Nie jesteś zalogowany.
w innym temacie prosilem was o pomoc z przekonwertowaniem z wmv na avi. Wszystko fajnie, udalo mi sie to zrobic, nawet troszke filtrami sie pobawilem [na koniec jednak z nich zrezygnowalem]. Ale jest kolejny problem. Chcialbym wyciac kawalek obrazu, bo mam wrazenie ze wystapil maly blad przy tworzeniu pliku i cos sie powtarza, a ze jest to na samym poczatku to nie powinno to sprawic wiekszego problemu. Rozumiem, ze wyciac video moge w VirtualDubMod'zie, ale jak poradzic sobie z dzwiekiem?? Zeby mi sie nie rozjechal. Rozumiem, ze powinienem zapisac poczatek i koniec do wywalenia, ale jak to potem odniesc do audio i w czym najlepiej dokona edycji aduio dzwieku, ktory mam w acc?
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
połącz video i audio do mkv bądź avi (zależy jakie formaty), otwórz w VDM i tnij;] dźwięk też ci potnie
w sumie Hatake ma rację
otwórz plik w VirtualDub (lub VDMod)
kliknij początek tego co chcesz obciąć, wciśnij home,
potem kliknij koniec obszaru, wciśnij end, wciśnij delete.
ustaw wideo i dźwięk na Direct Stream Copy / Kopiowanie bezpośrednie
i zapisz pod jakąś tam nazwą
dzwieku, ktory mam w acc?
AAC nie acc
dzieki, rzeczywiscie VDM pomogl, ale musialem sobie zainstalowac nowsza wersje, bo mialem VirtualDubMod 1.5.10.1.All.inclusive i po wczytaniu mkv, wyskakiwal mi blad i program ulegal zamknieciu. No ale wersja 1.5.10.2 PL dala juz sobie rade. Chociaz zauwazylem ze w jednym miejscu kodowanie jest zrypane, dlatego musze zainstalowac K-Lite Full'a to moze cos sie zmienie, a poza tym zamiast xvid'a zrobie to divx'e? Dzieki za pomoc.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
nie chće robić nowego tematu, więc tu napisze.
u mnie jest taki problem, że ostatnio ściągnąłem film w wersji 2 płytowej, i na komputerze działa wszystko cacy, a gdy nagrywam sobie na płytę, to na pierwszej płycie głos idzie za wczśnie:/ wiecie co może to powodować? dodam że druga płyta działa normalnie
nie chće robić nowego tematu, więc tu napisze.
u mnie jest taki problem, że ostatnio ściągnąłem film w wersji 2 płytowej, i na komputerze działa wszystko cacy, a gdy nagrywam sobie na płytę, to na pierwszej płycie głos idzie za wczśnie:/ wiecie co może to powodować? dodam że druga płyta działa normalnie
zapewne głównym powodem jest windows
odtwórz plik w mplayerze i zobacz czy działa tam dobrze
a może masz gówniane płyty CD? i nie pisz, że masz "oryginalne markowe hawk"
bo takich to nawet nie powinno się do napędu wkładać.
zapomnialem dodać że te płyty odtwarzam na stacjonarnym dvd:P
to zmień nośnik, albo dvd,
z doświadczenia wiem, że zmiana nośników wychodzi taniej
nagrywalem na tdk dvd:) moim zdaniem bardzo dobre plyty:) a dvd nigdy mi takich problemow nie robil
Ja czasami mam to samo, jest to wina stacjonarnego odtwarzacza. U mnie pomaga cofanie o kilka lub kilkanaście klatek i dalsze odtwarzanie. Nagrywałam na różnych płytach i marka nie miała znaczenia. Najczęściej tdk i rw tdk.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
cofam słowa, też nagrywam na TKD (i tylko na TDK)
więc to jakiś problem z dvd, może jakiś kodek albo co,
z którym dvd sobie nie radzi, ale dziwnym jest skoro druga płyta działa
Ba, mi zdarzyło się że ten sam plik raz odtworzył normalnie, a raz się dzwięk rozjeżdżał z obrazem:( Może pomógłby upgrade oprogramowania w dvd, ale trochę mam stracha, że mi odtwarzacz padnie
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Witam.
Mam pytanie.
Czy ktoś mi powie jak z MKV (Hellsing VI) wyciąć kawałek dźwięku(Magnolia - Suilen) do *.mp3?
Bo szukałem wszędzie tego song'a, a na necie jest tylko wersja klozetowa czyli mono 32kb/sek, czyli G00WNOO!
Edit:
Na góglach podali że wystarczy Nero, z tym że ja tego boje się instalować.
Czy mp3directcut ruszy przy kodowaniu h264?
Ostatnio edytowany przez KKnD (2009-08-27 01:47:44)
Masz tu zripowaną wersję 256 kb/s
http://www.mrtzcmp3.net/Suilen_Magnolia_1s.html
Kliknij w ten napis "show" przy [9 Suilen (Hellsing Ova OST)], plik ma 5,55 MB
dziekuje.
pewnie teraz trzeba bedzie posprzątać tu:P