#1 2008-10-14 20:03:11

m_jay
Użytkownik

Tytania

Jestem po pierwszym odcinku Tytanii i nie powiem ogladalo sie przyjemnie. Statki w 3D w normalnej rozdzielczosci nie wygladaly zle (troche mnie zmylil trailer z youtube'a), a do endingu sie pewnie przyzwyczaje. Na pierwszy rzut oka zachowania postaci wydaja mi sie zbyt radykalne (i generalnie zbyt ekspresywne) i w porownaniu z bohaterami LoGH IMO lepiej wypadaja ci drudzy - bardziej prawdziwi i naturalni (byc moze to efekt 110 odcinkowej indoktrynacji). No i co robi tam jakas Loli-hime? Teraz czas na rewatch bo pierwszy raz ogladalem odcinek w dosc spartanskich warunkach.

Pokaż spoiler
Co do samych tresci to szykuje sie raczej szybkie przejecie wladzy (alez ten cesarz byl wystraszony), jak na razie zostalo to przedstawione tak ze Tytania to ci zli (nie podobaja mi sie takie jednoznacznosci, jeszcze ten przywodca Tytanii i jego 100 letni pokoj, za duzo w tym ideologii - mam nadzieje ze szybko spotka swoj koniec, a nacisk zostanie polozony na ciekawszych bohaterow). Dowodca Euri troche mnie rozczarowal (ta guma do zucia...) - oby mial jakis ciekawy background. Wykorzystanie w bitwie nowej, nie przetestowanej broni bylo w sumie ok, oby tylko w przyszlosci odbywalo sie z zachowaniem zdrowego rozsadku

Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-10-14 20:31:12)

WoodenJesus.png

#2 2009-08-14 19:04:50

Falanas
Użytkownik

Odp: Tytania

Oj długo się tu nikt nie wypowiadał... smile

W sumie to nie obejrzałem całej serii więc nie będę się nie wiadomo jak mądrzył ale
według mnie to anime jest jedną z ciekawszych propozycji.
Jeśli ktoś lubi polityczno-militarnego klimaty to jaknajbradziej polecam. Co do przedstwaiania jak to wyżej ujął  m_jay Tytanii jako "tych złych" jest to jak najbardziej dobry zabieg.
Widz jest wprowadzany w sam środek intryg klanu, który dąży do wprowadzenia władzy totalitarnej w całym kosmosie.  Tylko ja wcześniej wspominałem będzie to dobre tylko dla tych, którzy lubią takie anime.
Jeśli idzie o głównego bohatera: Moim zdaniem jest on jak najbardziej trafioną postacią. Uważam, że obsadzenie w roli głównej poważnego admirała było by na dłuższą metę nudne. W tym mamy do czynienia ze zwykłym cwaniaczkiem co powoduje iż nie da się przewidzieć jego kolejnych działań. oczkod

#3 2009-08-14 19:13:40

Zarathustra
Użytkownik

Teatania ogólnie byłaby niezłym anime, gdyby wywalili z niej tego Fan Hyulicka i skupiła się wyłącznie na postaciach książąt i reszty dworu. Ogólnie przy LoGH pomimo, że to na podstawie twórczości tego samego autora ta seria wypada blado, ale chętnie obejrzałbym drugi sezon, gdyby powstał.

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-08-14 19:13:52)

#4 2009-08-14 19:25:58

Falanas
Użytkownik

Zarathustra napisał:

byłaby niezłym anime, gdyby wywalili z niej tego Fan Hyulicka i skupiła się wyłącznie na postaciach książąt i reszty dworu.

Gdyby nie Fan Hyulick nie byłoby się na czym skupiać. Każdy z Książąt siedziałby na  d.... i popijał herbatę. Nie wybuchłyby żadne powstania i anime byłoby o niczym...

#5 2009-08-14 19:39:19

Zarathustra
Użytkownik

Sam napisałeś o intrygach w klanie, moim zdaniem anime mogłoby się utrzymać tylko na ich spiskach dążących do przejęcia władzy. Główny bohater jest tam wrzucony na siłę, dla mnie jest nijaki, przy Jouslainie to lichy wypierd.

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-08-14 19:39:32)

#6 2009-08-14 19:50:04

Falanas
Użytkownik

Jouslain jest rzeczywiście ciekawym bohaterem, to fakt.
A główny bohater stanowi przeciwwagę dla wartości prezentowanych przez klan.
Dużo w tym metaforycznych przesłań życiowych. Nie powinno ich zabraknąć w żadnym anime.

Pokaż spoiler
@Zarathustra
Szanuję twoją opinię i nie będę w żadne sposób nalegał żebyś polubił głównego bohatera bo na początku sam uważałem go za dupka totalnego. oczkod

Ostatnio edytowany przez Falanas (2009-08-14 19:52:59)

Stopka forum

© Animesub.info 2024