Nie jesteś zalogowany.
Hej, tym razem chciałabym poprosić o pomoc w wyborze jakiegoś MOV. Jaki gatunek ? hm... właściwie sama nie wiem, po prostu coś o wciągającej fabule, fajnym klimacie i ładnej kresce. Może być trochę akcji, trochę fantasy i może odrobina romansu ale nie koniecznie. Do tej pory nie oglądałam zbyt wielu MOV a przeglądanie długich list tylko utrudnia mi wybór, więc liczę na wasze propozycje
Z góry dzięki
P.S.
tylko żeby nie był bardzo stary i w miarę łatwo "dostępny"
Mogę polecę ci Sword of the Stranger - do tego wyszły 3 polskie hardki; GitS - wszystkie filmy, ale zaopatrzyć się w nie trzeba w empiku; Cowboy Bebop - chyba też ma lickę; filmy Studia Ghibli - też prawie wszystkie mają licenzję, jak jakaś nie ma, to i tak będzie miała. No to chyba na tyle. ;P
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Roval, co prawda nie widziałem za wiele anime o mechach, więc tak nieśmiało mogę zapodać tylko to:
- Soukou no Strain, ale niestety bohater spełniający Twoje wymagania jest "tym złym" i z natury rzeczy pojawia się tylko wtedy, kiedy nikt się tego nie spodziewa.
- Tenkuu no Escaflowne, fajne "mechy", ale tutaj raczej wszyscy "dobrzy" są grzeczni i cacy.
Oczywiście domyślnie uznałem, że takie popularne hity jak CG, FMP, NGE i tym podobne już widziałeś.
horo, no niestety tutaj Ci nie pomogę, bo generalnie oprócz tytułów powiązanych z większymi/ciekawszymi seriami, filmów, jako takich, praktycznie nie oglądam.
Ostatnio zbyt dużo poważnych serii obejrzałem i przydałby się jakiś odmóżdżacz. Zatem szukam jakiegoś zwyczajnego shounena. Główny bohater albo bohaterzy stają się silniejsi, interesująca fabuła, i najważniejsze, żeby nie nudziło. Im więcej odcinków tym lepiej. Prosze o typy, które możecie z czystym sercem polecić ^^ Dzięki z góry
Obejrzałem:
One Piece, Naruto, Bleach, Hitman Reborn i tyle pamiętam, a były ich troche...
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Nawalanki do relaksu:P
1. History's Strongest Disciple Kenichi
2. Ikkitousen
3. Tenjou Tenge
Harz, oblukaj Hajime no ippo - boks, pierwsza seria była w pytę, drugiej jeszcze nie obejrzałem; D. Gray-man - dość słaby, ale dużo lepszy od Naruto i Blecha; Gintama - najlepszy shounen ever, ale tu nikt nie staje się silniejszy, Gintoki ma wiecznie wysoki poziom upa; InuYasha... To chyba na tyle, ale tak z szczerym sercem mogę polecić tylko Hajime no ippo i Gintamę.
Ostatnio edytowany przez arystar (2009-10-15 21:29:23)
Kenichi, D.Gray-Man, Tenjou Tenge, Gintame widziałem. Hajime no Ippo i Ikkitousen sprawdzę. dzięki
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
To teraz może bardziej skomplikowana prośba. Poszukuję anime horroru, może być odrobinę psychologiczne, tyle żeby nie był to marny, nudny straszak...Ciężko mi znaleźć podobieństwo do czegoś konkretnego. Wszelkie sugestie mile widziane.
Edit : \/ Potworka widziałem, poza tym wolałbym raczej, coś mniej psychologicznego, a bardziej strasznego...
Edit2 : Hrabia horrorem?? xD...
Edit3:
Ale takiego typowego horroru, gdzie podskakujesz co chwilę na krześle, to Ci nie polecę. Bo nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek taki widział.
To mamy ten sam problem Poza tym, nie musi być co chwilę, wystarczy raz na jakiś czas...
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2009-10-16 00:32:04)
Ciężko będzie, ale może spróbuj z tym: Gankutsuou
Edit: złą osobę cytowałem
Ja tam się hrabiego bałem przez parę pierwszych epów. Mimo, że rzadko który film może mnie przestraszyć.
Ostatnio edytowany przez Krid (2009-10-16 00:17:29)
Edit : \/ Potworka widziałem, poza tym wolałbym raczej, coś mniej psychologicznego, a bardziej strasznego...
Hm, no to może:
-Gantz [w wersji UNC trup ściele się gęsto. Dużo krwi i flaków.]
-Ninja Scroll [z tego, co kojarzę, tutaj też była fajna siekanka.]
Ale takiego typowego horroru, gdzie podskakujesz co chwilę na krześle, to Ci nie polecę. Bo nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek taki widział.
