Nie jesteś zalogowany.
Hunter x hunter, Kekkaishi, Kenichi, Kiba, Fate Stay Night, Saint Seiya, Black Cat, Busou Renkin i wiele innych, które były już wymieniane w tym temacie.
ps. Naruto i Bleach to shit
Ostatnio edytowany przez g r y z e k 1 1 (2009-06-13 19:00:01)
Z tego co wymieniłeś, wszystko obejrzałem ^.^, a Hunter x hunter to dopiero jest prawdziwy shit, gdzie odpałem na samym początku i nigdy tego już więcej nie rusze
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-06-13 19:13:35)
Szukam jakiegoś ciekawego shounena z dużą ilością ciekawych walki i supermocami. Coś w stylu Bleach, Naruto, Hitman Reborn, Rurouni Kenshin, D.Gray-man ;]
- One Piece
- Claymore
- Scryed
- Tenjou Tenge
Jubei, z tego co napisałeś/aś obejrzę Scyed, bo One Piece obejrzę kiedyś jak będę mieć dostatecznie dużo czasu i żywcem brak serii do obejrzenia ^.^ A TT i Claymore oglądałem ;]
Tekkaman Blade i wszystko jasne
Z tego co wymieniłeś, wszystko obejrzałem ^.^, a Hunter x hunter to dopiero jest prawdziwy shit, gdzie odpałem na samym początku i nigdy tego już więcej nie rusze
Według mnie warto przetrwać pierwsze odcinki, bo potem akcja nabiera rumieńców
To dodam kilka od siebie:
-Chrno Crusade,
-Get Backers,
-Inuyasha,
-Kyoushoku Soukou Guyver,
-Nabari no Ou,
-Ou Dorobou Jing,
-Shikabane Hime,
-Shounen Onmyouji,
-Soul Eater,
-Soul Hunter.
Jak będzie mało to jeszcze coś dorzucę.
Inuyasha, Soul Hunter i Hunter x Hunter uznaję czysto za anime dla dzieci do 10 lat, jakoś nie w moim typie Z tego co wypisałeś za 2 razem, g r y z e k 1 1, oglądałem wszystko właśnie oprócz tych anime w/w i 2, co obejrzę. Wielkie dzięki za pomoc. To zalukam: Scryed, King of Bandit Jing(Ou Dorobou Jing) i Kyoushoku Soukou Guyver ;]
Kurdę, sporo już obejrzałeś To już ostania wypiska(niektóre trochę naciągane, ale i tak warte obejrzenia):
-Tengen Toppa Gurren Lagann,
-Tenkuu no Escaflowne,
-To Aru Majutsu no Index,
-Trigun,
-Yozakura Quartet,
-Zegapain,
-Juuni Kokuki,
-Noir,
-Bakuretsu Tenshi,
-Elemental Gelade,
-Flame of Recca,
-Gun X Sword,
-JoJo's Bizarre Adventure,
-Nijuu Mensou no Musume,
-Outlaw Star,
-Star Ocean EX,
-Tokyo Majin,
-Xam'd: Lost Memories
Może Yuu Yuu Hakusho albo Hokuto no Ken i wszystko co jest z tym tytułem powiązane, tyle że aby nie zrazić się do tej serii po pierwsze trzeba lubić "stary styl" tworzenia anime, klimat tej serii (animacja, kreska no i fabuła -> czasami prosta jak drut) no i wiedzieć, iż kolejne części to jakby te same kotlety, tyle że z innej strony odgrzewane. Gdyby nie te super moce i inne pierdoły zaproponowałbym ci City Huntera, w mojej ocenie wymiata.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
-JoJo's Bizarre Adventure,
WRYYYY!!!
Olej pierwsze 12 odcinków, tylko ostatni jest warty uwagi! Poczytaj mangę zamiast:P
THE WORLD!
Hmm... co by tutaj polecić... jakoś do głowy przychodzą mi tylko mangi i manhwy... może Samurai Deeper Kyo, Zombie-Loan, nowe Gundamy też się ładnie prezentują, jeszcze z tych co wypisałeś Fullmetal Alchemist i Kuroshitsuji się wpisuje, ale to już widziałeś.
EDIT: Gantz - może i nie jest to shounen (raczej nie dla dzieci), ale powinno się spodobać, jedna z nielicznych pozycji, które ja obejrzałam, a ty nie masz na liście.
Jak jesteśmy w shounenach, to od jakiegoś czasu szukam anime z postacią podobną z charakteru do Grimmjow Jeagerjaques i póki co nic. Znacie coś?
