#221 2009-05-04 19:54:34

bodzio
Użytkownik

Odp: (Nowe) ANSI: koncert życzeń; chór narzekań

Jednego z ostatnich, ważnych pmów nie mam :/ Idę się ciąć oczkod

wladza1.png

#222 2009-05-18 21:55:09

Aurius
Użytkownik

Temat co prawda umarł, ale chciałem zaproponować jeszcze jedno. Dać możliwość moderatorom przenoszenia części postów do innych tematów, jako że ostatnimi czasy forum jest areną co prawda ciekawych dyskusji, ale zaistniałych w nieodpowiednich tematach. Z tego co pisał Q obecnie nie ma takiej możliwości.

Nie zauważyłem, żeby ktoś to zgłaszał, ale jeśli tak było, to proszę o usunięcie tego posta.

Quithe: Czy na nowym forum też nie będzie można tego wprowadzić? W takim razie proponowałbym utworzenie tematu "Offtop - o wszystkim i o niczym", gdzie przenosiłyby się dyskusje na prośbę moderatora i w którym panowałyby bardziej liberalne zasady dotyczące aktualnie prowadzonych rozmów.

Ostatnio edytowany przez Aurius (2009-05-18 22:06:21)

#223 2009-05-18 21:57:04

Quithe
Użytkownik

Aurius, na razie nie da się tego zrobić. Kane mówił, że to wina silnika forum, może naprawią to przy kolejnej wersji.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#224 2009-05-18 22:36:46

rezor1991
Użytkownik

co do podobnego tematu wspominałem już lilith ;] coś na zasadzie "chodź na słówko" oczkod dajesz linka i dyskutujesz dalej w danym temacie do ogólnej kłótni i rozmyślań ale zostałem oświecony jej mądrością i sprytnie zauważyła, że w temacie powstałby chaos i zupełnie minęłoby sie z celem a nawet w pewnym sensie pogorszyło sprawe ;] pozostaje nam czekać na motyw z przenoszeniem tematów

Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-05-18 22:37:08)

100x100

#225 2009-06-30 22:46:33

budyn
Użytkownik

Pewnie już był ten pomysł, ale dobrą rzeczą, praktyczną byłoby zamieszczanie przy dodanych napisach linku do anidb i może jeszcze do tanuki.

#226 2009-06-30 23:31:17

kiczowatykoles
Użytkownik

budyn napisał:

i może jeszcze do tanuki.

Robisz przykrość ekipie z azunime.net ;D

#227 2009-06-30 23:37:47

KieR
Użytkownik

Według mnie out polskie serwisy, bo to żal, smród i ubóstwo. Recenzenci z nich od 7 boleści, ale aniDB? To może jeszcze linki do Wikipedii + ANN + MAL ? ;]

tumblr_static_bug.gif

#228 2009-06-30 23:41:20

budyn
Użytkownik

kiczowatykoles napisał:
budyn napisał:

Z tej strony nie korzystam, ale chyba ma mniejszą bazę i rzadziej aktualizowaną, np. nie mają w bazie eden of the east.
Zresztą można zamieszczać linki do obu serwisów.

KieR napisał:

Według mnie out polskie serwisy, bo to żal, smród i ubóstwo. Recenzenci z nich od 7 boleści, ale aniDB? To może jeszcze linki do Wikipedii + ANN + MAL ? ;]

Nie przesadzaj. Wystarczy anidb. Często widzę nieznajome tytuły, dużo starszych, dużo nowych, bo miałem przerwę w oglądaniu i dobrze, by było za pomocą 2 kliknięć przenieść się na str z recenzją, info.
Może recenzje nie zawsze są najlepsze, ale są dalekie od twoich określeń.
Zawsze zostają oceny i komentarze użytkowników.

Ostatnio edytowany przez budyn (2009-06-30 23:46:48)

#229 2009-07-01 00:16:02

Luk4S
Użytkownik

KieR napisał:

A oto Kier i jego złote myśli.

Jedyne co mi potrzebne na ANSI to napisy i stabilny serwis. Reszta może być taka jak jest. A i wyszukiwanie lepsze.

FluxBB bbcode test

#230 2009-07-01 00:27:45

KieR
Użytkownik

Według mnie również są nie potrzebne jakieś linki do stron, to poprostu była odpowiedz na ~budyn, drogi  ~Luk4S.

tumblr_static_bug.gif

#231 2009-07-01 02:20:38

Envie
Użytkownik

Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby zniesienie powiadomień o zaktualizowanych napisach. Czasami wychwyci się drobną literówkę, a gdy zaktualizuje się napisy, to potem cały dzień sterczą one na stronie głównej.

#232 2009-07-01 08:11:46

bodzio
Użytkownik

Envie napisał:

Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby zniesienie powiadomień o zaktualizowanych napisach. Czasami wychwyci się drobną literówkę, a gdy zaktualizuje się napisy, to potem cały dzień sterczą one na stronie głównej.

Pomysł nietrafiony. Bo jeśli ktoś poprawił suby, będzie to zauważalne właśnie przez to, że one wiszą na głównej - dajmy na to wystawiłem im ocenę przeciętną, teraz widzę, że zostały uaktualnione. Sprawdzam, zmieniam ocenę. Właśnie dzięki temu, że suby wisiały na głównej.

wladza1.png

#233 2009-07-01 10:20:59

budyn
Użytkownik

KieR napisał:

Według mnie również są nie potrzebne jakieś linki do stron, to poprostu była odpowiedz na ~budyn, drogi  ~Luk4S.

