Nie jesteś zalogowany.
Pomyslałem, że ktoś się ucieszy gdy poinformuje, że kilka minut temu pojawił się
SAINT SEIYA LOST CANVAS odcinek 1 wydany przez grupę Anime-Seekers
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6470
Gorąco polecam
Ostatnio edytowany przez kalamir (2009-06-26 23:25:08)
Szybki jesteś , ja już wczoraj zassałem rawa. Może wiesz o czym to będzie? Bo wiem, że manga ciągle wychodzi...
i pewnie dużo z niego zrozumiałeś. Odcinek z subem wyszedł kilka minut temu dopiero wiec TAK jestem szybki.
Tak. LOST CANVAS opowiada o poprzedniej świętej wojnie pomiędzy Ateną a Hadesem która miała miejsce w XVIII wieku. Głównym bohaterem jest Pegasus Tenma. Chłopak wypatrzony przez Libra no Dohko a następnie zabrany do sanktuarium na trening. Pech chciał, że przyjaciel Tenmy jest reinkarnacją Hadesa które od tej pory będzie dążył do zabicia Ateny oraz każdego sainta który stanie w jej obronie.
http://makoscans.wordpress.com/2009/06/ … anvas-101/
ponad 100 rozdziałów mangi
Ostatnio edytowany przez kalamir (2009-06-26 23:51:20)
Odcinek z subem wyszedł kilka minut temu dopiero wiec TAK jestem szybki.
Nie. nie jesteś na ich forum ten ep był od południa (zaglądałem tam wcześniej)
EDIT: Btw... wyjaśni mi ktoś o czym to jest (seria ogólnie) i czy warto się w ogóle się za to brać?
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2009-06-27 00:24:29)
obuplikowany został o 07:17 zaś na Suki pojawił sie dopiero kilka minut po 20 jeśli chodzi o ścisłość
Czy ty nie masz większych problemów? xD Zachęcam do obejrzenia // ja na raziez mojej strony powiem tylko tyle, że narzekam na OP (ale jego wszyscy znają od dawna) zaś cieszą mnie nowiusieńkie walki jakże inne od tych klasycznych z ss
a czy kto z was bedzie robil napisy bo ja bym sobie rawa obejrzal
Zdaje się, że kostek00 z mojej grupy będzie robił do tego napisy.
O w mordę, to mam się szykować na kolejną porcję Rycerzy Zodiaku? xD
zaplanowane jest 13 odcinkow i mam nadzieje ze to nie bedzie koniec
Na bank nie będzie pewnie tak samo jak w przypadku Saint Seiya Hades. Kilka serii OVA ze spójną fabułą. W końcu manga ma ponad 100 rozdziałów. Zapewne pierwsze 13 odcinków dojdą do momentu jak Hades odwiedza sanktuarium. Może wyrobią się z ostatnią walką Pisces Albafica. Osobiście uważam, że to jedna z najfajniejszych shounenowych walk jakie widziałem. Z trailerów widac, że walki w LOST CANVAS będą bardzo dynamiczne.
21 miała miejsce premiera odcinków 3 i 4 ^^ ja już po seansie rewelacja
Jak by ktoś nie zauważył już po premierze odcinków 5 i 6. Z tego co widzę, sporo osób ogląda a nikt nie piszę
Ogłoszenie matrymonialna - przygarne osobę, która czyta mange SS Lost Canvas do pomocy przy tworzeniu opisów chapterków na www.Anime-tansei.com
No nie wiem co się stało. Powstają napisy do serii, ludzie oglądają ale na forum to już nikt nie chce żadnego słowa napisać. Mineły dwa miechy od 2 premiery i przyszedł czas na 3 premierę. Tak więc pozwolę sobie napisać i może kogoś uda się obudzić.
Nareszcie doczekaliśmy się 7 i 8 z 13 zapowiedzianych odcinków najnowszego Saint Seiya. Japońska premiera DVD i Blu-Ray odbyła się 23 grudnia, dzięki grupie [gleam] możemy cieszyć się odcinkami w ślicznej jakości. Korzystając z tej okazji warto zaznaczyć, że pojawiła się lepsze wersja odcinków 5 i 6, która do tej pory nie zadowalała jakością. Teraz czas na obejrzenie kilku pojedynków z piekła rodem!
