#41 2009-07-06 11:30:47

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Mai-HiME a Mai- Otome.. ??

Zgrzyt napisał:

no właśnie w tym problem że Otome w porównaniu z Hime ssie.
Nie wiem tez czemu wydawano kontynuacje Otome w postaci odcinków OAV
jak większość chciała Hime.

Mym zdaniem w Mai-Hime postacie są lepiej wyeksponowane, jak i relacje miedzy tymi postaciami. Fabuła jest bardziej dynamiczniejsza oraz zaskakująca. I motyw yuri lepszy smile_big

Zaś Mai-Otome, za sprawą głównej bohaterki drażni. Jak również różnego rodzaju udziwnienia jak zakochane 13(czy ile one tam miały) i fan servis z nimi związany jak np. potwór galareta i jego macki (-_-) i takie tam bzdety. Seria jest bardziej młodzieżowa a nawet dziecinna. (W niektórych momentach  po prostu chciałem by cała dzieciarnia wreszcie pozdychała)

Jak dla mnie fanserwis to jedna z zalet w Otome. Fajnie się ogląda takie scenki z nimi.
A dlatego były OAV z Otome bo o Hime nie mieli już co zrobić bo tam historia była w całości.
Największe zalety Hime to jak dla mnie duża dawka dramatyzmu i przemocy jak również doskonałej komedii.
W Otome główna bohaterka i inne mi nie przeszkadzały lecz fabuła mogła być ciekawsza i w ogóle za mało dobrej akcji. Ale ogólnie złe anime to nie jest. OAV Otome 0 za to miały świetne walki. Jak ktoś oglądał to wie.

yorysia-chan napisał:

Choć Mai Otome Zwei jest beznadziejne.

Ale musisz przyznać, że Mai Otome miało lepszą muzykę.

Beznadziejne to nie jest, ale słabsze od serii TV.
Mai Otome nie miało lepszej muzyki.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-07-06 13:06:33)

#42 2009-07-06 11:32:22

yorysia-chan
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

no właśnie w tym problem że Otome w porównaniu z Hime ssie.
Nie wiem tez czemu wydawano kontynuacje Otome w postaci odcinków OAV
jak większość chciała Hime.

Mym zdaniem w Mai-Hime postacie są lepiej wyeksponowane, jak i relacje miedzy tymi postaciami. Fabuła jest bardziej dynamiczniejsza oraz zaskakująca. I motyw yuri lepszy smile_big

Zaś Mai-Otome, za sprawą głównej bohaterki drażni. Jak również różnego rodzaju udziwnienia jak zakochane 13(czy ile one tam miały) i fan servis z nimi związany jak np. potwór galareta i jego macki (-_-) i takie tam bzdety. Seria jest bardziej młodzieżowa a nawet dziecinna. (W niektórych momentach  po prostu chciałem by cała dzieciarnia wreszcie pozdychała)

no fakt coś w tym jest. Trochę za młode te bohaterki były jak na takie sytuacje. Nie mówiąc już o tym, że wszystkie (no prawie, bo tylko dwie bodajże) zakochiwały się w Sergyey'u. Tak czy siak - fakt lepsze jest Mai Hime. Choć ja osobiście będę miała większy sentyment do Mai Otome. Dlaczego? Chociażby dlatego, że obejrzałam tę część jako pierwszą.. Nie pytajcie się o to mnie, a mojego brata.. -.- A co do kontynuacji Mai Hime to wiesz.. Jakby nie patrzeć to właśnie Mai Otome jest jakąś tam jego kontynuacją ;D

Choć Mai Otome Zwei jest beznadziejne.

Ale musisz przyznać, że Mai Otome miało lepszą muzykę.

foirum.jpg

#43 2009-07-06 14:42:29

Zgrzyt
Użytkownik

Klapo napisał:

Zgrzyt ale Ty o anime mówisz?

Z to co pamiętam manga Mai-hime różni sie od seri TV(zaś Otome nie bardzo) ale też wywarła na mnie leprze wrażenie. Ale to za sprawą tego ze mnie drażnią super nastolatki (co to dopiero gimnazjum zaczęły), intrygi miłosne z nimi związane no i ich super bronie wykreowane przez nanoboty w organizmie, które ulegają neutralizacji po stosunku z facetem, to chyba najgłupsze.