Po prostu można to zrobić z kulturą nie obrażając bezpodstawnie czyjejś pracy.

Jasne, że najważniejsza jest stabilność i dobra wyszukiwarka.
Ale jeśli silnik pozwoli na więcej, to kilka udogodnień, nowości się przyda.
Trzeba ciągle się rozwijać.

#234 2009-07-01 10:25:21

zergadis0
Użytkownik

budyn napisał:
kiczowatykoles napisał:
budyn napisał:

Z tej strony nie korzystam, ale chyba ma mniejszą bazę i rzadziej aktualizowaną, np. nie mają w bazie eden of the east.
Zresztą można zamieszczać linki do obu serwisów.

Taa, tyle że na Tanuki sporą część recenzji można potraktować jako żart jezor (patrz: GITS2 Innocence, Shuffle, Detroit Metal City i wiele innych). Ogólnie obiektywność recenzji nie jest ich za mocną stroną.

#235 2009-07-01 10:36:06

Aurius
Użytkownik

Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby zniesienie powiadomień o zaktualizowanych napisach.

Co aktualizacji, to moim zdaniem powinno wydzielić datę aktualizacji od daty dodania napisów. Chyba ktoś już tutaj o tym pisał.

Taa, tyle że na Tanuki sporą część recenzji można potraktować jako żart

Zgodzę się w 100%. Zanim ściągniesz napisy, już będziesz miał wyrobioną opinię na temat danego anime, a nawet jeśli nie wyrobioną to zasugerowaną. Sam link do anidb albo innego serwisu by wystarczył.

#236 2009-07-01 11:05:11

Quithe
Użytkownik

Nie będzie żadnych dodatkowych linków najpewniej. Co za problem otworzyć sobie drugą kartę z aniDB i sprawdzić?
Przy aktualizacjach napisów pojawią się pewne zmiany, ale nie padł pomysł, zeby nie pojawiały się w najnowszych. bodzio dobrze ujął dlaczego.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#237 2009-07-01 11:22:34

budyn
Użytkownik

Jakby się nie dało recenzja jest zawsze jest subiektywna.
Czytałem tam kilkanaście recenzji, przeważnie anime które już widziałem i raczej recenzje zgadzały się z moją opinią.
Nawet jeśli recenzja jest średnia/"nieprawdziwa" to zawsze jest ocena danego anime przez użytkowników (też nie najlepsze źródło informacji) oraz komentarze, które często są lepsze niż recenzja i mówią więcej o danym tytule.

Quithe napisał:

Nie będzie żadnych dodatkowych linków najpewniej. Co za problem otworzyć sobie drugą kartę z aniDB i sprawdzić?
Przy aktualizacjach napisów pojawią się pewne zmiany, ale nie padł pomysł, zeby nie pojawiały się w najnowszych. bodzio dobrze ujął dlaczego.

2 kliknięcia jest info. Tak jest szybciej i wygodniej. Leniem nie jestem, Idąc tym tropem po co w serwisach informacyjnych niusy z każdej kategorii. Można zrobić po 1 portalu na 1 dziedzinę, ale wygodniej mieć wszystko w 1 miejscu.

Na N24 w dziale "tłumaczenia" działa coś takiego i wielokrotnie zdarzyło mi się z tego korzystać.
Ale nic na siłę, nie będzie się dało tego zrobić, nie będzie możliwości nic się nie stanie. Mimo wszystko takie udogodnienie na pewno by się wielu spodobało.

#238 2009-07-01 12:01:12

Kenshiro
Użytkownik

Aurius napisał:

Taa, tyle że na Tanuki sporą część recenzji można potraktować jako Zgodzę się w 100%. Zanim ściągniesz napisy, już będziesz miał wyrobioną opinię na temat danego anime, a nawet jeśli nie wyrobioną to zasugerowaną. Sam link do anidb albo innego serwisu by wystarczył.

Anidb to najlepszy serwis z informacjami co obejrzeć i faktycznie powinien być link do niego. Żadne beznadziejne tanuki z subiektywnymi recenzjami (a raczej bełkotem) gdzie na 10 tych recenzji anime zgadzam się z dwoma.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-07-01 12:02:45)

#239 2009-07-01 12:05:23

bodzio
Użytkownik

ledziux napisał:
Aurius napisał:

Taa, tyle że na Tanuki sporą część recenzji można potraktować jako Zgodzę się w 100%. Zanim ściągniesz napisy, już będziesz miał wyrobioną opinię na temat danego anime, a nawet jeśli nie wyrobioną to zasugerowaną. Sam link do anidb albo innego serwisu by wystarczył.

Anidb to najlepszy serwis z informacjami co obejrzeć i faktycznie powinien być link do niego. Żadne beznadziejne tanuki z subiektywnymi recenzjami (a raczej bełkotem) gdzie na 10 tych recenzji anime zgadzam się z dwoma.

Ta, nie ma to jak link do niepolskiej strony przy napisach, które służą głównie ludziom nie znającym angielskiego.
Z tanuki też jestem na nie, żeby nie było.

wladza1.png

#240 2009-07-01 12:07:28

Heliar
Użytkownik

ledziux napisał:
Aurius napisał:

Tak nieźle, bo ja nie zgadzam się z żadną, jaką przejrzałem, a serwis traktuję jako ostatnią możliwość.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2009-07-01 12:08:12)

Stopka forum

© Animesub.info 2024