Nie jesteś zalogowany.
Kiedys sporo osob narzekało, ze woli MU, od RS, bo to, bo tamto ;p
Od jakiegoś czasu jest pewna.. powiedzmy alternatywa dla takich osob
Rapideo.pl
Jest to serwis do ściągania plikow z RS (tak w skrocie:P)
Na czym to polega?
Rejestrujesz się, a następnie wklejasz linki z raopidshare i zaznaczasz upload. Następnie dane pliki ściągają się na ten serwer, a potem Ty, mozesz z tego serwer bezpośrednio ściągnąc dany plik (bez zadnych limitów). Pliki ściągnięte na rapideo, są automatycznie kasowane po 36 godzinach, ale to chbya wystarczający czas, aby ściągnąć pare gb
Jedynym minusem jest to, ze transfer trzeba wykupic, ale jset on bardzo tani. Na początku otrzymujecie 200mb transferu za darmo. jak ten się skonczy, można wykupic dodatkowy transfer, poprzez wysłanie SMSa, albo przelew (przelew bankowy, PayPal, karta kredytowa).
Teraz odnosnie cen i samego transferu.. tutaj sam się zdziwiłem ^^
Jesli chdozi o mnie, to wybrałem opcję doładowania transferu za 10 zł (wysyłałem przez PP) i za to otrzymałem 65 GB transferu!!
IMO, to naprawde sporo, tym bardziej za 10 zł xD
Narazie sam jestem w fazie testow tego serwisu, ale mysle ze moze byc przydatny. Jeśli o mnie chodzi, to akurat nie uzywam go do ściągania plikow z RS, aby potem ściągnąc do siebie na dysk, ale wysłam tam pliki, a następnie robie reupload swoich plikow (anime) na inne serwery niż rapidshare
Ogolnie, rozwiązanie, imo co najmniej ciekawe ;P
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2009-07-16 18:59:18)
Edit. Anti-Rako measures.
Ostatnio edytowany przez Vaernil (2015-07-04 02:27:27)
Teamwork is essential, it gives the enemy other people to shoot at.
Pliki ściągnięte na rapideo, są automatycznie kasowane po 36 godzinach (3 doby), ale to chbya wystarczający czas, aby ściągnąć pare gb
Hmm...
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2009-07-16 18:41:35)
"Skazany na zajebistość"
@Vaernil
Kazdy musi na czyms zarabiać xD
C od otransferu na RS, hmm to jest 5 GB dziennie?Kiedyś czytałem, ze na miesiąc było max 25 GB ^^ Jesli rzeczywiście jest 5 GB dziennie, to bardziej sie opłaca kupic konto na rs- wiadomo, ale jesli nie, to bym sie nad tym zastanawiał
Zresztą mi to jest obojętne, bo i tak nie wykorzystuje tego do ściągania plikow na dysk, to mam sowje konta premium:P
Nie mniej jedkan, dla mnie, rzecz przydatna ^^
Na RS, jest cos takiego jak Traffic Share. Co to jest?
Każdemu plikowi, zuploadowanym na RS, można nadać Traffic Share, a daje to takie efekt, ze nawet free user, będzie ściągał ten plik, tak jakby miał konto premium- czyli bez zadnego czekania i z pełną prędkością łącza. TS, ma rozniez inne zatosowanie (z ktoreg ja włąsnie korzystam), a mianowicie, umożliwia wysyłanie plikow na inne serwery typu shared (np. uploading.com, hotfile.com. storage.to, itd (ale chyba nei działą na megaupload ^^)). W sktócie, mozna w ten sposob robić mirrory swoich plikow na innych serwerach (np dla osob, ktore nie lubią/mogą ściągać z rs). Jest jedna wada.. na każde konto premium w RS, przypada jedynie 5GB takiego Traffic Share, czyli możeby w ten sposob udostępnić plik/pliki, do tego czasu, az nie wygenerują one tych 5gb. Teraz ten minus.. ten transfer nei jest odnawialny ^^. Czyli jak chce zrobić mirro dla 10GB plikow (w moim przypadku anime ofc xD), to musiałbym kupic dwa konta premium na RS xD A zamiast tego moge skorzystacc z tego rapideo
@Zjadek
tymek88 napisał:Pliki ściągnięte na rapideo, są automatycznie kasowane po 36 godzinach (3 doby), ale to chbya wystarczający czas, aby ściągnąć pare gb
Hmm...