Torrent
Wrażenia: Jestem po seansie 4 odcinków pod rząd i jestem zachwycony. Czytając mangę dokładnie takie coś chciałem zobaczyć w anime. Akcja idzie bardzo ładnie do przodu - żadnych filerów ani głupkowatych pomysłów. Staranna animacja oraz niezwykle szybkie walki. Ślicznie uchwycone charakterki (szczególnie goldów) oraz przyzwoita muzyka (pomijam opening).
Ostatnio edytowany przez kalamir (2010-01-04 18:22:44)
hmmm są napisy do 10 odc, a do reszty ? wie ktoś skąd mogę zedrzeć ?
Nie ma napisów.. odcinki 11-13 pojawiły się dopiero 21.04, angielskich napisów nie ma więc polskich tym bardziej nie ma.
LoZe, jeszcze jedno tego typu pytanie i będzie warn. To samo tyczy się wszystkich nowych. Przeczytajcie zasady i myślcie, zanim zadacie takie pytanie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nie wiem, czy kogoś to zainteresuje, gdyż raczej seria nie ma zbyt wielu fanów, ale ukończyliśmy tłumaczenie ostatnich 3 odcinków tego sezonu. Pragnę też gorąco polecić to anime, nie tylko fanom i osobom, które zetknęły się już kiedyś z serią ( np. patrząc na RTL7). Starszym seriom (tym wydanym parę lat temu) można było wiele zarzucić, miały swoje wady, były dosyć sztampowe i że tak powiem raczej dla fanów najstarszej serii (tej 114 odcinkowej z 1985 roku bodajże) niż dla szerszej widowni. Nawet mnie jako fana serii czasami irytowały zwłaszcza, że ile starej serii można wiele wybaczyć to tym nowszym już nie ( wyjątkiem jest nadzwyczaj udane SS" Hades Sanctuary Chapter). The Lost Canvas jest prequelem najstarszej serii i tym samym nie jest potrzebna jej znajomość ( fakt odbiera to kilka smaczków, ale to małe piwo). LC zostało też pozbawione wielu wad swoich poprzedniczek ( np. strasznie nudnych monologów bohaterów, więcej gadki niż walki, wkurzającej 5 protagonistów, miernej animacji, szczątkowej fabuły),skłamałbym jednak mówiąc, że nie jest to seria czepiąca garściami ze starej serii i niepozbawiona wad. Niemniej jest to anime naprawdę godne polecenia, jeśli lubisz motyw walki i pojedynków przy użyciu nadnaturalnych mocy, a ponadto nie przeraża cię pseudo mitologiczna otoczka, to seria właśnie dla ciebie. Ponadto dodam, że jest to seria, której tłumaczenie dla mnie było czystą przyjemnością i jedyne czego żałuję to fakt, że nie widziałem jej od razu w całości. Podsumowując:
Zalety: czuć ducha starej serii, animacja, kreska, ciekawe pojedynki, większość bohaterów da się lubić
Wady: zbyt duże podobieństwa do starej serii, żadnych ciekawych motywów muzycznych ( co było zaletą starej serii), fabuła mogła być lepsza, postać głównego bohatera Tenmy będącego w zasadzie kopią Seiyi
Ocena końcowa: 8/10
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2010-05-21 23:25:55)
Dla mnie czegoś tu brakowało, pierwszy odcinek był spoko, potem pod górkę.
Anime uważam za cudowne. Nie będę się teraz rozpisywał, ale kreska i to zarówno w kwestii wyglądu i jakości to prawdziwa przepaść w porównaniu z poprzednimi Saint Seiya. Po prostu przepiękna. Głównie piszę o wyglądzie Ateny i Pandory.
Co do fabuły to niestety niedokończona, ale za to jest pomysłowa, a anime mniej schematyczne od poprzednich i chwilami również zaskakujące.
Może brakuje lepszych efektowniejszych walk, ale anime jest niedokończone.
Ale chociażby takich scen jak
się nie spodziewałem.
Oceniam je 9/10.
PS:
Co do muzyki to oprócz świetnego OP/ED jakiejś szczególnej nie zauważyłem choć niektóre rytmy bardziej mi się podobały.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-05-31 11:59:02)
Co do fabuły to bedzie ona dokończona. Drugi sezon ma wyjść w tym roku(dokładnej daty jeszcze nie ma). A tytuł pierwszego odcinka to: the forest of death.
Nie pamietam na jakiej stronie to pisało, ale jak ją znajdę to wstawie tu.