#241 2009-07-01 12:48:23

Keiy
Użytkownik

Odp: (Nowe) ANSI: koncert życzeń; chór narzekań

bodzio napisał:
Envie napisał:

Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby zniesienie powiadomień o zaktualizowanych napisach. Czasami wychwyci się drobną literówkę, a gdy zaktualizuje się napisy, to potem cały dzień sterczą one na stronie głównej.

Pomysł nietrafiony. Bo jeśli ktoś poprawił suby, będzie to zauważalne właśnie przez to, że one wiszą na głównej - dajmy na to wystawiłem im ocenę przeciętną, teraz widzę, że zostały uaktualnione. Sprawdzam, zmieniam ocenę. Właśnie dzięki temu, że suby wisiały na głównej.

Dobrze jeśli zaktualizowane napisy pojawiają się na stronie głównej, bo dzięki temu można szybko zaważyć, że coś się zmieniło.
Byłabym jednak za tym żeby zmiana opisu przy napisach nie powodowała takiej aktualizacji. Ludzie czasami zmieniają opisy, link do czcionki, czy też nagle cała grupa zmienia swój opis na jednolity, a pliku nie uaktualnia.

keiy.png

#242 2009-07-01 12:59:48

Sir_Ace
Użytkownik

No to może osobne pole, gdzie mamy np. 5 ostatnich aktualizacji?

#243 2009-07-06 11:51:54

skynet
Użytkownik

Czy była by możliwość, żeby przy dodawaniu komentarza można było dorzucić plik diff zawierający poprawki, lub poprawioną wersję napisów?

Bo jak jest sporo poprawek, to trochę nie ładnie to wszystko wygląda tak pomieszane jezor

#244 2009-07-06 12:57:42

Quithe
Użytkownik

Aktualizację będą rozwiązane w taki sposób, że będzie wiadomo, co było zmieniane.
Nie będzie możliwości dodawania plików w komentarzach, tym bardziej poprawionej wersji (dlaczego, było o tym wcześniej).

Trochę cierpliwości i wszystko ujawnimy oraz poddamy pod dyskusję z wami oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#245 2009-07-19 20:42:18

Zjadacz
Użytkownik

Była kiedyś taka piękna zasada/taki piękny automat, który wysyłał użytkownikom PW, że ich posty zostały usunięte. Da się coś takiego przywrócić? Powiem wprost: ch*j mnie strzela, jak moje posty znikają ch*j wie za co, ch*j wie kiedy i ch*j wie przez kogo. Mam dość zabawy w szukanie moich wypowiedzi, których w jakiś magiczny sposób już nie ma. Da się coś z tym zrobić?

PS. Przepraszam za chamstwo w powyższym poście, ale mam już dość.

"Skazany na zajebistość"

#246 2009-07-19 20:56:46

Luk4S
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Była kiedyś taka piękna zasada/taki piękny automat, który wysyłał użytkownikom PW, że ich posty zostały usunięte. Da się coś takiego przywrócić? Powiem wprost: ch*j mnie strzela, jak moje posty znikają ch*j wie za co, ch*j wie kiedy i ch*j wie przez kogo. Mam dość zabawy w szukanie moich wypowiedzi, których w jakiś magiczny sposób już nie ma. Da się coś z tym zrobić?

PS. Przepraszam za chamstwo w powyższym poście, ale mam już dość.

Trochę irytujące. Prowadzę rozmowę np. z w/w Panem i nagle okazuje się, że część postów znika... Dokładnie ch*j wie za co, a może i on nawet nie wie.

@Down:
Bardzo prosto zmienić regulamin.

Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-07-19 21:10:50)

FluxBB bbcode test

#247 2009-07-19 21:02:29

bodzio
Użytkownik

Cóż, regulamin mówi:
"(...)
1. Moderator ma prawo modyfikować lub usuwać treści niezgodne z wyżej przedstawionymi punktami regulaminu w całym serwisie Animesub.info bez informowania o tym użytkownika.(...)"
Ale, nie powiem, do tej pory człowiek wiedział co i kiedy leci :/

wladza1.png

#248 2009-07-19 21:57:29

luki349
Użytkownik

za Freemena wiedziałem kiedy i za co mój post leci, dzięki czemu wiedziałem gdzie złamałem regulamin - bo tak byłem święcie przekonany, że moje wypowiedzi są "ok"

#249 2009-07-19 22:02:39

lilith_
Moderator

Niestety na tym forum na razie nie ma tego automatu. Kane pracuje nad przywróceniem.
Posty poleciały za spam, jak sobie chcecie pogadać to na PW albo otwierajcie tematy do tego, a nie ciągniecie rozmowy całkowicie nie na temat. Pewno by nie poleciały a zostały przeniesione ale niestety taka opcja też jeszcze nie jest dostępna.
Zabawne jest to, że osoby biorące udział w w/w dyskusjach same je zgłaszają jako spam smile

