Nie jesteś zalogowany.
Odpowiedź krótka: nie można. Jeśli tu nie ma, to już chyba nigdzie nie znajdziesz. Trzeba czekać, aż ktoś je zrobi.
Gintama - To chyba najbardziej poryte anime na świecie... Nawet śmiem twierdzić że we wszechświecie. No takiego absurdu, głupoty i debilizmu nie znajdzie się nigdzie. To anime jest strasznie poronione, głupie, stuknięte, rąbnięte. Jest całkowicie pozbawione sensu, jest wypaczone, dziwne... Jest pozbawione jakiegokolwiek poziomu kultury, odcinki upadają tak nisko, aż dziw że jeszcze to jest w TV... Jest zboczone, obleśne, ohydne, godne politowania... Żadna z tym wymienionych wyżej cech nie jest wadą Gintamy, wręcz zaletą. Nie ma drugiego takiego anime... Nie istnieje i pewnie nie powstanie taka seria. Gintama to Gintama, to się lubi i już
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-05-01 00:14:33)
Wie ktos gdzie znajde napisy do 125 i 126 odcinka, albo czy ktos juz tlumaczy tutaj?
Z góry dziekuje ;]
Nie chcę się wypowiadać za tłumaczy tych odcinków, ale doszły mnie słuchy, że są one już w trakcie tłumaczenia, więc na dniach powinny się suby ukazać. Pozostaje Ci czekać i poźniej dziękować autorom:P
Ostatnio edytowany przez kar_kalim (2009-10-07 19:03:11)
Odcinek 125 jest tłumaczony przez Yagami_Raito8920, a 126 przeze mnie. Moje tłumaczenie powinno się ukazać maksymalnie do piątku. Nie wiem jak tam postępy u Yagamiego, ale myślę, że napisy też powinny się jakoś pojawić do weekendu.
Ostatnio edytowany przez kinderkoza (2009-10-07 19:19:39)
Hmm, tak jak napisał kinderkoza, odcinek może się pojawić w sobotę lub w niedzielę. Wybaczcie, ale shitu nie będę wrzucał na ansi. Poza tym, grupa HoribbleSubs tak tłumaczy te anime, że ciężko się połapać o co chodzi w danej kwestii. Więc, bądźcie cierpliwi.
Pozdrawiam Yagami.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Wielkie dzięki za odpowiedz ;]]
Hmm, tak jak napisał kinderkoza, odcinek może się pojawić w sobotę lub w niedzielę. Wybaczcie, ale shitu nie będę wrzucał na ansi. Poza tym, grupa HoribbleSubs tak tłumaczy te anime, że ciężko się połapać o co chodzi w danej kwestii. Więc, bądźcie cierpliwi.
Pozdrawiam Yagami.
Oni nie tłumaczą - to anime z napisami ze streamu. Poza tym, jeśli nic się w tym temacie nie zmieniło, to tłumaczenie trzyma się jap. audio, oddaje sens zdań dobrze. Więc w tym wypadku twoje możliwości jako tłumacza są ograniczone; nie wiń za to ang. przekładu. Oczywiście o ile, jak zaznaczyłem uprzednio, jakość tłumaczeń jest taka, jak parę miesięcy temu (widziałem ostatnio chyba odcinek 147). I piszę o tym, jako że sam miałem możność tłumaczyć z ich wydań.
