Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Na początku przywitam się z Wami, bo to mój pierwszy post.
Mimo, że nie jestem już dzieckiem, który ma 10 lat, zawsze ciągnęło się za mną to Anime. Kiedyś, jak jeszcze na Polsacie o 15:15 leciały pokemony, w Laysach/Cheetosach były żetony, później kapsle z pokemonami, każdy się tym fascynował. Po kilku latach dopadło mnie... znowu oglądanie pokemonów.
Jak to było? Byłem na wakacjach u siostrzeńca w Niemczech, a on, jak ja w jego wieku, oglądał (i nadal pewnie ogląda) Pokemony na RTL2 codziennie o bodajże 13:30. No to patrzałem z nim. Po niemiecku płynnie nie mówię, ale dużo rozumiałem. Pomyślałem, że jak przyjadę do Polski, to rozpocznę moją podróż z Pokemonami od nowa. Więc załatwiłem sobie kilka serii i zacząłem oglądać. Pierwszy odcinek - super. Reszta zresztą też. Napisy są, więc oglądanie to czysta przyjemność. Całe INDIGO, no może nie było napisów do 3 albo 4, do jednego była kiepska synchro, Orange Islands - napisy wszystkie prócz jednego, więc wszystko było 'cacy'. I koniec sielanki - Johto Journeys. Pierwsze 7 odc tej serii (bodajże do Spinarak Attack włącznie) napisy były. I koniec. Resztę napisów porwali kosmici. Ani polskich, ani angielskich. No nic, pomyślałem sobie. Angielski znam dosyć dobrze, więc myślę sobie, że nie będzie większych problemów. Z głównej trójki najciężej jest zrozumieć dziewczynę (jak zwykle), zespół R też jakoś rozumię, ale ogólnie ciężko jest. Przeliczyłem się troszkę.
Wpisałem w wujaszka G. - Anime subs, no i oczywiście trafiłem na kogo? Tak, na Was. Przeczytałem FAQ, dot. zagranicznych serwisów z napisami, ale nie znalazłem nic. Google też nie znalazło subsów, a jak już, to nie do tych odcinków co chcę. Może ktoś z Was ma napisy do odcinków 3 serii tego Anime? One już wcale nie muszą być polskie (i raczej nie ma). Mogą być angielskie, bo czytanie jest duuuuuuużo łatwiejsze niż właśnie rozumienie ze słuchu.
Jeszcze tylko to - jak jest to nie właściwy dział - przepraszam, ale ten wydał mi się najbardziej właściwy ze wszystkich. Jak ktoś może mi pomóc - to chętnie pomoc przyjmę.
Pozdrawiam,
Jackal_pl
Strony 1