się 'sweetaśnie', też samuraje
rezor1991 napisał:Higurashi może? sympatyczny gore xD
Czy to w tym anime była laska co z tasakiem stała na wysypisku śmieci???
Jeśli tak to to oglądałem lata temu ^^.
ale obie serie? ;> hmm teraz wychodzi seria OVA a za niedługo Umineko no naku koro ni. Nie wiem jak z tym drugim ale narazie w OVA krwi nie widziałem
Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-05-04 10:11:44)
Akira, dobry scenariusz słaba kreska lecz miło sie oglądało.
Basilisk, świetne anime, live action zresztą też .
Ninja scroll, jedno z pierwszych anime w moim życiu i pamiętam je do tej pory (czyli musiało być dobre).
Reszty nie widziałem więc już sobie zapisałem w notatniku tytuły do ściągnięcia.
Co do Higurashi to się nie kwapie to oglądania 2 seri i OVA...jakoś mi po prostu nie wpadł w gust, jak widzę dzieci bawiące się w piaskownicy i przypomnę se te anime, to myślę że zaraz się na mnie rzucą z siekierami i porąbią na kawałki, ale jak podchodzę bliżej to uciekają...znowu się nie ogoliłem ^^.
Dzięki.
Ostatnio edytowany przez SethZero (2009-05-04 14:47:44)
Ja natomiast poszukuje anime, może nie podobne do jakiegoś konkretnego tytułu, ale, aby było w klimatach rpg'owskich. Widziałem "Slayers'ów"(kto ich nie widział?), "Rune soliders". Obecnie oglądam "Tears to Tiara".
Może Tales of the Abyss.
Jubei - Mnemosyne chyba podobne, ale nie dam se głowy uciąć
Weteran666 - Tower of Druaga-Sword of Uruk, 12 epów przyjemnego anime na podstawie RPG
Ja szukam podobnego do Death Note, coś na poziomie.
@ wyżej code geas
Poszukuję anime podobnego do Death Note, ale mając na uwadze takie czynniki jak: fabuła, mroczny klimat, psychologia, tajemnice, kryminał, nadprzyrodzone moce. Po prostu tytuł przy którym będzie spędzało się kupę czasu jak przy DN oglądając kolejne odcinki pochłaniając się w seansie.