Ostatnio edytowany przez Kythwena (2009-06-14 11:36:15)
To może i mi doradzicie
sci-fi z mechami, obejrzałem już:
FMP świetne , pozostałe części są w drodze
EVA jakoś dotrwałem do końca
Ghost in the Shell all
Fajnie by było gdyby było realistycznie bo kombinacja mechy+miecze to normalnie jakaś pomyłka jest
Może jeszcze coś podobnego do Vampire Hunter D Bloodlust.
A i jak polecicie coś innego tematyką ale wartego obejrzenia to też będę wdzięczny
Code Geass... są miecze, ale głównie strzelają
@skynet
Vandread (klimatem podobny do FMP zwłaszcza Fumoffu!), Zone of the Enders, Outlaw Star, ze starszych serii Votoms (możesz też zobaczyć bodajże z zeszłego roku OVA), Macross (plus te nowsze produkcje pod szyldem Macross), OVA Orguss (seria jest raczej oldschoolowa, RahXephon i wiele wiele innych.
Z czymś podobnym do VHD będzie ciężko. Jeszcze nie spotkałem się z produkcją dorastającą mu do pięt.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Wielkie dzięki
Najpierw Vandread, jak jest podobne do Fumoffu to nie można przegapić , a później Code Geass i pozostałe.
@jinjej widzę że jeszcze ktoś ogląda stare tytuły
@skynet jeśli mechy to tylko i wyłącznie:
Tengen Toppa Gurren Lagann. Mało realistyczne, ale... no jest to anime jak dla mnie najlepsze z najlepszych, nie ma lepszego
Co do Macrossów to tylko Macross Zero, jest to 5 epków po 30 minut. Rok wydania chyba 2k2. No całkiem też jest Plus. Resztę olej, bo nie warto.
Gundamy, tyle razy próbowałem i nie dałem rady oglądać tego. Dla mnie za nudne... Nie jestem znawcą w tym temacie. Piszę co widziałem i pamiętam. Rzecz jasna w Sengoku Barasa jest 1 mech. I w dodatku Honda. ;D
Code Geass to klasyk... anime ponad anime. Ja bym od niego zaczął.
I jeszcze FLCL. Trochę debilne, ale w tym jego urok.
RahXephon - szczerze nigdy nie widziałem, ale nie spotkałem się z negatywną opinią o tym anime.
A z nowości to Asura Crying. Mech są, co prawda mało w nich sci-fi, ale uważam za całkiem ciekawy pomysł.
I coś... czego w wersji TV nienawidzę z całego serca i duszy. A film uważam za jeden z lepszych... czyli:
Evangelion: 1.01 You Are [Not] Alone (DVD) lub Evangelion: 1.11 You Are [Not] Alone (wersja BR)
Polecam BR bo ładniejsza jakość i ponoć obszerniejsza w sceny.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-15 00:48:13)
A i jak polecicie coś innego tematyką ale wartego obejrzenia to też będę wdzięczny
- Busou Renkin
- Death Note (chociaż pewnie to widziałeś)
- Beck
- Kara no Kyoukai
- Higurashi no Naku Koro ni
- Fate/stay night
- Claymore
- Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
- School Rumble
- Spiral
A z nowości to Asura Crying. Mech są, co prawda mało w nich sci-fi, ale uważam za całkiem ciekawy pomysł.
świetnie się zapowiadało, całkiem ciekawy rozwój wydarzeń... ale to co zrobiono z tego w ostatnich odcinkach to przechodzi ludzkie pojęcie...
No to teraz będę miał co oglądać przez najbliższe tygodnie
@PiotrG "Death Note" widziałem tylko film ale anime tez obejrzę
Żeby jakoś się odwdzięczyć zdradzę że zamierzam przeportować napisy do Full Metal Panic! z formatu TMP do ASS[wyciągnięte z mkv], bo w ASS są tylko do 12ep a następne są tylko w TMP.
I bardzo dziękuje za taką obszerną listę
W Gundamach rzadko zdarzają się MECHy z mieczami (no chyba że świetlnymi...).
Bardzo realistyczne MECHy (do tego stopnia, że zazwyczaj ograniczają się do mobilnej kupy złomu) masz we wszelkiej maści Armored Trooper Votoms.
Poszukuje jakiejś komedii (no może być też wszystko inne, byle by był w tym humor w ilości hurtowej), ale:
1. byle by w tym nie było lolitkowej kreski, i aby główny bohater/bohaterka nie wyglądała na 9 lat, bo rzygam już tą kreską
2. i nie jakieś mocne ecchi, lekkie może być, powiedzmy pokroju Green-Green'a, ale nie za dużo.
Co widziałem:
Green-Green'a
School Rumble
Golden Boya (najlepiej coś w ten deseń pod względem kreski)
eeee... dobra więcej nie pamiętam (skleroza spowodowana absolutnym znudzeniem i zanudzeniem !)