Nie jesteś zalogowany.
EKIPA:
Tłumaczenie: Archer
Korekta: Arst
Typeset, efekty i karaoke: Bakura
Kodowanie: kokuś
Kontrola jakości: barabaq
DANE TECHNICZNE:
Rozdzielczość obrazu: 1280x720
Proporcje obrazu: 16:9
Format: MKV
Video: H264 / 23.976 fps / 1683 kbps
Audio: AAC 2.0 / 194 kbps
Źródło: HDTV
Rozmiar pliku: ~330MB
ODCINEK 01
ODCINEK 01v2
ODCINEK 02:
ODCINEK 03:
ODCINEK 04:
Trochę późno, ale mam nadzieję, że relek przypadnie do gustu
Ostatnio edytowany przez Archer (2010-01-22 21:11:06)
Kodowanie ssie, czyli już wiem, dlaczego Kira koduje tylko z dvd/bluray. Dtv trzeba umieść ugryźć albo szukać dobrych źródeł.
Do samego tłumaczenia też bym się przyczepił, ale na wypiski szkoda mi czasu. Może (z)czasem się wyrobicie.
Kodowanie ssie, czyli już wiem, dlaczego Kira koduje tylko z dvd/bluray. Dtv trzeba umieść ugryźć albo szukać dobrych źródeł.
Nie będę się powtarzał. Wiem że kodowanie ssie, a z DTV kodowałem po raz pierwszy w życiu, o czym lider projektu wiedział. Więcej do poczytania tutaj.
Pomijając jakże burzliwą polemikę obficie zakrapianą flejmami, chciałbym powiedzieć, że zmienił się koder projektu i wyjdzie v2 01 odcinka. Koderem jest Kokuś.
Moderatorów proszę o usunięcie tematu. Powstanie drugi temat z wersją v2.
Czemu się zmienił? Tzn. jak chcecie. Ja bym nie robił v2, tylko wydawał dalej i w kolejnych odcinkach się poprawiał.
Jeśli coś ma v2, to v1 też istnieje, temat powinien być po prostu uaktualniony z chwilą wydania kolejnego epka/kolejnej wersji epka.
A kokuś to niech się ruszy i skoduje mi sam wie co
I jest sens zakładania specjalnie drugiej wersji? Wystarczy dać info, a po powyższych postach będzie przynajmniej wiadomo, co było skopane w v.1. Temat zostaje, zróbcie aktualkę i wsio.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Temat zostaje, zróbcie aktualkę i wsio.
OK
Czemu się zmienił? Tzn. jak chcecie.
Czemu? Głupie pytanie, ale odpowiem na nie, abyś się nie domyślał innych możliwych powodów Po pierwsze, encode Kiry jest słabej jakości. Po drugie, nigdy nie kodował z D/HDTV. Zatem lepiej to dać komuś, kto ma doświadczenie w tym, że nie było więcej bubli. Ot i cały powód
Ostatnio edytowany przez Archer (2009-11-08 20:38:13)
KiRA wiele razy proponował mi, abym zrezygnował z jego usług, bo nigdy nie kodował na DTV i w przyszłości nie będzie chciał. Nawet się ucieszył, że nie będzie musiał tego kodować. Może i jeden błąd, ale jaki, bo przecież KiRA to nie newbie. Gorzej niż raw to wygląda, a poza tym KiRA jest 3 jako koder w plebiscycie ANSI, więc powinien reprezentować odpowiedni poziom, ale nie wiedziałem, że zdobył te miejsce kodując wyłącznie DVD/BD i w tym sęk. Ja głównie będę robił projekty na DTV, gdyż z czasem będę chciał wydawać w miarę na bieżąco, a jak się okazło to nie jest wcale takie łatwe. Zatem zachodziłby konflikt inteteresów. To nie jest żadna brutalność tylko rozsądne rozwiązanie.
P.S Po tych wszystkich flejmach i historiach co o nim krążą to wątpię, że ktoś tu się go żałuje. Także, jestem zaskoczony.
Ostatnio edytowany przez Archer (2009-11-08 21:11:48)
Proszę wrócić do pisania o relku, o kodowaniu (jak, co i dlaczego) 1 epa już zostało wszystko powiedziane
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Normalnie nie ma zmiłuj się.
A przewidujecie wersję SD? Bo chętnie bym obejrzał, ale nie mam jak. XD
ODCINEK 01v2
DANE TECHNICZNE:
Rozdzielczość obrazu: 1280x720
Proporcje obrazu: 16:9
Format: MKV
Video: H264 / 23.976 fps / 1767 kbps
Audio: AAC 2.0 / 80 kbps
Źródło: HDTV
Rozmiar pliku: ~324MB
Video zakodowane przez kokusia i parę baboli poprawionych.
Ostatnio edytowany przez Archer (2009-11-13 19:19:14)
Kodowanie: KiRA
Wywal mnie z projektu.
Archer, pozmieniałbyś linki w pierwszym poście. Przynajmniej wszystko będzie uporządkowane. Podobnie przy kolejnych epkach, oprócz postu ogłaszającego, linki powinny lądować też w pierwszym.