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#250 2009-07-20 20:02:00

Quithe
Użytkownik

Ja powiem tyle, że mnie ch*j by strzelał, gdybym musiał z każdego postu się tłumaczyć xD Ale około połowę osób informuję dlaczego.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#251 2009-07-20 21:03:55

Rafaga
Użytkownik

Nie wiem czy któreś z nich były wymieniane, ale proszę:

1. Przywrócić możliwość ściągania wielu plików naraz. Ściąganie pojedynczych epów do dłuższych serii, zwłaszcza tasiemców (Blech, Gintama) może przyprawić o apopleksję.
2. Możliwość edycji własnych komentarzy, np. z ograniczeniem czasowym.
3. Lepsze wyszukiwanie oczywiście, żeby przy szukaniu wieloczłonowego tytułu nie wyskakiwały wszystkie serie zawierające te słowa.
4. Dobre by było też takie coś, jak jest na stronach z anime z wyszukiwaniem tytułu, że przykładowo wpisujesz "Gunadam" i pojawiają się odnośniki (np. Gundam Wing, Gundam Seed itd.), klikasz w któryś z nich i pojawiają się napisy tylko do tej serii, albo np. tylko do filmów. Można by też wtedy rzucić jakiś obrazek na górze z informacjami na temat serii. Może to trochę przegięcie, ale byłoby ciekawie.

War-yun.png

#252 2009-07-21 11:17:57

Oin
Użytkownik

Quithe, żeby tak jeszcze te twoje uzasadnienia miały zawsze sens, to by było cudnie. jezor

Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.

#253 2009-07-27 18:38:40

nveraks
Użytkownik

Pobieranie większej ilości napisów

Zaznaczamy boxy przy poszczególnych napisach, klikami zapisz i dostajemy jednego zipa z wszystkimi napisami w paczce.
Bardzo przydatna opcja, biorąc pod uwagę to, że niektóre serie są naprawdę długie, a po ich zakończeniu nie wszyscy autorzy napisów przygotowują takie paczki. Na pewno zmniejszyłoby to w pewnym stopniu obciążenie serwera.

Można też w jakiś inny sposób ułatwić autorom przygotowywanie takich paczek.

Ostatnio edytowany przez nveraks (2009-07-27 18:39:40)

#254 2009-07-27 18:43:34

hikikomori
Użytkownik

Wymuszenie korzystania z FF 0.2 i poprawiania tego, co podkreśli czerwonym wężykiem. Ostatnio w jakimś poście TŁUMACZA było 2razy kłutnia. Ręce opadają.

#255 2009-07-27 19:48:50

Klapo
Użytkownik

Nie wiem czy już było na ten temat coś..
ale przydałby się widoczny system ostrzeżeń na forum i na portalu.
coś w stylu..
Klapo dostał jedno ostrzeżenie
powód: przeklinanie...

przydatne by to było.

klapos.png

#256 2009-07-27 21:51:04

lilith_
Moderator

Klapo napisał:

coś w stylu..

przydatne by to było.

Wiemy o tym smile zostanie to przywrócone.

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#257 2009-07-27 22:10:22

Rafaga
Użytkownik

Może jeszcze takie coś ułatwiające wyszukiwanie, by tytuły anime były linkami do wszystkich subów do danego tytułu. Przykładowo: w pasku nowych napisów na głównej klikasz w np. Cardcaptor Sakura, pojawiają ci się napisy do danego epa, chcesz zassać resztę, ale zamiast wpisywać w wyszukiwarce, klikasz w tytuł tego animca i pojawiają się wszystkie do niego dostępne suby.

PS. Nie wiem czy takie coś jest możliwe, ale by się przydało dla tak leniwych ludzi jak ja gwizdze smile_lol

Ostatnio edytowany przez Rafaga (2009-07-27 22:10:48)

War-yun.png

#258 2009-07-27 23:26:59

luki349
Użytkownik

wystarczy dodać opcję "wyświetlaj napisów na stronie X", gdzie X wpiszesz se 200 i będziesz miał all epki na jednej stronie

#259 2009-07-28 00:01:39

marcin2
Użytkownik

lilith_ napisał:
Klapo napisał:

coś w stylu..

przydatne by to było.

No, ale po co? Nie widzę sensu czegoś takiego ;p

#260 2009-07-28 00:06:00

lilith_
Moderator

marcin2 napisał:
lilith_ napisał:
Klapo napisał:

coś w stylu..

przydatne by to było.

No, ale po co? Nie widzę sensu czegoś takiego ;p

Może sprostuję: będzie widoczne kto ile ma ostrzeżeń ale nie za co smile coś jak było na poprzednim forum.

Stopka forum

© Animesub.info 2024