#1 2009-09-03 13:21:39

Oin
Użytkownik

Fansubberskie Złote Maliny (2009)

Rusza pierwsza edycja Fansubberskich Złotych Malin - plebiscytu na najgorszych z najgorszych na polskiej scenie!

Głosować będziemy na: najgorszego tłumacza, korektę, timing, typesetting, karaoke, kodowanie, polską grupę soft- i hardsubberską oraz porażkę roku. smile_big

Regulamin Złotych Malin/FAQ

1. Jak mogę oddać głos?
W każdej kategorii możesz wybrać trzy osoby/grupy, tworząc z nich w ten sposób króciutką listę. Pierwsza pozycja w danej kategorii dostaje w "nagrodę" 3 punkty, druga 2, a trzecia 1. Poniżej przykładowy głos:

Najgorszy tłumacz:
1. Wredne Krasnoludki i Flaszka Wódki
2. Edek z Fabryki Kredek
3. Franek z Krainy Firanek

Na każdą z kategorii głosujemy osobno, a głosy oddajemy w tym temacie, w jednym poście, który można później edytować.

2. Na kogo mogę głosować?
Przed rozpoczęciem Fansubberskich Złotych Malin nie ma żadnych list czy nominacji, głosujesz po prostu na najgorszych. Nie możesz jedynie głosować na siebie, jakkolwiek niskie zdanie byś o sobie miał, ani na własną grupę (ale na innych jej członków już tak). Bierzemy pod uwagę tylko i wyłącznie suby, które pojawiły się w Internecie pomiędzy 1 września 2008 a 1 września 2009.

3. Czym mam się kierować?
Bądź obiektywny! Przed oddaniem głosu zastanów się, czy wybrana przez ciebie osoba/grupa naprawdę jest taka zła. Może znasz jeszcze gorszych? Nie głosuj na osoby, których po prostu nie lubisz, bo nie o to tu chodzi (chyba że faktycznie są źli). Tak samo autora tematu możesz zbluzgać dopiero po podliczeniu głosów.

4. Nie trzeba oddawać głosów w każdej kategorii.

5. Nie można głosować na dwie osoby/grupy ex aequo. Głos oddany w ten sposób staje się nieważny.

6. Postaram się podliczyć wszystkie głosy 27 września. Myślę, że do tego czasu każdy zainteresowany zdąży się wypowiedzieć. Głosy oddane później nie będą już brane pod uwagę.

7. Co dostaną zwycięzcy?
Teoretycznie będzie to wiekuiste potępienie, ale należy pamiętać, że odkupienie win jest możliwe poprzez podniesienie się z poziomu rowu oceanicznego i wydanie czegoś z porządną jakością. No, może wystarczy znośna, byle poprawa była naprawdę zauważalna. Sugerowane jest wygranie kolejnej edycji plebiscytu na najlepszych, ale o to może być ciężko, niemniej gorąco do tego zachęcam.

8. Jeśli nie podoba ci się ten temat, to w niego nie wchodź. Nie został on założony, by wywoływać kłótnie i inne tego typu rzeczy. Jego celem jest podzielenie się poglądami oraz "nagrodzenie" osób/grup, których (po)twory należy omijać szerokim łukiem i które psują polskiej scenie opinię.

Proszę o jak najwyższą frekwencję! Plebiscyt ANSI na najlepszych suberów roku 2009 się zakończył, teraz należy wybrać najgorszych. smile

Nie jest to obowiązkowe, ale przy oddawaniu głosów przydałyby się jakieś screenshoty bądź krótkie wyjaśnienia, co takiego dana osoba/grupa popełniła.

Ostatnio edytowany przez Oin (2009-09-03 16:36:41)

Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.

#2 2009-09-03 15:22:45

Axel_D
Użytkownik

Odp: Fansubberskie Złote Maliny (2009)

Ludzie wyluzujcie trochę XD
Przecież nawet w kinematografii daje się maliny. Niejedna gwiazda światowego kina może się taką malinką poszczycić. Czysta reklama tłumaczy i subów jezor

A co do głosów. Muszę się poważnie zastanowić i wyedytuję ewentualnie post. Na razie mam w głowie jedynie:
- Porażkę roku. Za takową muszę uznać PROCES WYDAWNICZY ANFO EVENT 3 (badź też 2009 - w zależności od numerowania go). Nawet jeśli sam odrobinę się do tego przyczyniłem. Na takim samym poziomie stawiam również DRAMY NA FANSUBS.PL.

Reszta mam nadzieję potem.

Ostatnio edytowany przez Axel_D (2009-09-03 15:29:47)

APeople_member.gif

#3 2009-09-03 15:25:35

Emo
Użytkownik

Kodowanie:
1. Benus i jego Benus-ray XD

Tłumacz:
1. Archer - The Sky Crawlers

porażka roku:
1. Baka Fansubs - wiadomo za co XD
2. ANFO EVENT 3

grupa hardsubberska:
1. Omoi - ponownie The Sky Crawlers

Ostatnio edytowany przez Emo (2009-09-03 15:25:55)

#4 2009-09-03 17:03:16

lilith_
Moderator

Jako że regulamin został zedytowany, to poczyściłam temat. Od teraz uprasza się wyłącznie o wpisywanie tu swoich głosów. Wszelkie inne posty będą kasowane.