Hmm ;P
Duzo napisałes i teraz nie wiem co maiłeś na myśli Ze jest to mało czasu na ściągnięcie jakiś pliko z tego rapideo, czy wgranie na niego plikow (z rapidshare)? A może oba przypadki xD
Już mowię
ściąga sięszybko (przynajmniej mi szło szybko;P), a jeśli chodzi o ściągnięcie z rapidshare, na to rapideo, proces ten odbywa sięszybko bo od kilku sekund, do.. myśle ze 5 minut.. (w obu przypadkach mowa o pliku 100MB). Sam już pare plikow tak ściągnąłem na rapideo i pierwsze piki jak ściągałem mniej więcej w godzinach 12 - 15, szło około 5 min (jeden plik 100mb), przed chwilą natomias ściągnąlem tam z rapidshare 4 odcinki Full Metal Alchemist (łącznie około 1.2 GB) i wszystko razem szło około 8 minut (moze krocej, bo zostawiłem stwonke otwartą w zakłądce i robiłem coś innego i dopiero po około 8 minutach spowrotem zajrzałem i było już ściągnięte ;p)
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2009-07-16 18:52:16)
WOW! Super strona, trzeba plików, telefon w łape i już Nieźle to obmyślili. Tyle co ja ściągam to najtańszego smsa wyśle i styga
Ostatnio edytowany przez Tybek (2009-07-16 18:50:41)
Zjadacz napisał:tymek88 napisał:Pliki ściągnięte na rapideo, są automatycznie kasowane po 36 godzinach (3 doby), ale to chbya wystarczający czas, aby ściągnąć pare gb
Hmm...
Hmm ;P
Duzo napisałes i teraz nie wiem co maiłeś na myśli Ze jest to mało czasu na ściągnięcie jakiś pliko z tego rapideo, czy wgranie na niego plikow (z rapidshare)? A może oba przypadki xD
To ja podpowiem. 1 doba = 24 godziny.
@Aurius
Uhh, my bad
I pomyśleć, ze chodziłem do Mat-Fiz xD Sorka
@Zjadek
Zjadacz napisał:tymek88 napisał:Pliki ściągnięte na rapideo, są automatycznie kasowane po 36 godzinach (3 doby), ale to chbya wystarczający czas, aby ściągnąć pare gb
Hmm...
Hmm ;P
Wiesz, Tymek, 36 godzin to nie do końca 3 dni
EDIT: Damn, Aurius szybszy
EDIT Down: Luźno, każdemu się zdarza, stary
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2009-07-16 19:05:39)
"Skazany na zajebistość"
Oj nooo
Byłem zbyt podekscytowany, bo znalazłem coś na rozwiązanie mojego problemu
A tutaj daje mały teścik jesli chodzi o ściąganie z samego rapideo:
http://rapideo.pl/pliki/31419/FMA2_ep_0 … .part4.rar
Polecam przez flashgeta, tam mi szło pełnym transferem ^^
edit:
http://www.youtube.com/watch?v=RUfF7RUpgFc
xDDD
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2009-07-16 19:27:27)
Na RS, jest cos takiego jak Traffic Share. Co to jest?
