Nie jesteś zalogowany.
poziom inteligencji wypowiedzi był całkowicie zamierzony i podyktowany chęcią dostosowania jej do poziomu ostatniej części wypowiedzi kolegi z Warszawy (czemu mnie to nie dziwi ;p).
Wkleiłem specjalnie dla Ciebie...
Na przyszłość bądź trochę mniej zaściankowy, myślenie w kategoriach warszawiak/krakus etc. tylko Cię ogranicza.
Czy ja nabijam się z mieszkańców Śląska podczas dyskusji o durnym anime?
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-10-01 00:24:37)
fajny obrazek
Czyzbys mial kompleksa ?
skąd, po prostu kocham stolyce
sorki za offtopikowanie juz koncze
Na przyszłość bądź trochę mniej zaściankowy, myślenie w kategoriach warszawiak/krakus etc. tylko Cię ogranicza.
to nie zaściankowość to życie . Wiem ze generalizuje, ale kazdy ma jakis ogolny obraz na bazie przykładów które zna, mniejsza z tym, nie chce rozwijac lokalnych konfliktów, przyznaje - zle zrobilem piszac o tej Warszawie.
Coby bylo na temat...co do krytyki CG - wiadomo, ze nigdy nie dogodzi sie kazdemu, dlatego najbardziej miarodajne są tutaj anikiety z ocenami uzytkownikow i im wiecej głosów tym bardziej to wiarygodne...stąd chociazby wysoka ocena średnia z kilku tysięcy głosów na anidb mówi sama za siebie - anime ma to coś ! Jeden z adminkow tej stronki pamietam z newsa dał mu nawet 10/10....byc moze to przesada, ja bym dał 9,7 . Ale jesli sie poczyta recenzje (nie wszystkie) roznych redaktorow w serwisach to jakby sie czytalo o zupelnie innym anime, mam wrazenie, ze nie do konca rozumieją czym jest rozrywka dla przecietnego czlowieka - fanserwis wcale nie jest taki zły, brak realizmu, przedramatyzowanie, to prawda, ja sam to zauważam, bo zaslepiony nie jestem, ale wcale mi to nie uprzykrza ogladania, tak jak znakomitej wiekszosci innych osob, o czym wspominałem wczesnej. Ma to byc przede wszystkim rozrywka i spełnia swoje zadanie, jest wciągające, bohaterowie są wyraziści, fabuła ma nieoczekiwane zwroty, po prostu przyjemnie sie ogląda i oby wiecej było podobnych tytułów.
Jak narazie to jeden z moich faworytów, co nie znaczy, ze nie oglądam z przyjemnością też ambitniejszych tytułów, ale mysle, ze i takie i takie maja swoje miejsce, a ocenianie obydwu takimi samymi kategoriami mija sie z celem .
Pozdrawiam .
Ostatnio edytowany przez turunks (2009-10-03 00:16:25)
Dzisiejszego pięknego dnia mam zaszczyt wszystkich tutaj zebranych poinformować, że został potwierdzony kolejny projekt z serii Code Geass. Cóż to będzie? Tego dowiemy się w 2010 roku xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-12-05 14:23:07)
Dzisiejszego pięknego dnia mam zaszczyt wszystkich tutaj zebranych poinformować, że został potwierdzony kolejny projekt z serii Code Geass. Cóż to będzie? Tego dowiemy się w 2010 roku xD
Jeśli kontynuacja, to będzie kicha na maxa, jeśli jakaś nowa historia, to czemu nie.
Ostatnio edytowany przez Pisak (2009-12-05 14:31:29)
Ja myśle, że to może być zekranizowana manga Nightmare of Nunnaly
Ekranizacja tej mangi nie ma największego sensu, zresztą i tak stawiam na film (ostatnio stało się to jakieś popularne).
A zresztą skąd ten info? I w ogóle równie dobrze może być to koniec 2010 xD
edit
Dobra już wiem, ale kto wie, czy w ogóle chodzi o anime
Ostatnio edytowany przez FAiM (2009-12-05 15:28:20)
To będzie pewnie OVA o tym jak mały Lelouch popija herbatkę i jeździ na kucyku. Nie no poważnie Sunrise, gdzie jest moja dalsza ekranizacja Banner of the Stars?
