#1 2009-10-04 15:42:56

kalamir
Użytkownik

Seiken no Blacksmith

* Oparte na serii light novel autorstwa Isao Miura. Oczywiście pisałem to z myslą o serwisie anime-tansei ale przecież nie oparłbym się, aby nie zaspamować i was xD

Akcja tego nowego anime toczy się w Niepodległych Miastach Handlowych niedługo po wojnie nazwanej "Diabelskim Kontraktem". Cecily Campbell jest wnuczką rycerza któremu świat zawdzięcza wiele dobrego. Niestety po jego śmierci, to na nią spada obowiązek przejęcia miecza i bronienia ludzi. Miecz jest jednak stary i szybko się niszczy zaś z Cecilli żaden rycerz. Wtedy pojawia się Luke, młody kowal który zamiast walczyć typowymi mieczami sieka swych wrogów leciutką kataną. Cecily Campbell widzi w chłopaku swoją szanse jednak tamten nie wydaje się być zainteresowany pomocą. Wtedy w okolicy miasta pojawiają się demony oraz tajemniczy osobnik który steruje nimi z ukrycia.
sb01a.jpgsb01b.jpgsb01c.jpg
Jestem właśnie po premierze 1 odcinka. Musze powiedzieć, że mimo wiejskiego klimatu z początku ^^ dałem się wciągnąć. Na razie myślę, że może to byś jedna z niewielu serii z nowego sezonu które mogą mnie interesować. Kreska jest śliczna (pomijam główną bohaterkę w której fajne są tylko cycki) a walki zapowiadają się być dynamicznie.

Ostatnio edytowany przez kalamir (2009-10-04 15:49:16)

#2 2009-10-04 16:11:14

Kroko
Użytkownik

Odp: Seiken no Blacksmith

Też niedawno obejrzałem 1 odcinek. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Mimo że nie zapowiada się na jakąś głęboko i odkrywczą fabułę to i tak będę ją oglądać.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#3 2009-10-04 16:15:30

Czolgi
Użytkownik

Aj jak ja lubię rycerzy & biała broń  smile_big smile_big
trza zlookać, Dzięki za info kalamir ;]

ファンのファンのために

#4 2009-10-04 16:20:49

Isao
Użytkownik

czolgi napisał:

Aj jak ja lubię rycerzy & biała broń  smile_big smile_big

Nie ściemniaj xD wszyscy wiedzę, że spodobał ci się ten pierwszy screen i to jakże iście epickie ujęcie :d

#5 2009-10-04 16:21:40

kalamir
Użytkownik

a najlepsza jest scena jak demon strzela do luke'a a ta laska zasłania go cyckami xD

#6 2009-10-04 18:50:38

Czolgi
Użytkownik

Isao wcale nie :p
Szkoda że nie robią już w stylu Claymore animców smutny może o nich nie wiem OŚWIECIĆ MNIE;p
Bo to też est w starych czasach gdzie czary/miecze/demony dominują ale widocznie humor też jest :] ..
User: mrocznych klimatów ! (nie zawsze)

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-10-04 18:52:34)

ファンのファンのために

#7 2009-10-04 19:58:37

kalamir
Użytkownik

czolgi napisał:

Isao wcale nie :p
Szkoda że nie robią już w stylu Claymore animców

Dzięki bogu ^^ mi się z tym anime kojarzy żenująca animacja oraz wiedźminowata fabuła. beznadzieja sryy xD

#8 2009-10-23 12:46:09

kalamir
Użytkownik

Oj widzę, że temat stanął i po takim czasie nie bardzo mam jak posta napisać. Trudno.

Ja właśnie obejrzałem 2 i 3 odcinek. Zdecydowanie obejrzę kolejne trzy. Fabuła oklepana? Troszeczkę, jednak nie przypominam sobie ostatnio jakiegoś dobrego anime w klimatach XIV-XVII wiecznych z demonami i rycerzami - no chyba, że jakiś crap oparty na głupawym jRPG. Wracając do anime, to faktycznie troszkę się wkręciłem. Pomysł z przemianą miecza w człowieka typowo japoński, a jednak spodobało mi się wykonanie. Także demony - których za wiele nie było - oraz reszta tych rycerzy to to tam biegają i sztuczny tłum robią. Ciekaw jestem jak dalej potoczy się spisek z odzyskaniem (właściwie kradzieżą) demonicznego miecza. Czekam na kolejnego epa z pozytywnymi uczuciami.

#9 2009-12-29 03:06:22

dzadzar
Użytkownik

Właśnie skończyłem oglądać serię i mam tylko pytanie, czy będzie sezon 2? Bo się akcja trochę urywa, a na końcu nic o kontynuacji nie wspominają.

#10 2009-12-29 03:14:55

bobek784
Użytkownik

Oficjalnego info nie ma, ale pewnie będzie sequel bo zostawili sobie dość sporo fabuły, którą można nadgryź.

Nick na ANSI: bobek784v2

#11 2010-09-30 20:58:46

Kenshiro
Użytkownik

Ostatnio obejrzałem Seiken no Blacksmith i to w wersji BD (czyli bez cenzury).

Nie będę się rozpisywał gdyż arcydziełem to ono nie było lecz również nie zgodzę się z tymi co uważają je za przeciętne lub słabe anime. Anime ma pewne wady jak chociażby trochę dziwne zakończenie w sensie fabularnym gdyż jednak nie tego się spodziewałem (choć ogólnie ostatni odcinek był też świetny). Poza tym kilka razy w anime główna bohaterka potrafiła być denerwująca. Mnie zawsze dziwią (i bardzo się nie podobają) w anime takie sceny, które niby mają być komediowe, ale wyglądają na przykład w taki sposób. Była walka więc zbroja głównej bohaterki została uszkodzona. Ona uderzyła w tą zbroję ręką i się rozsypała. Obok niej był oczywiście główny bohater więc widział to co ona ma pod zbroją i właśnie za to go uderzyła...
To jest może jakiś specyficzny humor, ale mnie nie śmieszy. Później była jeszcze taka scena, że główny bohater widział ją w stroju pokojówki, ona się zawstydziła i go uderzyła (w To Love-Ru i wielu innych anime występują podobne głupie sceny).

Na szczęście anime ogólnie było bardzo fajne gdyż zarazem ciekawa fabuła, dobre walki z rodzaju magia+miecz i fajne postacie. Szczególnie pięknie wyglądało to tworzenie magicznych mieczy z Lisą.

Ja bym je ocenił 8/10 bo jednak oglądało się to z przyjemnością.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-09-30 21:02:05)

#12 2010-10-02 13:38:58

geass
Użytkownik

ups mały błąd nie tutaj baka
Jak zobaczy to jakis mod to niech usunie ;d

Ostatnio edytowany przez geass (2010-10-02 14:06:59)

KILLTECH.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024