Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Nie przesadzajcie, 1. odcinek nie był taki zły. Motyw z rogalikiem był fajny^^
Nie ma to jak dyskusja mało rozgarniętych samców xD
Mam jedno pytanie od kiedy o zajebistości danej serii świadczy wielkość biustu bohaterek?
Ja z swojej strony powiem tak. Seria jest genialna z powodu ujaranego klimatu, bo jest genialną parodią, śmieszy, z tak śmiesznie małym budżetem stworzono prawdziwą perełkę. + OP było zabójcze!
Co do lansowanie bohaterek na loli, mimo ze jestem cholernym loli fobem wszystkie cztery były genialne ^^ głównie dzięki charakterom.
A tym co oceniają anime po wyglądzie bohaterek jak i ogólnie szacie graficznej życzę powodzenia XD nich bóg (któryś na pewno) się nad wami zlituje.
Mogłem się bardziej rozpisać ale i poco. + pod koniec serii one mają ponad 18 lat więc takie loli nie są (może z wyglądu, bo Konacie daleko do charakteru loli bohaterki xD)
EDIT.
Znam powód dla którego anime niektórym było nie śmieszne, a nawet dwa.
1) Panowie oglądali to anime z polskim subem na niskim poziome.
2) Nawet jeśli oglądali z ENG harkiem jedna grupa bodajże zarąbiście spieprzyła tłumaczenie.
Też bym się nie śmiał jak bym oglądał sam ruchomy obraz i nie rozumiał treści.
EDIT2.
Postacie z LS mogę mieć teoretycznie nawet 25 lat, a dla mnie to i tak niedojrzałe dzieci.
Dla mnie pod nickiem możesz też mieć wpisane 25 lat i nigdy ale to za żadne skarby świata w to nie uwiężę xD (serio)
EDIT3.
Piersi nie stanowią o dojrzałości(no chyba że w sumo), ta Yoko (tak jej szło?) z TTGL(co podałeś za przykład) ma bodajże 16 lat(jak nie mniej)... i kto tu lubi nieletnie
EDIT4.
Luk4S na pewno widziałeś tylko 1ep ?
Z twej konstruktywnej krytyki nie wprawny czytelnik wywnioskuje że więcej.
Ja po np.18 odcinkach Gundam 00 nie jestem w pełni go ocenić, a ty dajesz rade po 1ep O.o po dwóch odcinkach jesteś wstanie napisać recenzje?
Piersi nie stanowią o dojrzałości(no chyba że w sumo), ta Yoko (tak jej szło?) z TTGL(co podałeś za przykład) ma bodajże 16 lat(jak nie mniej).
Ale na początku nie potem jak już nauczycielką zostaje >.> jestem pewny bo na konie w tym roku jeszcze o tym dyskutowałem
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-06-24 02:51:17)
Piersi nie stanowią o dojrzałości(no chyba że w sumo), ta Yoko (tak jej szło?) z TTGL(co podałeś za przykład) ma bodajże 16 lat(jak nie mniej).
21 xD http://yokoritona.livejournal.com/1739.html
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-06-24 02:47:44)
Na poczatku Seri Yoko ma 14 lat z tego co pamiętam, czyt prokurator czyha
Edit
oo mam nawet dowód, amp z crunchyroll albo z starszej wersji tego topiku
Ostatnio edytowany przez Z0n9er (2009-06-24 03:15:07)
1) Panowie oglądali to anime z polskim subem na niskim poziome.
Tak wiem, że moje napisy są na niskim (bądź bardzo niskim) poziomie. Ale był to mój pierwszy (i jak na razie jedyny - miejcie nadzieje, że jedyny) poważny projekt. Sam chciałem wiedzieć o co w tym Anime chodzi, także w myśl zasady: "nikt nie robi napisów, sam je zrób". Zrobiłem napisy. Początkowo napisy miały być tylko dla mnie. Jednak po kilku dniach zastanowienia, wrzuciłem je na serwer. Chciałem także zauważyć, gdy miałem dłuższą przerwę (po 12 odcinku) to powstały od kogoś innego tylko jedne napisy do 13 odcinka i to dzień przed moimi (zauważyłem to gdy moje napisy do 13 odcinka były gotowe w 90%, gdybym zorientował się przed zaczęciem tłumaczenia 13 odcinka to by moich napisów do 13 by nie było).
Ciekawi mnie jedno, skoro moje napisy są słabe/b.słabe to dlaczego nikt, nie chciał sam zrobić lepszych napisów do LS.
I to chyba tyle...
PS. Konata rządzi
Nigdy jeszcze nie oceniałem anime na podstawie kreski. Po prostu skoro to miała być komedia a wcale nie śmieszyła to wniosek jest jeden(przynajmniej dla mnie).
Zgrzyt, jedynym który dyskutował o wielkości piersi był Luk4S. To on zaczął mówić, że jestem pedofilem! Buuu. Idę się pociąć bo nikt mnie nie rozumie:P
ps. Powiedz mi który odcinek był najśmieszniejszy bo widziałem 8 epów i nic w nich śmiesnego nie było ( a chciałbym zobaczyć ten wymaksowany humor)
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2009-06-24 12:15:58)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Yo
Oglądałem LS dawno temu i przyznam przysiadałem się 4 razy żeby całe zobaczyć...
Ogólnie oglądałem z angielskim h-s i też nie dali rady zrobić, żeby całość byłą śmieszna tak jak powinno być. Prywatnie sądzę, ze to nie będzie dla nas śmieszna tak jak dla jpn bo nie rozumiemy gagów wywodzących się z kultóry, języka, itd. itp. A samego humoru sytuacyjnego a LS jest mało bo chodzi głównie o gagi słowno językowe. Ale to moja prywatna opinia.
PS: proszę nie piszcie, że komuś prokurator grozi za ślinienie się do RYSOWANYCH postaci... Nie muszę mówić, ze Konata równie dobrze może być chłopcem i mieć 40 tylko wygląda młodo bo ją kosmici przerobili. TO BAJKA JEST!
http://referendumacta.pl <- NIE DLA ACTA, ocal INTERNET!
Od Yoko to się ludzie odpierniczcie. Czy ja nie wyraziłem się że wiek według autorów nie ma nic do znaczenia?
Zgrzyt, jedynym który dyskutował o wielkości piersi był Luk4S. To on zaczął mówić, że jestem pedofilem! Buuu. Idę się pociąć bo nikt mnie nie rozumie:P
Jest tu paru takich, nawet jeden pisał w tym temacie co też lubi różowe żyletki które wrzynają mu się w ciało.... Mrrraaaau!!!
Dlaczego czepiam się wszystkiego w tym anime? Bo odcinek mnie nie śmieszył... więc racjonalnie szukam reszty która mi się nie podobała.
Idę zobaczyć 2 i 3 odcinek, jak będzie taki szit jak 1 to... Pomorduje Was za naciąganie mnie do straty czasu. Oglądam online bo szkoda mi mb na dysku na to...
Edit:
Nie oglądam online, bo nie widzę postaci, tylko same piksele... Wie ktoś gdzie można zdobyć to anime?
Edit2: Anime już mam. @Down weź zaznacz że to 18+
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-24 13:06:02)
~Luk4S może być mu [; LS, LS2
Osobiście obejrzałem trzy odcinki i póki co dałem sobie spokój...
...jakoś mało śmieszne dla mnie to anime było zwłaszcza sam początek Oo
Identycznie odczucia miałem oglądając Azumangę, którą notabene zakończyłem na
odcinku nr8 i już nie mogłem dalej się przemóc Oo
Może za jakiś czas, nie wiem, może na nietrzeźwo trzeba wpierw spróbować ^^
PS: co do konaty wczoraj przypadkowo wynalezione xD lalka dla prawdziwych fanów ^_^
Widziałem odcinek numer 2 i... Powiecie mi co tam ma mnie śmieszyć? Najpierw mało śmieszna scena z zadaniem domowym, potem "jak może wyglądać gabinet dentystyczny". Mało śmieszne... Nie oglądam dalej, a swojej opinii nie zmienię. Lucky Star to gniot ponad wszystko... Straciłem te 25 minut. A Lucky Chanel to był najbardziej żałosny moment tego anime.
Pozdrawiam Luk4S
@Down
Bardzo wątpię że LS jest skierowane do ludzi inteligentnych.
@Z0n9er
Porównywanie Naruto i Bleach to wielki błąd. To są kolosalnie różne serie... I Bleach to zupełnie inny poziom anime. A naruto to naruto... Nie ma sensu go opisywać bo widać co to jest.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-24 14:19:04)
Ach... Luk4S, od razu było widać, że to anime po prostu nie jest dla Ciebie. Zamiast się kłócić, po prostu odpuść sobie.
Ile ludzi tyle gustów, tyle zainteresowań, tyle definicji wieśniactwa, czy też gniotów.
Jakiś idiota kiedyś powiedział, że o gustach się nie rozmawia. Jest to absolutną głupotą, bo wręcz powinno się dyskutować o swoich upodobaniach. Lecz niestety, wraz z kolejnym postem, to Twoje wypowiedzi są co raz mniej racjonalne (czasami warto po prostu sobie darować, niż bulwersować się i dalej upierać przy swoim widząc przegraną sytuację).
Co do samego humoru, to jest on dość specyficzny. Nie obrażając tutaj nikogo, taki humor zazwyczaj śmieszy ludzi prostych, albo inteligentnych mających dystans do wielu rzeczy i potrafiących wychwycić to, co zabawne być powinno.
W przypadku Lucky Star, to humor jest skierowany raczej do tej drugiej grupy, którzy dodatkowo nieco kojarzą specyfikę Japonii.
Niestety, ale zwykłe osobistości po prostu nie potrafią zrozumieć tego rodzaju śmieszności, ot takie jest moje zdanie...
no to pozostaje tylko jedna konkluzjia
"Jeżeli nie rozumiesz obejrzyj jeżeli obejrzałeś i nie rozumiesz to po prostu nie oglądaj."
Sa gusta i guściki jednym podoba się Naruto i Bleach a innym Lucky star. Ja np absolutnie nie trawie takich serii jak Naruto i nikt mi nie wmówi ze jest to seria która warto obejrzeć i ja nie mam zamiaru wmawiać nikomu ze coś jest śmieszne gdy go to nie śmieszy
IMHO dalsze dalsza dyskusja jest bez sensu bo i tak nic z tego nie wnika
LS to coś w rodzaju Świata Według Kiepskich, więc niczym niezwykłym jest, że wszystkiego przeciętny Europejczyk nie zrozumie.
Jeżeli chodzi o napisy do tej serii, to ani angielskie, ani polskie suby nie były idealne (czasami nie było wiadomo o co chodzi), ale przynajmniej coś się tam zrozumiało, a pretensji do Winora nikt nie może mieć!
p.s.
Tsukasa rządzi^^
Taa, Tsukasa i jej przygody z komórką:) Część scen rozśmieszyła mnie do łez, części nie zrozumiałem wcale(trza by było odwiedzić Nippon), ale to nie zmienia faktu, że IMO seria jest świetna. A Luk4s porównuje wszystko do TTGL, które jest bezkonkurencyjne, więc wszelkie próby konfrontacji i tak spełzną na niczym:)
Strony Poprzednia 1 2 3 4