Nie no poważnie Sunrise, gdzie jest moja dalsza ekranizacja Banner of the Stars?
Jak dla mnie to Lelouch żyje, a ten ich cukierkowy "pokój" nie będzie trwał wiecznie. IMO, to będzie "wielki kłom błek wielkiego Lulka", jak nic.
Tylko ta manga dzieje się całkiem w innym uniwersum jak pamiętam. Wiele faktów się nie zgadza, bohaterowie również. Kiedyś czytałem, że planują OAV na podstawie CG, który nie będzie kontynuacją Rebelii Leloucha, bo jego historia jest zamknięta, a fabuła będzie się rozgrywać kilka lat po zakończeniu wojny. Coś a'la: jak świat wygląda, bo zmianach jakich dokonał Lulu. Choć szczerze mam nadzieję, że wspomną o nim co nieco... W końcu wszyscy wiemy, że Lulu
Lulu nie żyje ! Jak mają pokazać świat który on zmienił, to moim zdaniem mówi to samo za siebie....
ファンのファンのために
Specjalnie się zarejestrowałem na to forum, aby napisać coś od siebie.
Z tego co wiem to na zapowiedzi napisane jest, że podtytuł nowego geass będzie brzmieć "odrodzenie", interpretacje pozostawiam innym.
http://animeblips.dailyradar.com/story/ … ming-soon/
http://animeblips.dailyradar.com/story/m-pub-channel/
Lulu nie żyje ! Jak mają pokazać świat który on zmienił, to moim zdaniem mówi to samo za siebie....
Nie wiesz, czy nie żyje.
Zakończenie CG na drugim sezonie pasowałoby mi nawet. Jest bardzo dobre. Świetne. Lecz wówczas Lulu musiałby umrzeć ofkoz ^^
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-12-05 21:06:11)
marcin2 oj wiem o tym że nie wiem.
Jednakże nikt też nie wie czy żyje... :]
Spekulować można i można wiekami ;;]
ファンのファンのために
Bodajże w jednym z oficjalnych tekstów, było coś o tym, że Lulu nie żyje - ale chyba to było w formie pytania retorycznego.
A sam tytuł daje duże możliwości do interpretowania. Więc imo nie ma sensu gdybać, w przyszłym roku się dowiemy - tylko nie wiadomo kiedy dokładnie....
pożyjemy zobaczymy
Ktoś wyżej wspomniał, że tytuł ma być "odrodzenie". Ktoś inny, że różne fakty nie zgadzają się z mangą. Tak więc sądzę, że skoro na tym tytule nieźle zarobili mogą chcieć zrobić coś na wzór FMA2, bądź skrócić i dopracować istniejącą historię.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2009-12-06 00:57:36)
Nick na ANSI: bobek784v2
pozyjemy zobaczymy w sierpniu co oni ciekawego planuja ja tam najbardziej chcial bym zobaczyc historie cc
I to chyba byłoby najlepszym wyjściem ^^ nie powiem, że oglądałem 'ten wynalazek' tylko z jej powodu gdyż zapowiadała się naprawdę obiecująco... a skończyło się na potraktowaniu jej po macoszemu... co imo było nieprzemyślane w stosunku do reszty która się nie trzymała niczego konkretnego.
wizard2000 napisał:pozyjemy zobaczymy w sierpniu co oni ciekawego planuja ja tam najbardziej chcial bym zobaczyc historie cc
I to chyba byłoby najlepszym wyjściem ^^ nie powiem, że oglądałem 'ten wynalazek' tylko z jej powodu gdyż zapowiadała się naprawdę obiecująco... a skończyło się na potraktowaniu jej po macoszemu... co imo było nieprzemyślane w stosunku do reszty która się nie trzymała niczego konkretnego.
True. Nie ukrywam rozczarowania jej wątkiem, gdyż najbardziej to chciałem poznać jej imię. Wielka szkoda, przecież nie trzeba było wymyślać Bóg wie czego, aby wybrać odpowiedni moment... w ogóle cały wątek romantyczny LuluxCC był do bani, niby coś się szykowało już od początku, ale i tak wyszło z tego wielkie nic. Właściwie to dostaliśmy jakiś okultyzm, bo kto gada z umarłymi...