#44 2009-07-06 14:48:22

Kenshiro
Użytkownik

Szkoda, że sobie tak ograniczasz anime i nie przyjmujesz wielu pomysłów na postacie i fabułę.
Ja uważam, że prawie każdy pomysł może być dobry jeśli dobre będzie wykonanie. W Mai Otome było takie średnie, ale wiele scen znacznie wyżej oceniam, szczególnie komediowe były bardzo śmieszne.
Mnie nie drażnią ani nastolatki z super mocami w anime (już raczej żałośnie wstydliwi chłopcy w wielu romansach szkolnych) ani inne słodkie dziewczęta bo takie lubię (już lepsze od wielu tsundere).
Pomysł z nanobotami był super czyli to że muszą być dziewicami.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-07-06 14:51:22)

#45 2009-07-06 14:56:08

Zgrzyt
Użytkownik

Znów zaczynasz? Mam prawo do własnej opinii, i jakie "ograniczasz" ?
To ze mam wyrobiony gust, a ty najwidoczniej nie to twój problem.
Jeśli dla ciebie 13 letnie bronie które sie zastanawiają czy zrobić "TO" z wiele starszym facetem i stracić moc Otome jest interesujące... To chyba szkoda ze ty takie bzdurne co gorsza wtórne pomysły akceptujesz. Nie bronie ci ale na litość boską nie odpowiadaj na me posty, bo drażnisz mnie niczym ciepłe piwo w ciepły słoneczny dzień.

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2009-07-06 15:00:16)

#46 2009-07-06 15:04:31

Kenshiro
Użytkownik

No jeśli dla ciebie fabuła anime ograniczała się do "13 letnie bronie które sie zastanawiają czy zrobić "TO" z wiele starszym facetem i stracić moc Otome" to widać, że nic nie zrozumiałeś z tego anime. Pisałem odnośnie nanobotów, że ciekawe pomysły mają w tym względzie podkreślając również, że wykonanie gorsze.
Widzisz Zgrzytek jak jestem bardzo spokojny człowiek i staram się nie okazywać tego, że mnie drażnisz.
Co do gustu to uważam, że wiem co mi się podoba i nie wszystkie anime lubię.
Mnie irytowało w Mai Otome takie coś, że zanosiło się na jakąś akcję i nagle ją przerywali bez kontynuacji w następnym odcinku. Nie podoba mi się jak nie potrafią choćby tych 10 minut walki pokazać.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-07-06 15:19:07)

#47 2009-07-06 18:52:07

Luk4S
Użytkownik

Zgrzyt napisał:
Klapo napisał:

Zgrzyt ale Ty o anime mówisz?

Z to co pamiętam manga Mai-hime różni sie od seri TV(zaś Otome nie bardzo) ale też wywarła na mnie leprze wrażenie. Ale to za sprawą tego ze mnie drażnią super nastolatki (co to dopiero gimnazjum zaczęły), intrygi miłosne z nimi związane no i ich super bronie wykreowane przez nanoboty w organizmie, które ulegają neutralizacji po stosunku z facetem, to chyba najgłupsze.

To mega debilne jest. Bo nanoboty są homoseksualne i nie tolerują płci męskiej, tyle. xD

Mai-HiME i Mai-Otome widziałem to i to... Oglądałem to dawano temu i uważam, że to słabe anime jest. HiME trochę lepsze. Biegają 13-nastki i nawalają się. Jak chce zobaczyć jak laski się okładają włączam Ikkitousena.... Przynajmniej jest na co popatrzeć. Osobiście uważam, że serie wypadły by lepiej gdyby je napakować fanserwisem i dziewczynami pokorji TT czy Ikkitusena i wpleść w tą historię.

Nawet niech ktoś nie próbuje pociskać kitu, że serie mają jakieś przesłanie czy coś w ten deseń.

Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-07-06 18:54:11)

FluxBB bbcode test

#48 2009-07-06 19:40:58

Kenshiro
Użytkownik

Uważam, że większa ilość fanserwisu by popsuła te anime. Poza tym Ikkitousen jest dla starszych widzów niż Mai Otome i Mai Hime.
Ogólnie rewelacyjnie zrobili fabułę w Mai Hime bo pierwsza połowa to w większości doskonała komedia, a później klimat mocno ulega zmianie na poważny.

Stopka forum

© Animesub.info 2025