Nie jesteś zalogowany.
Wracając do przyszłego sezonu to podobno w Darker than Black 2 ma być nowa główna bohaterka, jakaś 13-letnia, czerwonowłosa, pół-Japonka, pół-Rosjanka Suou Pavlichenko.
Co wy na to bo mnie jakoś nie za bardzo podoba się ten pomysł.
Skąd takie informacje ?
Coś czuje, że do października będzie więcej takich zarysów fabuły, ale yotto matte, to nie ten sezon, nie ten temat! xD
A wracając do tego sezonu, właśnie obejrzałam Tokyo Magnitude. Jakoś tak nie w stylu Bones, ale naprawdę dobrze się zapowiada. xD wkurza mnie trochę ta gówniara xD ale w sumie to rozumiem, dlaczego wszystko ją tak wkurzało xD; koniec odcinka - awsum. Fajna muzyka w OP i ED ^_^
Jak oceniać po pierwszych epach, to chyba najlepsze z tego co oglądałam, obok Bakemonogatari. Tyle że oglądałam chyba tylko Canaan, Umineko, Sora no Manimani no i te dwa tytuły |DD
Hmm, tak czy siak dużej konkurencji nie ma : P Te wakacje to będzie taki spokój przed burzą jaka będzie w jesieni. Prawda jest taka, że nawet jeszcze nie oglądałem TM 8.0, ale jest już w torrencie jbc xD ale mimo to mam w stosunku do niego największe oczekiwania ^^ i CANAAN, mam nadzieję, że nie zpaszczą, reszta to tylko przyjemność która może okazać się fajnym anime : )
Edit:
najlepsze anime mają 13, 11 i 15 odcinków, great :< w wiosennym były przypadki, że na początku zapowiedziano na 12 a kończyły na 24, ale tu może tak nie być :<
Ostatnio edytowany przez Luii (2009-07-10 18:38:40)
Jak dla mnie nawet ten kot może być głównym bohaterem DtB2, widziałem gdzieś plakat z tą dziewczynką, zapewne będzie główną postacią tym razem, a Hei co najwyżej raz na dwa odcinki się pokaże przez chwilę.
Dzisiaj obejrzałem:
Aoi Hana -
Tokyo Magnitude 8.0 - Jest duży potencjał, może każdy następny odcinek będzie z punktu widzenia innego członka rodziny (do momentu trzęsienia), a potem historia startuje znowu i próbują się odszukać.
wkurza mnie trochę ta gówniara xD ale w sumie to rozumiem, dlaczego wszystko ją tak wkurzało xD; koniec odcinka - awsum. Fajna muzyka w OP i ED ^_^
Z reguły nie oglądam nowości, ale tutaj... ;-)
Patrząc na tą rodzinkę i zachowanie głównej bohaterki miałem niemalże deja vu. Rodzice po pracy kłócą się o odgrzewanie jedzenia, młodszy brat z ADHD i dojrzewająca młoda gniewna - tradycyjna polska rodzinka?
Muzyka z openingu to chyba najbardziej kiczowaty przykład jrocka, za to te szkice w tle są pomysłem całkiem niezłym. Ending podobał mi się jeszcze bardziej
Patrząc na tą rodzinkę i zachowanie głównej bohaterki miałem niemalże deja vu. Rodzice po pracy kłócą się o odgrzewanie jedzenia, młodszy brat z ADHD i dojrzewająca młoda gniewna - tradycyjna polska rodzinka?
U nas nie wyszła druga Japonia, to w Japonii robią drugą Polskę
Z nowości bardzo podoba mi się... o kurde, nic. No może Aoi Hana.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Moim zdaniem ten brat nie ma żadnego ADHD, jest zdecydowanie najbardziej normalny z całej rodziny.
Ogólnie OP i ED mi wisi, chociaż przerobione w photoshopie zdjęcia z openingu były ciekawe.
No, brat jest zdecydowanie najbardziej normalny : P
A rodzice zaiste kojarzą mi się z moimi xD i też mnie niesamowicie wkurzało, jak używali "dzieci" jako argumentu +___+
Ja lubię Abingdon Boys School, to i OP mi się podoba : dd sceny też są fajne, jakaś odmiana przynajmniej xD;;
Lol rzuciłam okiem na to Princess Lover! - zarąbista animacja! XDDD nowa jakość skaczących cycków : d
właśnie, kreska i animacja są niezłe, gorzej z tłami ale też ujdzie, ale Charlotte to czysta Moka, a tamta z mieczem to Saber z F S/N xDD
http://screenshots.fansub.tv/1474/1/22.jpg
niezłe to było :>
horo napisał:Wracając do przyszłego sezonu to podobno w Darker than Black 2 ma być nowa główna bohaterka, jakaś 13-letnia, czerwonowłosa, pół-Japonka, pół-Rosjanka Suou Pavlichenko.