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2009-10-16 00:24:27)
Poszukuję anime horroru, może być odrobinę psychologiczne, tyle żeby nie był to marny, nudny straszak...
Elfen Lied albo Paranoia Agent (ShounenBat może trochę przypominać Freddiego Kruegera). Ichi The Killer: Episode 0 raczej nie straszy tylko wywołuje mdłości i koszmary. Higurashi to podobno niezły thriller jest.
Ayakashi, Jigoku Shoujo - chyba coś jak Krąg albo Klątwa, jeszcze nie widziałam.
Hm, co prawda Paranoia Agent i Ayakashi nie widziałem, ale jakoś te obie serie tak dziwnie wyglądają, może innym razem, no chyba, że mnie przekonasz. Natomiast ten Ichi, całkiem obiecująco się zapowiada. Zwłaszcza, jeśli serio miałaś po nim koszmary. Poza tym czekam na więcej propozycji.
Edit:Co do Ayakashi - Japanese Classic Horro i Mononoke powiedzmy, że zdobędę ze 3/4 epki i sam zobaczę, choć ciężko to widzę ...A Berserka, raczej do horroru nie zaliczyłbym, poza tym widziałem. Ten Ichi jednak mi najbardziej do gustu przypadł, jeśli chodzi o opis.
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2009-10-16 16:10:36)
~Diukatan, luknij se Ayakashi - Japanese Classic Horro i Mononoke - ta druga jest lepsza, ale i pierwsza nie odstaje od dobrego poziomu, dość nietypowe animciaki; Berserk - gorąco polecam, zajebiaszcza seria.
Po Ichim nie mogłam zasnąć przez obleśnego nekrofila, staromodną kreskę i napisy końcowe z psychodelicznymi dźwiękami.
To teraz wiem czego szukasz .
Ciężko trafić na dobre animowane gore, ostatnio chwyciłam TOKKO ale okazało się totalną chałą.
Z mang oprócz Ichiego jest jeszcze świetny Shamo. Jak Ichi to i Akira - podobna staromodna kreska.
Jeszcze raz polecam Gantz'a - manga lepsza, ale i anime niczego sobie, Shigurui - duża porcja świeżych flaków rozpryskiwanych kataną, Basilisk: Kouga Ninpou Chou, Kurozuka - też ostre miecze.
Perfect Blue, Denpa teki na Kanojo, ChäoS;HEAd, Le Portrait de Petit Cossette, Paprika, Paranoia Agent, Dead Leaves <- best mindfuck ever - wychodzą trochę poza zamówienie, ale powinny zapewnić niespokojny sen
Może nie chodziło dokładnie o hektolitry krwi i latające kawałki miecha, bo to samo w sobie nie jest zbyt straszne, dlatego też Berserka odrzuciłem jako nie horror Mimo wszystko Shugurui i Akire też sobie ściągnę, a co do Gantza widziałem, podobnie jak połowę pozostałych tytułów, ale i tak wielkie dzięki ~Kythwena, na razie powinno wystarczyć.
Witam ponownie, szukam czegoś z supermocami + efektowne walki. Kiedyś na youtube widziałem fajne anime ale nie pamiętam tytułu, może ktoś zna. Ogólnie młody bohater (kozak) bije się z innym w jakimś zamku czy coś, walczą wręcz + broń i super moce. Ogólnie niezła nawalanka, więcej nie pamiętam i tego żałuję ;P
Może nie chodziło dokładnie o hektolitry krwi i latające kawałki miecha, bo to samo w sobie nie jest zbyt straszne, dlatego też Berserka odrzuciłem jako nie horror Mimo wszystko Shugurui i Akire też sobie ściągnę, a co do Gantza widziałem, podobnie jak połowę pozostałych tytułów, ale i tak wielkie dzięki ~Kythwena, na razie powinno wystarczyć.
Berserka tak łatwo nie odrzucaj, obejrzyj anime i zabierz się za mangę. Z pewnością zmienisz zdanie . Podobnie z Gantzem, prawdziwa akcja zaczyna się dopiero po anime.
Ostatnio edytowany przez Kensei (2009-10-20 00:08:57)
Już kiedyś pytałem, ale może od tamtego czasu wyszło coś takiego jak... Black Lagoon - sensacja z odrobiną komedii . Niby Trigun podobny, ale jakoś tamten klimat mi nie odpowiada - może dociągnę do końca no ale ciężko .
I ogólnie to bym sobie jakieś filmy anime oglądnął - tu gatunek raczej obojętny, byle nie historyjki miłosne .
Mononoke Hime, Sword of Stranger, Afro Samurai, Metropolis - z tych lepszych filmów o niemiłości
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2009-10-29 20:24:55)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"