Nie jesteś zalogowany.
W sumie własnie pisałem newsa na www.anime-tansei.pl (kocham to całe spamowanie) o nowym anime więc przy okazji założę temat i tutaj. Moze ktoś złapie się za subowanie bo w końcu świeża seria.
„Gdy mewy ronią łzy” to adaptacja wizualnej noweli wydanej na PC w roku 2007 która została wyprzedana w rekordowym czasie 30 minut. Historia anime opowiada o bogatej rodzinie Ushiromiya która w roku 1986 spotyka się w gigantycznej posiadłości na małej wyspie Rokkenjima. Starsi członkowie rodziny zamierzają naradzić się w sprawie rozwiązania swych problemów finansowych podczas gdy młodsi poznają historię wyspy. W trakcie spotkania zrywa się potężny tajfun który uniemożliwia opuszczenie wyspy. Ludzie zaczynają umierać w dziwnych okolicznościach zaś historia o wiedźmie z wyspy zaczyna żyć własnym życiem.
Premiery odcinków zostały zapowiedziane w kanale Chiba TV na 2 lipca, 9lipca, 16 lipca, 23 lipca, 30 lipca. Produkcją zajęło się studio DEEN. Zapraszam do zapoznania się z pierwszym odcinkiem serii.
Jestem po obejrzeniu 1 epka i uważam, że zapowiada sie interesująco. Monster to to nie jest jednak jak czytam wypowiedzi odnośnie V-Nowel na PC to zapowiada się lepiej niż Higurashi.
Ba.
Ta nowelka nie ma sobie równych
Higurashi było dobre, ale to jest kilka razy lepsze. Jednak znacznie odbiega od fabuły Higurashi.
Pierwszy odcienek komediowy, można było się spodziewać. Jadka będzie potem :O
Niestety w anime została wycięta ogromna ilośc scen, zmienili pare faktów... Ale ogólnie jest o wiele lepiej niż sie spodziewałem.
Niestety polskie suby nie są najlepsze.
A tam polskie suby, ważne że gg sie za to wzięło^^ Co do anime, szkoda że tyle rzeczy wycieli, bo z tego można by spokojnie 2 epki zrobić No ale cóż, mam nadzieje że kolejne nie będą tak okrojone i że kilka mocniejszych scen zostawią.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
W miarę pierwszy odcinek Humor jak zawsze na początku a potem wiadomo:)
Op i end jak zwykle na wysokim poziomie
Czekam na kolejny odcinek
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Po pierwszym odcinku mogę śmiało stwierdzić, że seria ma szanse na najlepsze anime tego lata. Oby tylko nie skończyła jak Chaos;Head, który zaczął się kapitalnie, a skończył... no wiecie jak.
Sam odcinek pierwszy zaczął się jak "prawie" komedia ecchi, po czym skończył jak dobry horror. Uważam że można spokojnie porównać do Higrurashi, przy którym po pierwszym odcinku Umineko wypada lepiej. Strona wizualna jest dobrze. Za to muzyka OP i ED tak sobie... nie jest najgorzej. Ale Higarushi miało lepsze OP i ED, szczególnie OP'y.
Ktoś napisał, że polskie subby są do bani? Przecież to anime, a aniem nie musi mieć dialogów wyjętych z VN... Butazaru wydało dobre napisy.
Niestety polskie suby nie są najlepsze.
Niedługo NNH wypuści pierwszy odcinek Może będą lepsze
Niestety w anime została wycięta ogromna ilośc scen, zmienili pare faktów... Ale ogólnie jest o wiele lepiej niż sie spodziewałem.
Hmm, skąd takie przypuszczenia (jakieś źródło?)? Przeciez z anime, wyszedł dopiero jeden odcinek ^^
----
Z kolejnego posta, wnioskuje, ze mowa tylko o pierwszym odcinku, tak? Jesli tak, to ta część zdania, "anime została wycięta ogromna ilośc scen" daje do zrozumienia cos innego
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2009-07-07 16:20:40)
Po pierwszym odcinku mogę śmiało stwierdzić, że seria ma szanse na najlepsze anime tego lata. Oby tylko nie skończyła jak Chaos;Head, który zaczął się kapitalnie, a skończył... no wiecie jak.