Każdemu plikowi, zuploadowanym na RS, można nadać Traffic Share, a daje to takie efekt, ze nawet free user, będzie ściągał ten plik, tak jakby miał konto premium- czyli bez zadnego czekania i z pełną prędkością łącza. TS, ma rozniez inne zatosowanie (z ktoreg ja włąsnie korzystam), a mianowicie, umożliwia wysyłanie plikow na inne serwery typu shared (np. uploading.com, hotfile.com. storage.to, itd (ale chyba nei działą na megaupload ^^)). W sktócie, mozna w ten sposob robić mirrory swoich plikow na innych serwerach (np dla osob, ktore nie lubią/mogą ściągać z rs). Jest jedna wada.. na każde konto premium w RS, przypada jedynie 5GB takiego Traffic Share, czyli możeby w ten sposob udostępnić plik/pliki, do tego czasu, az nie wygenerują one tych 5gb. Teraz ten minus.. ten transfer nei jest odnawialny ^^. Czyli jak chce zrobić mirro dla 10GB plikow (w moim przypadku anime ofc xD), to musiałbym kupic dwa konta premium na RS xD A zamiast tego moge skorzystacc z tego rapideo
Traffic Share można dokupić [100GB - 9,99 ojro, 500GB - 44,99 ojro, 2500GB - 199,99 ojro]. Po za tym co napisałeś Traffic Share działa też jako dodatkowy transfer, tak jak pkt na RS. Działa to tak, że jeżeli wykorzystałeś już cały transfer, możesz ściągać dalej - transfer będzie odliczany z Traffic Share. Korzystałem kiedyś z tego - konta RS DAAAAWNO temu przy założeniu dostawały bodajże 25GB czy 50GB [nie pamiętam] Traffic Share, po tym jak wprowadzili możliwość wymiany pkt/TS na dodatkowy transfer nareszcie można go było wykorzystać
ja korzystam od ponad roku z Cryptload, nie meczę się z limitami itd. pobieram z wykorzenianiem max łącza do 10GB dziennie. Jeśli wystąpi błąd zazwyczaj za kilka godzin wychodzi aktualka. Przy czym CL nie ogranicza sie tylko do RS i MU. Na początku straszono ze tak pobierając walną ci bana na ip i już nie pobierzesz RS, co się okazało bzdurą.
Program też współpracuje z kontami premium, zawsze można sobie wyjść z domu i wrócić jak się pobierze cała seria 26odcinków. Oczywiście po przez ten program nie pobieramy piratów itd. ^^ to nielegalne....
Korzystałem z Cryptload kiedy pobierałem pliki z MU. Nie wiem ile można pobrać dziennie jako free user z RS [jak ktoś ma neo to chyba nie ma z tym takich problemów], ale i tak wole premium, może to z przyzwyczajenia + szybki transfer + dużo można pobrać.
Korzystałem też z premium w Cryptloadzie, ale nie podobało mi się to sprawdzanie czy plik nie jest usunięty - za wolno. Od sprawdzania linków mam FF+Greasemonkey, do tego Flashget = cała operacja skopiowania i wrzucenia plików do kolejki to jakieś 5 sekund
Co nie zmienia faktu, że Crypt to dobra alternatywa.
Ostatnio edytowany przez Infern (2009-07-17 02:40:02)
ja korzystam od ponad roku z Cryptload,
Same here... z tym że przesiadłem się na jdownloadera (konta premium wpisywanie czegokolwiek heh zapomnij o tym :d) i...
naprawdę nie potrzeba mi żadnych kont premium na żadnym hostingu etc...
...ba za nic płacić nie trzeba... i nie dajesz się nabić w butelkę...
ot ściągasz instalujesz (warunek trza posiadać javę na pc, ale kto tego nie ma)
kopiujesz linki i... samo się ściąga dosłownie...
W przypadku RS wprawdzie czasami trzeba chwilę poczekać te magiczne 15 minut aczkolwiek program nie dość że sam wznawia pobieranie w miejscu w którym przerwał to i poczeka również... ^^ imo bez sensu płacić za coś co nie do końca faktycznie jest kontem premium... mija się to strasznie z celem prawda wujku Z? Oo ^_^
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-07-17 02:41:40)
...ba za nic płacić nie trzeba...
Ja tam mam dwa konta premium na RS, jedno od ponad roku, drugie- od niecałego roku i na zadne konto nie wydałem jeszcze nawet złotówki
Co do mozliwosci wykupienia traffic share, to dowiedziałem sie dopierwo wczoraj No fajnie, fajnie Co prawda 10 ojro, to nie az takie wydatek, ale na tym rapideo transfer wychodzi taniej