W końcu udało mi się dogonić Japończyków, 177 odcinków za mną i jedyne co mogę powiedzieć to: najlepsze anime jakie kiedykolwiek powstało. Kropka. Z początku miałem zamiar czekać na odcinki od grupy Rubel, ale ze względu na kłopoty jakie doświadczyła, przy ich tempie wypuszczania kolejnych epków musiałbym czekać ze 2 lata. Tak więc 4 dni zajęło mi obejrzenie nie najgorszej wersji od Horrible Subs i AL-TTZ - obie grupy rippują napisy od Crunchy Roll - (od 120-177 odc., w sumie 58) co wiele mówi. Z każdym kolejnym obejrzanym przeze mnie anime coraz trudniej znaleźć mi takie, które będzie w stanie mnie zainteresować. Coraz częściej zdarza się, że serię porzucam już po kilku (czasem nawet jednym) odcinku, a wśród nowości ciężko znaleźć mi coś wartego uwagi. Tymczasem anime Gintama przykuło mnie do monitora na 4 dni i choć zdarzały się słabsze odcinki to i tak nie były one stratą czasu. Baa, nawet fillery w Gintamie to majstersztyk. Tutaj dopiero widać kunszt reżysera i scenarzystów, którzy dosłownie z niczego potrafią wykrzesać świetny odcinek. Kto by pomyślał, że gapienie się nieustannie w ten sam obraz potrafi być tak zajmujące? Ile anime potrafiłoby zainteresować wykorzystując jedną jedyną klatkę "animacji" (jak jest jedna klatka to ciężko mówić w ogóle o animacji, ale nie bądźmy czepialscy)? Do najlepszych odcinków zaliczam
Poza tym ciekawscy mogą sprawdzić jak wyglądają hiszpańskie i włoskie wydania Gintamy.
9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin.
Gdzie mogla bym sciagnac 139, 140 i 141 odcinek Gintamy justway? Na nyaatorrents.org sa ale nie chce mi sie polaczac poniewac nie ma seedow. Lub czy ktos wie gdzie moge dostac napisy pasujace do wersji horriblesubs?
Z góry dziekuję ;]
Ostatnio edytowany przez Tomi_ (2009-10-18 18:46:06)
Od dłuższego czasu mam mały zastój z Gintamą i nie jestem obeznany w tema cie. Chciałbym się was spytać, które epki od 120 do najnowszego są przetłumaczone(o eng chodzi) i skąd można by je ściągnąć?
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
dzieki ;D
Od dłuższego czasu mam mały zastój z Gintamą i nie jestem obeznany w tema cie. Chciałbym się was spytać, które epki od 120 do najnowszego są przetłumaczone(o eng chodzi) i skąd można by je ściągnąć?
Wszystkie, czyli do bodaj 179, a pobrać można na przykład z nyaatorrents.
<KieR> robotic notes bylo niezle
Z torrentów tylko najnowsze odcinki warto zasysać, reszta za wolno idzie (albo w ogóle nie ma seedów). Polecam stronkę: http://www.freewebs.com/anime-stop/gintama.htm
Są tutaj wszystkie odcinki Gintamy jakie dotychczas wyszły, można je zassać via Megaupload (który jest najlepszym obok ZOMGupload serwisem pozwalającym na upload plików). Z dodatkiem do firefoxa skipscreen (który niestety ostatnio przestał mi działać) albo jeszcze lepiej, programem Cryptload pobieranie z niego to czysta przyjemność. Można też znaleźć większość odcinków tutaj: Linki do odcinków na hotfile.
Najnowsze odcinki Gintamy z tym asmym tłumaczeniem od CR można znaleźć też tutaj. Polecam ze względu na to, że kilka odcinków jest w wersji 720p
Mam jeszcze inną stronkę do najnowszych odcinków Gintamy, ale ze względu na nieodpowiednie dla młodszych osób treści nie podam jej.
Ostatnio edytowany przez Wszczebrzeszyn (2009-10-18 22:03:16)
9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin.
wie ktos kiedy beda napisy do odcinka 143?
wie ktos kiedy beda napisy do odcinka 143?
Zdaje mi się, że bodzio wydał hardka do tego odcinka.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Wydał kiedyś same napisy, mam je nawet gdzieś na drugim kompie.
~Pablo Picasso
a gdzie moge dostac te napisy?
Z niewiadomych przyczyn skasował je z serwisu. ^^
~Pablo Picasso