Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Prawdopodobnie najmniejszy konwent w tym roku. Maksymalna ilość uczestników to tylko 150 osób. Planowany koszt wejściówki to tylko 10 zł, w cenie zawarty jest posiłek w bufecie (jeśli jecie dużo będzie potrzebna dopłata).
Planowane atrakcje
- prelekcje
- projekcie anime w sali kinowej
- konkursy
- cosplay
- karaoke
- japoński bufet (!)
Szczegóły:
http://chibicon.cba.pl
Powered by:
Towarzystwo Polsko-Japońskie o/Łódź
http://tpjlodz.optimica.pl
Miejski Ośrodek Kultury w Zgierzu
http://www.mok.miasto.zgierz.pl
Klub Manga Matsuri
opłaca się robić konwent dla 150 osób? ogólnie można to nazwać konwentem?
nie żebym się czepiał >.> ale jak dla mnie minimum to 500 osób, czym więcej tym zabawniej. 150 osób to ja mam na zjazdach rodzinnych :/
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-06-14 00:03:26)
straaasznie mało atrakcji ale ciekawe jak z konkursami. Widze, że rezerwacja do 30 czerwca... Jak do 20 nie braknie miejsc to sie pisze
- japoński bufet (!)
jak dla mnie to jak jest żarło to jest imreza (ale ciekawe ILE? )
Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-06-14 00:26:24)
nie chodzi o opłacalność
Chibicon jest aktualnie chyba jedynym konwentem non-profit. Jest kameralny, co wydaje mi się, że sprzyja integracji Taka miła odmiana od zatłoczonych megakonów.
straaasznie mało atrakcji ale ciekawe jak z konkursami. Widze, że rezerwacja do 30 czerwca... Jak do 20 nie braknie miejsc to sie pisze
Epra napisał:- japoński bufet (!)
jak dla mnie to jak jest żarło to jest imreza (ale ciekawe ILE? )
atrakcji nie jest zbyt wiele, bo to tylko jeden dzień, a poza tym mamy ograniczone możliwości lokalowe.
Żarcia w bufecie powinno wystarczyć
Szkoda, że początek lipca mam już zaklepany :/ bo mały i kameralny konwent zapowiada się interesująco :] (zwłaszcza, że mam blisko)
To jeszcze dwa pytanka zadam:
1. Planujecie kolejny za rok?
2. Dlaczego nie Łódź (takie snobistyczne pytanie; bo nie cierpię przez Łódź jeździć )
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
kolejna edycja zależy od powodzenia tegorocznej, ale są spore szanse
Łódź nie ze względu na dwa czynniki:
- w Zgierzu mamy klub mangi, dla którego w pierwszej kolejności jest ten konwent i dobre stosunki z MOKiem
- w Łodzi jest już/był Funekai
Co do jedzenia
Starczy a jak nie starczy nasi dostawcy zdobeda wiecej
zasadu korzystania z bufetu sa opisane w dziale atrakcje
Co do konwentow na 500 osob...jakby to okreslić konwent jest w pierwszej kolejnosci po to by sie ludzie poznali ...dlatego tez bufet z miejscem do siedzenia
Niestety wielu organizatorow o towarzyskim aspekcie konwentów zapomniało
4 lipca...
Taa... Prawko do odebrania i tylko jechać, hmm.. tyle że prawko tak 4-5 lipca, albo i później... Ech. Ale fakt 150 osób to mega mało. No, ale nazwa zobowiązuje Chibi
jak dla mnie to jak jest żarło to jest imreza
Ciekawe czy sake będzie ;D
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-16 14:18:19)
Ciekawe czy sake będzie ;D
Ze względu na profil imprezy (skierowana dla osób młodych, często niepełnoletnich) oraz z przyczyn bezpieczeństwa surowo zabrania się spożywania na imprezie alkoholu we wszelkich formach...
niestety musisz obejść się smakiem
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Luk4S napisał:Ciekawe czy sake będzie ;D
regulamin konwentu napisał:Ze względu na profil imprezy (skierowana dla osób młodych, często niepełnoletnich) oraz z przyczyn bezpieczeństwa surowo zabrania się spożywania na imprezie alkoholu we wszelkich formach...
niestety musisz obejść się smakiem
To nie jadę... Ciężko sprzedać sake za okazaniem dowodu... ech... Przecież sake ma do 20%, co max 25%. Mogli by parę rodzajów, jak reishu czy nurukan, podać.... ale tak tradycyjnie
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-16 15:09:43)
taa, a potem byśmy mieli problemy za dystrybucję alkoholu wśród nieletnich
nie, dziękuję
taa, a potem byśmy mieli problemy za dystrybucję alkoholu wśród nieletnich
nie, dziękuję
po alkohol mozna isc do agrafki
Epra napisał:taa, a potem byśmy mieli problemy za dystrybucję alkoholu wśród nieletnich
nie, dziękujępo alkohol mozna isc do agrafki
no niby można, ale z alkoholem się raczej nie wejdzie na teren konwentu. A stan wskazujący na spożycie zgodnie z zapisem w regulaminie będzie wiązał się z usunięciem z terenu imprezy :>
Ja nie mówię, żeby się nawalić do stanu utraty świadomości. Może coś na kształt degustacji... A nie od razu takie walenie do upadłego...
@
Q nie krzycz... Bo wszyscy się wystraszą i uciekną ;D
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-16 18:53:42)
W regulaminie zastrzegli, że nie można spożywać i wnosić alku na teren konwentu, są podane sankcje z tego wynikające. Uszanujcie to, jeśli zmienią zdanie, dowiecie się na miejscu, bądź z oficjalnego ogłoszenia. Wystarczy tej dyskusji. By co, zawsze możecie przekonywać Eprę na PW o swoich racjach, tu już jasno się określił.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nazwijmy to tak
konwent ma napiety fundusz
brak koncesji na alkochol i obok(20m) pub z lokalnymi piwami
mozecie tam wypic jedno czy dwa jesli bedzie mozliwosc ale jesli sie upijecie bedziecie musieli opuscic teren imprezy dobrowolnie lub z pomoca policji
A co do zmiany zdania
nie my musimy je zmienic lecz jakies gryzipiorki
musialaby nastapic zmana profilu imprezy z młodzieżowego na tylko dla dorosłych
Strony 1