Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Widzę,że temat odżył Ja jestem już weteranem Triguna i muszę powiedzieć, że jest to piękna historia, a jeżeli jest ktoś chetny to zapraszam na forum http://www.trigun.komnata.pl/index.html
Właśnie, że się zmieni, pozycja raczej wybitna Psychopata, oglądaj dalej, właśnie jesteś w momencie, w którym następuje zupełna zmiana klimatu serii, poznajemy Wolfwooda, Guns Ho Gun i czemu "trigun". Teraz już będzie coraz lepiej (nie, żeby na początku było gorzej - po prostu w coraz większym stopniu będzie położony nacisk na główną linię fabularną). Jak dla mnie Trigun to ścisła czołówka
Popieram, popieram:D.
To anime według mnie zasługuje na miano "wybitne"[okej].
Nie bede pisał czemu, bo trzeba to zobaczyć własnymi oczami8-D.
Jak wszyscy to wszyscy . U mnie Trigun również w czołówce.
Edit:
Nawet widać po avatarze i sygnaturce .
Ostatnio edytowany przez WhiteDevil (2006-11-22 09:55:21)
No to chyba tylko mi Trigun nie podoba się.
Tu nie chodzi czy się podoba czy nie. Warto obejrzeć bo jest ciekawe, ma niezły klimat, sporo zagadek, które się rozwiązują pod koniec serii, ale ... jak pisałem mnie zakończenie rozczarowało. Całość oceniłbym na 4, może z małym plusem za kota
A co myslicie o filmie TRIGUN, który z tego co slyszalem ma sie ukazac w ciagu najblizszych kilku lat
Ostatnio edytowany przez Laska (2006-11-22 12:07:18)
Dla mnie każdy dobry film jest dobry.
Uwaga, powtarzam: "Dla mnie każdy dobry film jest dobry."
miło vash w zasadzie postać poniekąd kultowa już ^^ a i film zapowiada się ciekawe... i raczej będzie fabuła z pewnością umiejscowiona gdzieś pośrodku serii TV.
a już przestałem oglądać anime a tu taka nowinka koniec roku 2009 hmm omoshiroi
Odpowiedni czas, odpowiednie tłumaczenie
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Widziałem to jakieś 2 miechy temu (tylko filmik nie był nagrany kamerą/telefonem, jakość była dobra). Jeżeli utrzyma poziom serialu to będzie w sumie spoko film do obczajenia wieczorem.
Freeman napisał:... i czemu "trigun"...
Czemu "Trigun"????
no właśnie?
Tak, wiem, archeolog, ale właśnie skończyłem oglądać i jakoś nie wiem w sumie czemu trigun
PS.a poza tym już tylko miesiąc do Trigun Movie ;D
Ostatnio edytowany przez rancorn007 (2010-03-21 22:46:47)
Ja tam czekam z niecierpliwością na film. Serię TV uwielbiam, więc mam nadzieję, że film zachowa poziom. No i żeby tylko fajne tłumaczenie wyszło, to wtedy i sobie przetłumaczę.
Trochę poczytałem i interpretacje są takie, iż trigun to:
-Trzy gnaty - Vasha, Knivesa i Wolfwooda
-Trzy bronie Vasha i Knivesa - Pistolet, to działo z pistoletu i anielskie działo
-Broń Knivesa, Vasha i trzeci gun to stara technologia (teoria na podstawie ujęcia w openingu, gdzie widać skrzyżowane pistolety Vasha i Knivesa a w tle power planta.
Mi najbardziej pasuje pierwsza, choć w sumie wszystkie są sensowne. A może Trigun nie ma wytłumaczenia, tylko twórcy wybrali taki tytuł bo dobrze brzmi?
Mnie interesuje bardziej postać Legato, nie wiem do końca kim/czym był. Był wysłannikiem Knivesa, ale skąd posiadał moc kontrolowania ludzi? Skąd się wziął?
Strony Poprzednia 1 2 3