Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam pytanie odnośnie mangi GTO, a mianowicie, czy dzieje się tam coś czego w anime nie było? Jeśli tak to, od którego chaptera zaczyna się coś nowego?
Z góry dzięki za odpowiedzi
z tego ci wiem to dzieje się trochę w kwestii tego co robił przed nauczaniem Więc sugeruje od początku !
Ja Ci powiem, że lepiej od początku mam w domu 3 pierwsze tomy i lekko się różni. Nieznacznie, ale różni. Ponoć od 17 jest to czego w ogólnie nie ma w anime. I miny Onizuki w mandze są bezcenne, w anime są genialne, ale te mangowe są jeszcze lepsze.
Cóż, gagi są potężne w mandze a w anime wydaja się hmmm zbyt stonowane. Rożnego rodzaju wątki są lepiej rozwinięte i nakreślone. Anime niestety w porównaniu do mangi ssie. Czym dalej mangę czytasz tym więcej różnic (jednak już początek inny bo mamy nakreśloną motywacje Onizuki)
a przy okazji jak się nazywało to przed nauczaniem bo pamiętam inna nazwa jest
W anime na pewno nie było Devilman'a
Co jak co, anime było naprawdę przefajne, ale sporo materiału zostało pominięte i inaczej wszysko się skończyło.
Manga za to jest przekomiczna ^^. Wiele raz śmiałem się do łez. Jak już zacznie się czytać to ciężko się oderwać . Końcówka ujmująca, choć sporo zostało niedopowiedziane. Przeczytałem też GTO - Shounan 14 days, tyle chapterów, co wyszło (6?), 80 chapterów Young GTO ( Szkoda, że nie ma więcej przetłumaczone ) i Bad Company.
Ostatnio edytowany przez gorczaker (2009-07-27 19:15:53)
Strony 1