Nie jesteś zalogowany.
Ale naciągane...skąd wziął takie 2 duże kamienie w jednym ręku i rzucił pod rząd tą samom ręką?
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Beavis napisał:Ale naciągane...skąd wziął takie 2 duże kamienie w jednym ręku i rzucił pod rząd tą samom ręką?
Jeden kamień w jednej ręce, drugi kamień w drugiej ręce. Pierwsza próba zawiodła, przełożył drugi kamień do prawej ręki i rzucił jeszcze raz. No a jak jest praworęczny, to przecież nie będzie rzucał lewą
http://www.youtube.com/watch?v=4TthHltj … re=related
xDD
wie ktoś może gdzie dostać odcinki PL? albo poprostu obejrzeć online?
I tak po wieki wieków ten fragment pozostanie najlepszym
http://www.youtube.com/watch?v=cNkp4QF3we8
rezor1991 napisał:http://www.youtube.com/watch?v=4TthHltj … re=related
xDD
wie ktoś może gdzie dostać odcinki PL? albo poprostu obejrzeć online?
I tak po wieki wieków ten fragment pozostanie najlepszym
http://www.youtube.com/watch?v=cNkp4QF3we8
Zdecydowanie najlepszy jest ten fragment:
http://www.youtube.com/watch?v=aRn5-LQCg2s
Kliknęłam sobie na sygnaturkę kolegi Krzyża, a tam... konsternacja. Czuję się trochę niepewnie w kwestii swej orientacji...
O_o' czuje dysonans...
Kliknęłam sobie na sygnaturkę kolegi Krzyża, a tam... konsternacja. Czuję się trochę niepewnie w kwestii swej orientacji...
, czego to się człowiek o sobie dowiaduje na stare lata.
Od siebie mogło już się gdzieś przewinąć ale co tam Zelda
hiki ty czujesz niepewność w kwestii swojej orientacji po tym, a ja zwymiotowałem. Coś w tym jest.
Skecz "Niebo" dla tych co niewidzieli polecam .
Ostatnio edytowany przez SethZero (2009-05-27 11:34:25)
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Taa, jasne, hiki. Wszyscy już wiedzą, że nie zostałaś wybrana do galerii "Najładniejsze EMO w Internecie!" i teraz w akcie zemsty chcesz tu wszcząć krucjatę przeciw tej "SlIcNiUtKiEj ŚtRoŃCiE". Nie ładnie, oj, nie ładnie, szczególnie, że tam dają bardzo mądre rady, jak na przykład ta:
(...) i sie troszke zapiliśmy…. około 2 piw wypiłam, byłam bardzo pijana. Nie pijcie tyle.
Słyszycie dzieci! 1 piwo i dość, nigdy dwa! JED-NO!
(...) i sie troszke zapiliśmy…. około 2 piw wypiłam, byłam bardzo pijana. Nie pijcie tyle.
bardzo dobra rada... wypij se 3 piwa w saunie xD... ekonomiczna bomba xD (bo tanio, a kopie)
Taa, jasne, hiki. Wszyscy już wiedzą, że nie zostałaś wybrana do galerii "Najładniejsze EMO w Internecie!" i teraz w akcie zemsty chcesz tu wszcząć krucjatę przeciw tej "SlIcNiUtKiEj ŚtRoŃCiE". Nie ładnie, oj, nie ładnie, szczególnie, że tam dają bardzo mądre rady, jak na przykład ta:
Ja słyszałem o chłopaku, który wypił 5 i to przeżył. Nie wiem czy to prawda, czy kolejna miejska legenda.
Analiza wiersza
Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca go przyroda.
Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żaby jest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugeruje wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonale szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką.
Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem.
W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, w którym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie mu należytego wykształcenia.
Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju.
A oto sam wiersz:
Słońce w górze zapierdala,
Żaba w wodzie dupę moczy,
Kurwa, co za dzień uroczy...
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Co do postu Odina:
Przednie I tak właśnie wygląda rozszerzona matura z języka polskiego
Ja słyszałem o chłopaku, który wypił 5 i to przeżył. Nie wiem czy to prawda, czy kolejna miejska legenda.
Coś ty, to kolejna legenda... Podobna do tych o np. Smoku Wawelskim, czy o Powstaniu Polski. A ta to wiesz:
"Chłopiec Który Przeżył"
Zastanawia mnie dlaczego na tej fotce brak mu okularów, blizny na czole i patyka w ręce.
Analiza wiersza
Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca go przyroda.
Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żaby jest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugeruje wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonale szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką.
Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem.
W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, w którym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie mu należytego wykształcenia.
Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju.A oto sam wiersz:
Słońce w górze zapierdala,
Żaba w wodzie dupę moczy,
Kurwa, co za dzień uroczy...
Może się czepiam, ale jak dla mnie, to w wakacje słońce wcale nie porusza się szybko, tylko wisi leniwie i ruszyć się nie chce.
IMO analiza i tak jest do , bo niby zrobiona tak, żeby było śmiesznie, ale ja nie lubię takiego "humoru", o ile to coś można nazwać humorem.
Poza tym, za dużo w tej analizie jest słów dodanych na siłę, gdyby skrócić to o połowę, to i tak ten kontrast zostałby zachowany, a lepiej by to wyglądało. Atak to jedna wielka
Oczami Fana Blog ;]
@up, nie czepiaj sie! xD
Nominacja do Oscara 2010 za rozbrajający plakat:
@Veg - ale ono może zapieprzać w innym sensie - np mocno grzeje i wielką pracę w to wkłada
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
@Veg - ale ono może zapieprzać w innym sensie - np mocno grzeje i wielką pracę w to wkłada
Tylko wtedy powinno być "Napier**la" zamiast "zapier**la"
I jeszcze coś by się znalazło, ale nie chce "wydziwiać", jak dla mnie za bardzo na siłe zrobiona analiza. Jak już mówiłem z tego wyszła ;P
Oczami Fana Blog ;]