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#5 2009-09-03 17:11:24

David_C
Użytkownik

Przypominam, że AnfoEvent 2009 nie został jeszcze wydany, więc zgodnie z powyższymi zasadami nie będziemy na niego głosować jezor
Niby jakiś wyciek już był, ale nie jest to oficjalne wydanie.

Ostatnio edytowany przez David_C (2009-09-03 17:13:51)

#6 2009-09-03 17:18:05

Hikari-chan
Użytkownik

Najgorsze tłumaczenie:
1. Archer (za The Sky Crawlers)
2. Obito (za Naruto)

Najgorsza grupa:
1. Baka Fansubs (za Magic Knights RayEarth)
2. Obito (za Naruto)
3. Anime-Brat (za Fullmetal Alchemist)

Najgorsze kodowanie:
1. Baka Fansubs (za Magic Knights RayEarth) (nie wiem kto to kodował, jak ktoś mi powie, zmienię)
2. Benus (za Toaru Majutsu no INDEX)

To tyle ode mnie, nie chcę być uważana za złą, ale tak jest według mnie.

hikarisignl3.jpg

#7 2009-09-03 17:18:07

Oin
Użytkownik

David_C napisał:

Przypominam, że AnfoEvent 2009 nie został jeszcze wydany, więc zgodnie z powyższymi zasadami nie będziemy na niego głosować jezor

Bierzemy pod uwagę tylko i wyłącznie suby, które pojawiły się w Internecie pomiędzy 1 września 2008 a 1 września 2009.

EDIT@David_C niżej:

Nie, zasady raczej nie będą sformułowane inaczej.
Suby, które nigdy nie zostały w żaden sposób wydane można uznać za nieistniejące. W końcu nikt o nich nie wie prócz samego twórcy i nie da się ich dostać, nie?
Suby, które są w wersjach do QC, nie są brane pod uwagę. Przecież wersja QC nie jest wersją finalną, nawet jeśli wycieknie, to prawie na pewno coś się w niej zmieni.
Na siłę szukasz dziury w całym.
Odcinki Anfo-Event, które wyciekły, nie zmienią się w żaden sposób, są wersjami ostatecznymi, można je dostać bez najmniejszego problemu.

Ostatnio edytowany przez Oin (2009-09-03 19:05:35)

Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.

#8 2009-09-03 18:10:29

David_C
Użytkownik

Oin napisał:
David_C napisał:

Bierzemy pod uwagę tylko i wyłącznie suby, które pojawiły się w Internecie pomiędzy 1 września 2008 a 1 września 2009.

Dlatego właśnie jestem za tym, aby te zasady były inaczej sformułowane. Przykładowo "suby, które zostały oficjalnie wydane", bo w Internecie znajdują się również suby, które nie zostały nigdy wydane i prawie nikt ich nie widział, a także wersje przeznaczone do QC. I co, na nie też będziesz głosować?

#9 2009-09-03 18:24:58

Rommie
Użytkownik

Najgorszy tłumacz:
1. Arashi1
2. Archer
3. Obito

Najgorszy korektor:
1. Kira - korekta z japońskiego, WTF? XD
2. Arwena - Nie ma pojęcia o fansubingu a mimo to uważa, że wie wszystko najlepiej.
3.

Najgorszy koder:
1. Benus
2. Kira
3. Tymek

Najgorszy autor karaoke:
1.
2.
3.

Najgorsza Grupa Soft:
1.
2.
3.

Najgorsza grupa hard:
1. BAKA Fansubs
2. Naraku no Hana
3. Baka-Squad

Porażka roku:
1. Organizacja i prowadzenie Anfo-Event
2. Kira aka Rock aka Virus - za całokształt
3.

Tyle na razie, później postaram się uzupełnić luki smile

Ostatnio edytowany przez Rommie (2009-09-03 22:15:06)

#10 2009-09-03 20:18:30

_KiRA
Użytkownik

Najgorszy korektor:
1. Kira - korekta z japońskiego, WTF? XD
2.
3.

Najgorszy koder:
1. Benus
2. Kira
3. Tymek

Oj Devil Drom, tobie prowokacje mnie nigdy się nie znudzą, nie? A udaje takie niewiniątko, żal. Zagłosowałbyś, jak masz odwagę na swoim prawdziwym profilu, a nie na jednym z 7 ;] . Akurat twoje mniemanie o mnie mi zwisa i powiewa. Myślisz że zaimponujesz komuś?

Żeby nie było, że to spam, oddam swój głos.

Najgorsza grupa hard:
- Baka Fansubs

Porażka roku:
- srsf.biz i trolle na nim przesiadujące ;]

#11 2009-09-03 22:39:15

Quithe
Użytkownik

Tak, to był DD, został już nagrodzony za objawienie się tu. Proszę się bawić w głosy bez dodatków już smile

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024