Nie jesteś zalogowany.
Obecny sezon jest cudny .
Z tego co jak na razie sprawdziłem do miana wybitnych kandydują:
Bakemonogatari (najlepszy pierwszy odcinek od kilku sezonów, zalety: wszystko)
Canaan (jak na razie bdb, ale to Type-Moon, więc pewnie jeszcze pozamiata )
Do miana bardzo dobrych:
Umineko no Naku Koro ni
Aoi Hana
Needless
Umi Monogatari
Tokyo Magnitude 8.0
Dobre:
Kanamemo
Princess Lover!
Raczej cienkie (wątpię, czy będę to oglądał dalej...):
Fight Ippatsu! Juuden-Chan!
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2009-07-10 17:38:28)
Obecny sezon jest cudny smile_big.
To czy cudny to się zobaczy... Ja bym powiedział, że sezon jest obiecujący i może okazać się cudny.
CANAAN - Kurde tu się zdziwiłem, praktycznie mnie to w ogóle nie ruszyło (jedynie chiński festiwal był fajny). Od strony graficznej to dobra pozycja, widocznie twórcy nie pchali zbyt dużo w jeden odcinek, liczę że to się jakoś rozkręci fabularnie.
Needles - Miejscami się brechtałem, debilne na maksa, ale ma swój urok, liczę że będzie coraz głupsze, bo w tym jego siła. Ten ED chyba pomylili z jakimś innym anime WTF was that!?
Umineko no Naku Koro ni - Nawet mi się podobało, tylko czy ta wiedźma będzie odwalała jakieś komediowe pierdoły, czy to będzie opowieść z dreszczykiem, sam nie wiem.
Tyle chwilowo widziałem, ale będę też sprawdzał i co się z tym wiąże oglądał już całe:
Aoi Hana - Bo chcę obejrzeć perypetie skrytych lesbijek.
Bakemonogatari - Bo jeśli będzie chociaz trochę "specyfiki" SHAFT'u jaką pokazali w Natsu no Arashi! to będzie super.
Zan Sayonara Zetsubou Sensei - Jedyny problem jaki może być to SFW!?
Spice and Wolf II - Dziś premiera, oczywiście że się znajdzie miejsce na dysku.
Tokyo Magnitude 8.0 - Emisja dopiero jutro, ale to w moim przekonaniu będzie najlepsze anime w tym sezonie.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-07-09 15:56:49)
Needles - Miejscami się brechtałem, debilne na maksa, ale ma swój urok, liczę że będzie coraz głupsze, bo w tym jego siła. Ten ED chyba pomylili z jakimś innym anime WTF was that!?
Jeżeli to anime będzie się opierać o absurd, akcje, głupotę i tą muzykę... To spokojnie będzie super seria. I tak przypomina TTGL, a co do ED... Jak go zobaczyłem to zacząłem płakać już ze śmiechu...
Bakemonogatari -właczyłem sobie pierwsze 3 minuty i myśle ze będzie siadac na psyche
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Po obejrzeniu Needless można mieć podobnie odczucia jak almisael. Lecz można je wyrazić nieco mniej dosadniej.
Needless trochę im nie wyszło, ale to dopiero 1 ep i mam nadzieję, że dalej będzie tylko lepiej.
A tak wracając do poprzedniego sezonu - które anime było warte obejrzenia?
Czy warto obejrzeć Higashi no eden?
PS. Dlaczego tego tematu nie pokazuje w dziale dyskusje? o.O (ctrl + f i nie znajduje na pierwszej stronie, a dzisiaj nowa odpowiedź napisana...)
Czy warto obejrzeć Higashi no eden?
Zdecydowanie
Tak basquash, higashi na pewno są godne polecenia
No wiec z tamtego sezonu warte uwagi sa: (moim zdaniem)
Kuroshitsuji
Mnemosyne
Kara no Kyoukai
Natsume Yuujinchou
Ga-Rei-Zero
Kurozuka
kolejność nie jest przypadkowa:)
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
ODIN napisał:No wiec z tamtego sezonu warte uwagi sa: (moim zdaniem)
Kuroshitsuji
Mnemosyne
Kara no Kyoukai
Natsume Yuujinchou
Ga-Rei-Zero
Kurozukakolejność nie jest przypadkowa:)
Sezony pomyliłeś ?
Może raczej... sezon z rokiem. xD
Mi się z tamtego sezonu najbardziej podobały Natsu no Arashi, K-On, Higashi no Eden i Pandora Hearts (no, to akurat nadal mi się podoba, bo nadal trwa). xD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-07-10 17:04:01)
Hmm, ten sezon rzeczywiście miażdży :} Najlepsze bez 2 zdań Higashi no Eden. Ale bardzo dobre były/są też: Pandora Hearts, Sengoku Basara, Dogs, Phantom(bo wracają wspomnienia z Darkera:D) i Chrome Shielld Regios(skończyło się, ale nie dla mnie czekam na syby od Y-S i jestem dopiero przy 17 odcinku^^. Pierwsze 12 było epickie, potem się wali, ale i tak warto obejrzeć dla Felli xDD)
Zostało mi już tylko Natsu no Arahi do obejrzenia, bo K-On i paru innych nie dam rady ;pp
Porażka tego sezonu to 07 Ghost.. bo 10 odcinków anime rozkręcać się chyba nie może prawda? :pp, Asura Cryin, bo początek był fajny :< i Queen's Blade. No i nieszczęsny Regios, pierwsza połowa była wyceniona na 10/10, ale czuję że skończy z słabą 7 xd.
Co do nowego FMA i DB to jestem neutralny, nie powala ale jest fajnie 8D~
Co do obecnego sezonu to Canaan świetny, Princess Lover! bardzo fajny na razie xD, Needless ujdzie, przynajmniej pierwsza połowa epka była miła, Bakemonogatari się sciąga a Umineko i SZS odpusczam.. teraz jeszcze czekać na Tokyo M 8.0 od bones i SaWII
Ostatnio edytowany przez Luii (2009-07-10 17:30:49)
Tamten sezon? Tylko:
Phantom
FMA 2 (ale troszeczkę zawiodło mnie, spodziewałem się więcej, chciałem zobaczyć taką klasę jak w Hellsingu Ultimate xD)
Higashi no Eden (trochę mało te 11 epków, ale mają być dwa (?) filmy)
Ewentualnie Pandora Hearts, Asura Cryin' i zboczona komedyjka Hatsukoi Limited (ale, nic mnie nie rozbawi bardziej niż manga GTO xD)
I dla fanów Dragon Ball'a, oczywiście DB Kai.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-07-10 17:47:43)
W poprzednim sezonie najbardziej podobały mi się Higashi no Eden i Pandora Hearts, w miarę dobre są jeszcze K-On, Hatsukoi Limited, Shangri-La, FMA2 i to wszystko co w tej chwili pamiętam.
Wracając do przyszłego sezonu to podobno w Darker than Black 2 ma być nowa główna bohaterka, jakaś 13-letnia, czerwonowłosa, pół-Japonka, pół-Rosjanka Suou Pavlichenko.
Co wy na to bo mnie jakoś nie za bardzo podoba się ten pomysł.