Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Potrzebuje jakiś tutyłów których nie znam z gatunku romansu szkolnego. Coś ala np: Kimi no Iru Machi, Pastel, Ai Kora, Otomari Honey. Fajnie nie by było jak by to były shouneny... ale shojo też może być
z góry dzięki za pomoc
P.S. komedie mile widziane
aaaa i niech to będę mangi ukończone albo tuż pod koniec
Ostatnio edytowany przez iglasty (2009-08-22 20:07:00)
I love spaghetti but I got shhit on it!
School Rumble. 8D
Suzukę też sprawdź, to tego samego autora co Kimi no Iru Machi jeśli się nie mylę.
Generalnie to ja jak chcę romans, to biorę pierwsze lepsze shoujo, więc nie bardzo mam ci co polecić xDD; tj. możesz sprawdzić jakieś Kimi ni Todoke czy Bokura ga Ita, ale nie gwarantuję, że się spodobają XD
school rumble widzialem anime... więc przerabianie tego samego mnie znudzi, analogicznie suzuka... wiesz romansidła z pkt widzenia laski nie bawią mnie tak jak z pkt widzenia chłopa ;D
school rumble widzialem anime... więc przerabianie tego samego mnie znudzi, analogicznie suzuka...
To zacznij od rozdziałów, których w anime nie było. A zaręczam, że jest ich dużo w obu przypadkach, a w drugim tak naprawdę akcja się zaczyna po tym, co było w anime. ^^
Zadzam się tu z Qashqai, nie ma co się zastanawiać, tylko brać mangę. Anime Suzuka skończyło się na 9 tomie, a jest ich w sumie 18.
Ze swej strony może dodam:
Gacha Gacha (ale tylko część Capsule, czyli tomy od 1-5, można się przy tym nieźle uśmiać. Druga część jakoś mi nie podeszła.)
Good Morning Call (Shoujo, ale naprawdę fajne, przynajmniej według mnie)
Akkan Baby(romansu to może nie ma zbyt wiele, ale idzie się pośmiać)
Parallel(Podobne nieco do Pastela, szkoda, że takie krótkie)
Missile Happy(Kolejne Shoujo, ale też warto zerknąć, podobała mi się historia)
Shinshi Doumei Cross(To już Shoujo pełną gębą, do tego jest tam parę scen z obsciskującym się ładnymi chłopcami, więc zalecam ostrożność, ale ogólnie, jak jesteś na głodzie, to i to wciągniesz)
To co prawda nie wszystko, co czytałem, ale na razie powinno ci starczyć, przynajmniej na jakiś czas . Powyżej znajdują się tylko zakończone mangi, do tego tylko z tych gatunków, które chciałeś, czyli Romans, Szkoła. Na koniec dodam jedną, która ciągle wychodzi, ale tego tytułu nie można pominąć, mój bezapelacyjny numer 1, i to nie tylko wśród romansów, ale wszystkich tytułów, które czytam.
Unbalance x Unbalance
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2009-08-22 21:57:02)
Romans, Szkolne życie, Shounen
Romans, Szkolne życie, Shoujo
Klapo, nie mów mi, że to wszystko czytałeś. Poza tym "Mx0" to świetny tytuł, porządna komedia, ale romansu tam nie ma, nic a nic. Może coś by się zrodziło, gdyby wydawca nie zmusił tłumacza do natychmiastowego zakończenia serii (bo sprzedaż w Japonii była do dupy). Tak więc choć samo "Mx0" jest dobre, to nie spełnia wymagań Iglastego. Mniej więcej to samo z Rosario+Vampire, romans jest tam potraktowany jak w Shouenach tasiemcach, czyli po macoszemu. Niby coś jest, ale leci już drugi sezon tego tytułu, a nic głębszeko między Mokką a Tsukne się nie wydarzyło. No właśnie, do tego tytuł nie jest tak do końca skończony, gdyż Rosario+Vampire II zaczyna się dokładnie tam, gdzie kończy jedynka, więc można to traktować jako jedno.
Reszty listy nie chce mi się sprawdać, ale weź pod uwagę Iglasty, że nie wszystko tam spełnia twoje wymagania.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2009-08-22 21:24:46)
Gatunkami mu poszukałem..
Nie pisał że chce dramatów, a one najczęściej wprowadzają klimat.
czytałem Mx0 - świetna manga... ale romans to tam jest sligthly. A przed chwilą czytałem angel densetsu pierwsze 8 rozdziałów i zmiękłem... co jak co ale raz że ani jednego wątku miłosnego nie było a oglądanie w kółko tej samej ochydnej gęby mnie nie skusiło do dalszego czytania:) Ichigo też czytałem ale gość wybrał nie tą dupke co powinien i sie wkurzyłem ;>
A co do dramatów... to nie preferuje tego gatunku... nie lubie sie dołować - własnie czytam bitter virgin no i fuck... jak znacie to kojarzycie scene w konfesjonale... jak sie gość dowiaduje prawdy. No po prostu wole się pośmiać z kretyńskich podrywów tych mangowych idiotów niż zamulać nad przejebistymi sytuacjami z życia głównych bohaterów
Ostatnio edytowany przez iglasty (2009-08-22 22:20:51)
No po prostu wole się pośmiać z kretyńskich podrywów tych mangowych idiotów
Czyli mówisz, że sam jesteś choć trochę lepszy od nich ?
Manga Suzuka jest bardzo dobra i to nie ważne czy ktoś oglądał anime gdyż wszystko jest lepiej podane i co najważniejsze dokończone. To mi się często nie podoba w anime, że je skracają w stosunku do mang.