Sam odcinek pierwszy zaczął się jak "prawie" komedia ecchi, po czym skończył jak dobry horror. Uważam że można spokojnie porównać do Higrurashi, przy którym po pierwszym odcinku Umineko wypada lepiej. Strona wizualna jest dobrze. Za to muzyka OP i ED tak sobie... nie jest najgorzej. Ale Higarushi miało lepsze OP i ED, szczególnie OP'y.
Ktoś napisał, że polskie subby są do bani? Przecież to anime, a aniem nie musi mieć dialogów wyjętych z VN... Butazaru wydało dobre napisy.
ending tu lepszy moim skromnym zdaniem...
Nie oceniacie tego zbyt szybko? Przed nami jeszcze kilka odcinków nim bedzie można powiedzieć cokolwiek sensownego
ja oceniam tylko pierwszy odcinek:)
ja oceniam tylko pierwszy odcinek:)
Który wypadł wręcz perfekcyjnie... powinieneś dodać.
Po pierwszym odcinku mogę śmiało stwierdzić, że seria ma szanse na najlepsze anime tego lata.
Canaan? Generalnie straszna posucha w tym sezonie.
Sam odcinek pierwszy zaczął się jak "prawie" komedia ecchi, po czym skończył jak dobry horror.
Chociazby dlatego. Denerwuja mnie takie skrajnosci i w mojej opinii negatywnie wplywaja na klimat.
troche humoru w horrorze nie zaszkodzi:)
a w dzisiejszych czasach filmy tego typu zamiast straszyć smieszą
Albo to sezony anime coraz gorsze, albo ludziom da się już wcisnąć wszystko...
Zasadniczo w mojej ocenie misz-masz, który odbija się czkawką jak stołowanie w barach z fast-foodami.
Canaan? Generalnie straszna posucha w tym sezonie.
Generalnie ten sezon jest dużo lepszy od poprzedniego . No dobra, kwestia gustu, ale imo w tym sezonie prawie nie ma słabych pozycji (z tego co jak dotąd sprawdziłem tylko Fight Ippatsu! Juuden-chan!! kandyduje do wylecenia z mojego dysku).
Ogólnie pierwszy epek mi się podoba, choć jakimś cudem bym go nie nazwał, poniekąd jest to pewnie kwestia samego designu postaci (arystokracja itp.) który mi się jednak mniej podoba niż w Higurashi, oprawa graficzna pod względem technicznym też nie zachwyca, ale tutaj już jestem przyzwyczajony . Mimo wszystko uważam, że wydawanie werdyktu tej serii po pierwszym epku kompletnie mija się z celem, bo wszyscy po Higurashi wiedzą ile te "pierwsze odcinki" mają zazwyczaj wspólnego z klimatem reszty serii .
Jest już od jakiegoś czasu 1 ep w polskim hardzie xD . Nie robie reklamy, bo to nie mró wydało, ale prezentuje się całkiem dobrze.
Albo to sezony anime coraz gorsze, albo ludziom da się już wcisnąć wszystko...
Zasadniczo w mojej ocenie misz-masz, który odbija się czkawką jak stołowanie w barach z fast-foodami.
Albo zwyczajnie starzejesz się i tetryczejesz xD.
Seria ma wielki potencjał i na pewno będę oglądał, czy do końca? Wszystko zależy, chociaż w to by ją zwalili - wątpię xD.
O ile większość serii dzisiaj w pierwszym odcinku stara się pokazać z jak najlepszej strony (technicznie i tempa akcji itp.), to w tym przypadku możliwe że "zabawa" będzie się rozkręcać z odcinka na odcinek. Oj zobaczy jak główny bohater (o zdrowym podejściu do życia ) zareaguje na masakrę w jego otoczeniu.
P.S.
Od początku tytuł jakoś znajomy mi się wydawał.
http://www.animesuki.com/series.php/1461.html
odcinek 2 już dostępny
Ja poczekam aż bluesora wyda 2 ep. Pierwszy ep prezentował się wyśmienicie. Bdb tłumaczenie, wizualnie też niczego sobie, no i brak karaoke też jest plusem. Nie mówiąc o tym, że wydali v2 pierwszego epa z lepszym rawem. Szkoda, że nie wydali innych swoich prejektów.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-07-09 17:42:20)
No i sie zaczęło:) Świetna końcówka Czekam na kolejny ep:)