Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Raczej nie będzie się mogła skończyć na 40 rozdziale mangi, bo w 40 raczej na pewno nie zostanie jeszcze zamknięty trwający wątek xD;
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-07-29 13:20:26)
Kto, wie?:D Rok 2009 to rok wielu zapowiedzi kontynuacji i samych kontynuacji (z 20 tytułów, jeśli nie więcej, gdzie w żadnym roku aż tyle tego nie było);] Może Pandore 2 zapowiedzą.
Może zrobią BOOM i zakończy się wielkim wejściem jak w 39 rozdziale:
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-29 13:23:17)
ale ci w szkole to ci zakapturzeni tak?
Jako że nikt jeszcze o tym nie wspomniał:
Each of the nine volumes of the DVDs of "Pandora Hearts" include a short anime episode. The first volume will be released on July 24th.
Episode 1 "Bumbling Detective Break!!!"
Episode 2 "Sharon's Romance Lesson"
Episode 3 "Doki Doki Pandora Gakuen"
Episode 4 "Alice and Echo's First Errand"
Episode 5 "Doki Doki Pandora Gakuen It's Summer!"
Episode 6 "The Ten Years of The Hatmaker and Gilbert-kun"
Episode 7 "A Tale of The Saint Knight"
Episode 8 "Reminiscences of Reim"
Episode 9 "Chains' Tea Party"
Moar Pandora~! ;D
Ostatnio edytowany przez aria (2009-07-30 14:26:36)
No, to już się nie mogę doczekać Episode 2 "Sharon's Romance Lesson", to będzie imo najlepszy z tych 9 speciali xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-30 14:41:15)
No, to już się nie mogę doczekać Episode 2 "Sharon's Romance Lesson", to będzie imo najlepszy z tych 9 speciali xD
Same here XD
W mandze to było wspaniałe <3
Po obejrzeniu 18 epka - No i z anime zaczynają się przewijać drobne spoilerki i historia zaczyna ulegać zmiania, dużo śmiesznych scenek wyciętych =/ Czemu tak musi być? I równocześnie widać zwolnienie tempa twórców anime, wcześniej na 1 epek ekranizowali 2 rozdziały mangi a teraz 1
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-07 01:05:52)
Dużo śmiesznych wyciętych, ale za to sporo dodanych. Widać w anime nie chcieli tak bardzo spychać Gila i Alicję na drugi plan (choć nie powiem, szkoda, że czerwonego kapturka i "wilka" nie było xDD).
W następnym odcinku już powinno być więcej spoilerów odkrytych
No i w końcu ktoś powiedział Ozowi prosto w twarz co myśli o jego zachowaniu :}
Ja bym tam wolał zobaczyć te boskie sceny Oz + Lotti (ta z Baskevillów) niż Gila i Alicje.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-07 22:22:35)
Odświeżając nieco temat... nowy rozdział wydał mi się trochę nudny...
A co do nowego odcinka... co by nie powiedzieć to na pewno najśmieszniejszy z dotychczasowych odcinków
Ostatni odcinek mnie zmiażdżył. Zaliczyłam niekontrolowany wybuch śmiechu przy "V" XD
Co do rozdziału
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-08-23 17:03:02)
To było oczywiste już dawno temu xDDD
Muszę się zebrać i obejrzeć ten 20 xD
~Lawliet, to w mandze dopiero ujawnili, nie w anime, w anime jest najlepszy epek śmiechowy jaki mógł być ^.^ Ale ciekawe co teraz dadzą do 2 specjala w DVD, bo myślałem, że to się tam pokarze.
za 3 dni wychodzi dvd x3
No epka niestety zobaczę jak uwinę się z tłumaczeniem 18 i 19 :<<<< Nie mogę się doczekać xD
http://www.onemanga.com/Pandora_Hearts/8.5/01/
Aww *w* Bonusowy rozdzialik o Gilbercie i papierosach ^o^
bieedny Giruu~ xD nie może rzucić palenia! Ale pomysł z czekoladowym fajkiem jest dobry xD W anime palił chociaż raz? Bo nie pamiętam O.o xD
z tego co mi się wydaje to palił w epie gdzie ruszyli na misję (dziewczyna z kwiatami jako Chain) i jak w nocy wyruszyli zostawiając Alice w kwaterze to chyba zapalił xD ale nie jestem pewien xD
Anime nie było takie złe, gdyby nie wprowadzanie własnej fabuły przez reżyserów i doszczętnie zepsucie końcówki
W końcu odcinki 23, 24, 25 nic wspólnego z mangą, wspólny wątek kończy się na 22 odcinku anime, który odpowiada 43 stronie 32 rozdziału.
Po obejrzeniu 25 odcinka (przed chwilą skończyłem, nie chwaląc się ;]) w 90% mogę ze smutkiem stwierdzić, że kontynuacji tegoż anime nie zrobią, ponieważ wiele ważnych, istotnych rzeczy zagmatwali na koniec, z których ciężko się byłoby im wykopać.
Cóż mogę powiedzieć. Kolejny dobry tytuł zepsuty prze ekranizacji przez reżyserów anime ;(
Anime było świetne, budowało napięcie, miało fajny klimat, akcje i humor a ta końcówka...:/ no nie powiem że kolejna manga z ogromnym potencjałem została spieprzona. Ale w sumie to może było takie zakończenie na odwal się żeby było a następny sezon będzie chociaż po przeczytani tego :
w 90% mogę ze smutkiem stwierdzić, że kontynuacji tegoż anime nie zrobią, ponieważ wiele ważnych, istotnych rzeczy zagmatwali na koniec, z których ciężko się byłoby im wykopać.
;(
raczej w to wątpie:/ No ale w sumie jak by się tak nad tym zastanowić to głównych wątków takich jak: co jest grzechem Oza, co Shinigami od niego chcą albo może lepiej co chcą od shiro Alicji, jak i po co Vincent otworzył drzwi do otchłani, o co Shiro Alicja poprosiła Breaka, co z dalszymi wspomnieniami Alicji i szczegółami tragedii w Sabre nie skończyli, ba nawet się pewnie nie rozkręciły... A o Shiro Alicji to prawnie nic nie było...:/ no nic trzeba się s tym pogodzić i liczyć na 2 serie...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna