Nie jesteś zalogowany.
Za pozwoleniem, człowieka który posiadł część "Boskiej Mocy", czyli Quitha. Pomysł ktoś podsunął mi parę dni temu, aby stworzyć gr, która ma na celu poruszenie paru szarych komórek w mózgu.
W zabawie chodzi o to, aby na obrazku pokazać jakiś kawałek postaci, a pozostali zgadują kto to jest. Proste nie?
Zasady są banalne:
1.Obrazek wstawia osoba która odgadła zagadkę, zadaną przez poprzedniego użytkownika.
2. W tym temacie mam rację ja i moderatorzy.
3. Nie ma czegoś takiego jak: "Jak zgadnę, to oddaję". Nie chcesz się bawić z innymi, to idź lepiej spać lub się pouczyć, albo ewentualnie pracuj i płać podatki.
4. Podpowiedź, jest dowolna, aby była na niej postać z zagadki
5. Podajemy najpełniejsze imię jakie występuje w anime, jeżeli postać nazywa się np. Monkey D. Luffy, to tak podajemy, a nie samo Luffy, jeżeli postać posiada pseudonim. To można go zapisać zamiast imienia lub wraz z nim.
6. Nie ma czegoś takiego jak "Jestem pewny w 100%, macie następny obrazek". Zadawać zagadkę można dopiero po potwierdzeniu prawidłowej odpowiedzi.
7. Każdy odpowiada raz, drugą odpowiedź może dać dopiero, gdy osoba zadająca poda podpowiedź.
8. Na obrazku musi znajdować cokolwiek, co by dało jakikolwiek pomysł na odpowiedz. Może to być każdy element postaci. Ważne, aby nie było to coś, co pasuje do wszystkich postaci z anime.
9. Obrazek może być modyfikowany, tzn. zamiast twarzy mamy wielki czarny kwadrat narysowany przez zadającego zagadkę. Ale też bez przesady. Nie mogą to być fanarty, ale mogą to być postacie np. z plakatów.
10. Jeżeli ktoś kto zgadł. W ciągu 2 dni (48h) nie zada kolejnej zagadki, wtedy ktoś może zadać za niego.
PS: Niech ktoś poprawi te błędy, które są w zasadach
Żeby rozpocząć, ja zadam pierwszą:
Phantom i tytułowy Phantom aka zwei
Ostatnio edytowany przez Dealus (2009-11-09 01:55:58)
Phantom: Requiem for the phantom 17/26 // Canaan 4/13 // Kara no Kyoukai 5,5/7
Phantom i tytułowy Phantom aka zwei
ta
Dita / Vandread
Akiha Shishidō (Sora Kake Girl)
Yes.
Aria (Seiken no Blacksmith) ?
Tak
Sorry wielkie ale musze oddac, bo komp mi znow odmawia posłuszeństwa i nie mam jak screena zrobić.
No to proszę bardzo:
Ostatnio edytowany przez Sado (2009-11-13 20:21:42)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Maria holic?
Maria holic?
Tia, ale kto? Xd
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
phail xD
Tōichirō Kanae / MariaHolic xD
phail xD
Tōichirō Kanae / MariaHolic xD
A gdzie "o." przed imieniem?! XDD Jedziesz.
Kanon/Yuuichi?