Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
ShAd0w napisał:Guilty Gear X
Obejrzałem kilka trailerów anime na youtube i sporządziłem małą listę z anime, które wyglądały na dość fajne co z tego polecacie?
niestety ale to nie jest anime tylko bijatyka (na PSX3 chyba jeszcze jakieś rpg z widokiem z góry wyszło)
Dokładnie. Kiedyś planowano wypuścić to anime, lecz skończyło się tylko na trailerze. A szkoda...
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-04-20 12:19:37)
KRX88zetox napisał:Najgorsze na świecie:
1. Tokko
2. School Days *
3. Skip beat!* to w sumie warto dla brania udziału w kontrowersyjnych dyskusjach :/
takie moje zdanieScool Days najgorszy? Aż mnie śmiech łapie xD
Dla mnie na przykład był jednym z gorszych anime, które oglądałem, o ile właśnie nie najgorszym , ale żeby Skip Beat...
Żeby offtopa nie było:
Z obecnie wychodzących polecam Higashi no Eden, bo nie przypominam sobie, żebyśmy wiedzieli już taką historię i imo zapowiada się wspaniała seria. Natomiast nie polecam Queen's Blade, bo, jak dla mnie, to anime przechodzi wszelkie granice dobrego smaku ^^, fuj!
Ostatnio edytowany przez Asan (2009-04-20 15:30:46)
Powiem szczerze, że ile osób tyle wypowiedzi do tego, co uznać za dobre anime a co za syf.
Najlepiej obejrzeć pierwsze dwa odcinki danego anime i wtedy stwierdzić czy oglądać daną serię czy zabierać się za inną.
Ostatnio edytowany przez kralewna (2009-05-18 23:56:30)
KRX88zetox napisał:Najgorsze na świecie:
1. Tokko
2. School Days *
3. Skip beat!* to w sumie warto dla brania udziału w kontrowersyjnych dyskusjach :/
takie moje zdanieScool Days najgorszy? Aż mnie śmiech łapie xD
School Days, albo się kocha, albo nienawidzi Dla mnie to anime było świetne. Bo przede wszystkim było oryginalne Mało która seria zaczyna się tak niewinnie, a kończy... No tak jak się skończyła No, ale granica dobrego smaku została przekroczona... Co nie znaczy, że to słabe anime. Ja go tam gorąco polecam, choćby ze względu na jego oryginalność.
Najgorsze na świecie:
1. Tokko
2. School Days *
takie moje zdanie
Pozycje 1. i 2. rozumiem, ale masz jakieś konkretne zarzuty do Skip beat! ?
Powiem szczerze, że ile osób tyle wypowiedzi do tego, co uznać za dobre anime a co za syf.
Najlepiej obejrzeć pierwsze dwa odcinki danego anime i wtedy stwierdzić czy oglądać daną serię czy zabierać się za inną.
Nie do końca, bo dwa pierwsze odcinki mogą nie oddawać jego klimatu, jest wiele anime gdzie akcja rozkręca się dopiero od połowy.
Powiem czego nie warto. Na pewno nie warto Erementar Gerad bo to gniot.
Przeznaczenie wiekowe to dla jakichś dzieciaków bo na pewno nie dla młodzieży.
Anime ma fabułę płytszą niż kałuża po małym deszczu, nie zawiera ani jednej dobrej sceny akcji. Jednym słowem jest bardzo nudne i ma odpychające postacie np pyskujący, hałaśliwy, a zarazem panicznie wstydliwy dzieciak (główny bohater). Jak dla mnie 2/10.
H2O. Można powiedzieć że podobnie beznadziejne choć znacznie inne. Jego cechy to bardzo antypatyczne postacie, których nie da się polubić. Nienormalne zachowania głównej bohaterki, głupi główny bohater. Fabuła bzdurna, zmyślona, nielogiczna, bajkowa. Dosłownie dno więc 2/10.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-06-18 21:26:06)
LOL @.@
Sry, ale dla mnie ta pierwsza lista to kpina. Jasne jest - gusty gustami - każdy ma swój i trzeba to uszanować. Ale wymieniając parę tytułów drogą losowania i umieszczanie ich na TOP! MUST SEE IT!, przy zarównym kompletnym pominięciu wielu doskonałych anime, które wręcz powinny na takowej się pojawić, jest tylko wyrazem ślepej niekompetencji i niewiedzy autora tejże listy =.= Zalednie kilka powyższych pozycji ma mój aplauz.
Przeglądnięcie pozostałych dwóch odpuszam sobie, bo czasu mało, a rano trza do pracy iść. Nogizaka Haruka właśnie na mnie czeka
Moim zdaniem kolejność umieszczonych tam tytułów jest zupełnie losowa. Poza tym zauważ, że nikt nigdzie nie napisał, że wszystkie te anime są szczytowymi osiągnięciami gatunku z oceną 11/10, po prostu są warte zobaczenia. Jak już wspomniałem, nie popieram wszystkich pozycji, ale z każdej z tych list mogę wyłowić ze 20-30 NAPRAWDĘ wartych zobaczenia anime. I to pomimo, że oglądałem może połowę tych list. Chyba, że to była właśnie ta lepsza połowa
Tak, tak Ale skoro ktoś już umieścił je na liście, to znaczy, że muszą one być "wyjątkowe". Dla tego kogoś ofkoz ;p
A jeszcze powiem że Nogizaka Haruka nie jest warta obejrzenia. Postacie mają najgorsze cechy występujące w anime bo nie są śmieszne lecz denerwujące.
Ja te anime oceniłem 3/10
Chyba się nie do końca orientujecie o co chodzi z tymi listami, one są dla osób które dowiedziały się lub odkryły 4chan i dział /a/, ale nie są zbytnio obeznane w anime (dopiero zaczynają z tym przygodę, lub kiedyś coś widziały ale się tym mało wtedy interesowały).
Te listy są właśnie dla nich, umieszczono tam garść wielu dobrych serii w różnych klimatach, aby każdy mógł zacząć oglądanie od czegoś lepszego niż Elfen Lied, albo inny hicior z kanału...
Jakieś 40% z tych list zwyczajnie trzeba zobaczyć, to klasyki bądź super serie.
Tutaj lista jaką znalazłem na /m/, jako że stałem się fanem robotów a niezbyt się orientuję jeszcze w tym temacie zachowałem ją sobie na przyszłość. Zacieniowałem to co już widziałem, ale da się odczytać.
A jeszcze powiem że Nogizaka Haruka nie jest warta obejrzenia. Postacie mają najgorsze cechy występujące w anime bo nie są śmieszne lecz denerwujące.
~ledziuk, IMO luźne i śmieszne anime, króre dobrze mi się ogląda po robocie Każde anime jest warte obejrzenia, chociażby po to, by móc powiedzieć, że nie jest tego warte (jak ktoś kiedyś rzekł) :]
~Zarathustra, a o co tak właściwie chodzi z tymi "/a/" i "/m/"? Pomroczność jasna mnie dopadła i nie rozumiem
EDIT
Aaa... Wszystko jasne Thx^^
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-06-19 19:29:08)
Strony Poprzednia 1 2 3 4