Czyli mówisz, że sam jesteś choć trochę lepszy od nich ?
nie trzeba być megapodrywaczem żeby być lepszym od nich...
nie trzeba być megapodrywaczem żeby być lepszym od nich...
Zależy bo nie bierz wszystkich jedną miarą : )
Ale prawdą jest, że w tych romansach to chodzi często (lecz nie zawsze) o dowartościowanie młodego Japończyka czyli żeby pokazać, że nawet ktoś taki może mieć dziewczynę.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
iglasty napisał:nie trzeba być megapodrywaczem żeby być lepszym od nich...
Zależy bo nie bierz wszystkich jedną miarą : )
Ale prawdą jest, że w tych romansach to chodzi często (lecz nie zawsze) o dowartościowanie młodego Japończyka czyli żeby pokazać, że nawet ktoś taki może mieć dziewczynę.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
dokładnie - ale oni to robią po pierwsze wyolbrzymiając zwykłe sytuacje a po drugie łamią wszelkie prawa murphyego:D przede wszystkim dupa która Ci sie podoba nigdy na Ciebie nie wpadnie na korytarzu, i zasade szkolnej miłości która głosi iż: dziewczyna która Ci sie podoba nigdy nie zwróci na Ciebie uwagi za to będą na ciebie lecież wszystkie klasowe pasztety.
no postarajcie się... kurde nie mam co czytać... ostatnio jeszcze open sesame pochłonąłem ale to jest nie skończona manga...
Tende Freeze - co prawda romans jest (bo głównym bohaterem jest uczeń), ale rzecz nie dzieje się w szkole.
Umi No Misaki - romans (ongoing)
Change 123 - również romans (ongoing)
The Breaker - niezła manga z fajną akcją i powoli się coś "rodzi" (ongoing)
Mysterious Girlfriend X - zaje*** manga, ciekawa+romans (ongoing)
Domina no Do - niezła komedia romantyczna+ecchi (ongoing)
Mam tego więcej, ale jak widzisz wszystkie prawie wychodzą i czystego romansidła raczej nie czytam, musi mnie najść.
A mangi, które mogę polecić to:
Unbalance x Unbalance (na razie moje TOP1 w tym gatunku)
Bloody Monday S1&S2 (z gatunku akcja, niezłe - główny bohater to Pro haker komputerowy licealista^^)
Koe de Oshigoto! fajna komedia, niecodzienna.
Nana To Kaoru też całkiem całkiem (polecam tym co lubia ecchi)
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
no postarajcie się... kurde nie mam co czytać... ostatnio jeszcze open sesame pochłonąłem ale to jest nie skończona manga...
Spróbuj może Special A. Patrząc po gatunkach
powinno się nadać, no i jest skończona. Sam co prawda tego nie czytałem, ale ocenę ma wysoką, więc powinno raczej trzymać poziom.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2010-02-11 10:51:31)
Tende Freeze - co prawda romans jest (bo głównym bohaterem jest uczeń), ale rzecz nie dzieje się w szkole.
Umi No Misaki - romans (ongoing)
Change 123 - również romans (ongoing)
The Breaker - niezła manga z fajną akcją i powoli się coś "rodzi" (ongoing)
Mysterious Girlfriend X - zaje*** manga, ciekawa+romans (ongoing)
Domina no Do - niezła komedia romantyczna+ecchi (ongoing)Mam tego więcej, ale jak widzisz wszystkie prawie wychodzą i czystego romansidła raczej nie czytam, musi mnie najść.
A mangi, które mogę polecić to:
Unbalance x Unbalance (na razie moje TOP1 w tym gatunku)
Bloody Monday S1&S2 (z gatunku akcja, niezłe - główny bohater to Pro haker komputerowy licealista^^)
Koe de Oshigoto! fajna komedia, niecodzienna.
Nana To Kaoru też całkiem całkiem (polecam tym co lubia ecchi)
ooo... widze podobny gust - unbalance x unbalance też uważam za świetną mangę... szkoda że zastygłan a 72 chapie. Mysterius Girl X też czytałem ale jakoś mnie specjalnie do gustu nie przypadło - troche chora:)
iglasty napisał:no postarajcie się... kurde nie mam co czytać... ostatnio jeszcze open sesame pochłonąłem ale to jest nie skończona manga...
Spróbuj może Special A. Patrząc po gatunkach
powinno się nadać, no i jest skończona. Sam co prawda tego nie czytałem, ale ocenę ma wysoką, więc powinno raczej trzymać poziom.
Niestety Special A oglądałem anime. Nie lubie czytać czegoś co praktycznie już znam. Dajcie coś jeszcze gatunki dowolne + romans + komedia (te 2 obowiązkowo)
dzięki
Coś ala np: Kimi no Iru Machi, Pastel, Ai Kora, Otomari Honey. Fajnie nie by było jak by to były shouneny... ale shojo też może być
Nie wiem, czy już wiecie, ale...
Ołłl jeach!
Manga Kimi no Iru Machi zostanie zekranizowana!!
Najprawdopodobniej na wiosnę 2012
Dla tych, co nie wiedzą o czym mowa, to napisałem o tym *> TUTAJ
Hmm romans szkolny?
Amagami - Precious Diary
Change 123
Ciguatera +18
Full Contact
Open Sesame
The Hating Girl
Wszystkie maja status Completed, w niektórych jest dużo romansu w inny mniej, jedne mogą się podobać inne nie. Wszystko zależy od gustu.
A co do Kimi to strasznie mnie wkurza rozwój fabuły^^
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Strony 1