Co wy na to bo mnie jakoś nie za bardzo podoba się ten pomysł.Skąd takie informacje ?
Jeśli chodzi o ten sezon to zdecydowanie najlepiej zapowiada się Tokyo Magnitude 8.0 i Canaan oby tylko nie rozczarowały.
Acha prawie zapomniałam o Spice and Wolf II to oczywiście mój nr 1 tego sezonu
darker idzie w ślady phantoma? największy koks/zabójca w mieście zaczyna trenować małe dziecko ? : dd
darker idzie w ślady phantoma? największy koks/zabójca w mieście zaczyna trenować małe dziecko ? : dd
Rola ojca, każdego faceta spotyka... Jednego wcześniej, drugiego później. A że jeden uczy dzieci czytać, pisać i siku do nocniczka, a ten drugi mordować ludzi... Co za różnica?
Może DtB pójdzie w ślady Leona Zawodowca, choć to dziecko będzie główną postacią to mam nadzieję, że główny wątek pociągną z Heiem.
Co do nowego sezonu to póki co jestem zadowolony z Tokyo Magnitude 8.0, Canaan, Bakemonogatari i Spice and Wolf 2 no i zamierzam je kontynuować, czekam na kolejne epki, bo zawsze to różnie bywa z pierwszymi epami.
Jestem po Princess Lover ep 01 i... WTF? Zamiast majtek... czarna dziura, no ładnie pojechali z tą cenzurą. Pomijając to tytuł przyjemny. Zobaczy co dalej. Przynajmniej bohater, nie jest życiową łajzą... Duży plus. Nie jest też maniakalnym zbokiem... też plus. Tylko dlaczego ja tam widzę kopie postaci z innych anmie? Fate/Stay Night i Rosario + Vampire? xD
Mam pytanie z innej beczki, wie ktoś czemu sie spóźniają rawy od grupy Leopard-raws do obecnie emitowanych serii, czyżby grupa zawiesiła swoja działalność ?
Jestem po Princess Lover ep 01 i... WTF? Zamiast majtek... czarna dziura, no ładnie pojechali z tą cenzurą.D
Może na wersji DVD tego nie będzie. Princess Lover jak widzę to anime na podstawie eroge. Ostatnio ich jest chyba więcej niż kiedyś.
Obejrzałem jak na razie kilka anime z nowego sezonu, moje wrażenia:
Umineko - Przynajmniej na razie, najlepiej zapowiadające się anime sezonu. Od CG brakowało mi anime z który bym z niecierpliwością czekał na następny odcinek.
Tokyo Magnitude - Dość mało tego typu anime powstaję, jak na razie może być.
Canaan - Tym jestem trochę zawiedziony, średnio mi się podoba po dwóch odcinkach, może następne będą nieco ciekawsze...
Spice&Wolf - Póki co nie ustępuje pierwszemu sezonowi.
Needless - Też kojarzy mi się to z TTGL, główni bohaterowie, wielka czwórka, kreska w tych "epickich" momentach... A i ending mnie zniszczył O_o
Nie oglądałem jeszcze tego, co najbardziej wyczekiwałem najbardziej, czyli SZS.
<KieR> robotic notes bylo niezle
Widziałem praktycznie wszystko z tych interesujących mnie serii, jedynie S&W II wciąż nie oglądałem (dziwne, że 24 grupy się na to nie rzuciły). Czy te napisy od Mazui są zdatne do oglądania?
Pierdółka odnośnie Darker Than BLACK 2, jak to w japońskim trendzie bywa zamiast dorosłego bohatera znowu nastolatki i dzieci, kot z jedynki jeszcze uszedł, ale latająca wiewiórka?
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-07-19 12:06:21)
~ledziux, to chyba oczywiste, że na DVD i BD nie będzie
Jak ~Zarathustra zarzucił coś z DtB2 to ja zapodam coś z Black Lagoon 3 OVA
http://i546.photobucket.com/albums/hh41 … blackl.jpg
http://i546.photobucket.com/albums/hh41 … lackl2.jpg
i dodam, że 1 i 2 sezon ma zostać odświeżony i wydany na BD ;]