#1 2004-12-08 18:32:23

Kane
Administrator

Appleseed (2004)

Witam, ostatnio obejrzałem sobie piękną RAW'kę Appleseeda smile_big
Co za tym idzie: Animacja Full-wypas! Podczas oglądania anime naprawdę czuć dynamikę akcji smile_big. Udźwiękowienie b.dobre, muzyka na poziomie, fabuła... [hmm] pomysł ciekawy (w końcu to Masamune Shirow) ale miejscami nieco kulawa (fabuła) (te powstania z martwych i 'to właśnie ONA była córką TEJ i miała TO CZEGO WSZYSCY SZUKALI ' jezor).
Na początku może trochę razić 'kreska' (?) postaci, czy może lepiej wyrazić się 'modele' postaci (:P), ale idzie się przyzwyczaić i wszystko jest OK smile
Ogólnie film b.polecam (choć przydały by się lepsze suby PL, niestety Freeman na razie nie dał się namówić do tej roboty oczkod. Nie jest to dzieło na miarę obu Duchów w Pancerzu, ale warto obejrzeć smile

Imperare sibi maximum est imperium

#2 2004-12-08 19:35:53

Suchy
Użytkownik

Odp: Appleseed (2004)

a możesz się pochwalić linkiem do tej "pięknej RAWki"?

#3 2004-12-08 19:41:53

NekroX
Użytkownik

jasne jezor
ed2k://|file|Appleseed.2004.DVDRip.XviD.AC3-NDRT.CD1.avi|733835264|9554F0B00B7508FA4D391C9803695C3F|/
ed2k://|file|Appleseed.2004.DVDRip.XviD.AC3-NDRT.cd2.avi|730394624|1639944916D94B76A461631A942DC1E4|/

#4 2004-12-08 19:49:02

Kane
Administrator

YamatoBomber rzucił torrentem już kaaawał czasu temu oczkod
Szukajcie a znajdziecie, ew. walcz z siecią ED2K smile

Imperare sibi maximum est imperium

#5 2004-12-08 23:22:13

Suchy
Użytkownik

okej już mam. dzięki

#6 2004-12-09 09:00:18

Small
Użytkownik

Też oglądałem tę anime, ale jedna rzecz trochę różni od innych filmików, które zostały stworzone przy pomocy komputerów. Efekt LUSTRA jezor jest widoczny wszędzie. Nawet ubrania się świecą. Najbardziej spodobała mi się szklana droga (może to autostrada) szklane wieżowce idt.
Ale warto obejrzeć te cudo.

#7 2004-12-15 10:17:26

Azakiel
Użytkownik

Wlasnie sobie wczoraj obejrzalem te produkcje i jestem bardzo mile zaskoczony.
A teraz konkrety:
ANIMACJA: bardzo dobra , postacie mimo iz sa obiektami 3 d poruszaja sie naturalnie i maja dobra mimike twarzy (moze z ta mimika to nie wszystkie sa tak dobre jak glownej bohaterki ale generalnie jest ok)
GRAFIKA (bardziej szczegolowo) czyli:
Design: szczegolnie mam tu na mysli Mechy jezor jest super tak jak w komiksie , bardzo mi odpowiada taki styl graficzny. - kazdy z nich byl swietny jesli chodzi o
stylistyke...moi ulubiency to te czerwonoczarne mechy na poczatku filmu i te panienki z biczami smile_big
Postacie: ladnie zaprojektowane , szczegolnie glowna bohaterka bardzo sexy smile_big . No i oczywiscie mechy. mam tutaj zastrzerzenia co do cieniowania wlasnie postaci. Uzyto Cell shadera celowo zeby postacie i otaczajace tlo byly spojne..ten zabieg zastosowano w GITS2 Innocence ale tylko do broni ...tutaj zastosowano cell shader do calych postaci bez wzgledu na to w co sa ubrane...moim zdaniem to blad . Ten shader powinien byc uzyty tylko do pancerzy no i ewentualnie skory . natomiast wlosy i tkaniny powinny byc wyliczone inaczej (jakis normalny rendering) . W efekcie otrzymalismy plastikowe garnitury (np u generala ) zly albo np skorzana kurtka u Braeirosa - wyglada jakby byla z metalu a nei ze skory - porazka to bardzo razi. Czy chocby wlosy u Ateny ...wygladaly jak plastikowe dredy zly ...to sa moje jedyne uwagi co do grafiki w tym anime.
Kolory: miejscami zbyt nasycone - rozumiem ze to efekt celowy . np w scenie jazdy samochodem przez miasto. ale miejscami jest bardzo dobrze np poczatek filmu.
MUZYKA: Tak bylem urzeczony strona wizulana filmu ze nie zwrocilem uwagi na muzyke jezor ale jesli mnie nie razila to znaczy ze przynajmiej jest dobra , zapamietalem tylko ostania piosenke ...chyba ta przy napisach koncowych ...podobala mi sie smile_big
FABULA : uwazam ze w porzadku , fabula moze nie jest mocno ambitna ale film jest dynamiczny , spojny , ma jakies przeslanie , nie nudzi tak jak GITS 2 - Innocence ( ktory jest dla mnie absolutna porazka jesli chodzi o fabule, napiecie, jedynie strona wizualna stoi na wysokim poziomie, generalnie jedynka byla sporo lepsza ). Wracajac do APPLESEEDA- film jest w konwencji raczej bajkowej ale ogladajac go nie odczuwalem wrazenia pompatycznosci czy banalu ..historia przyjemnie opowiedziana , portrety psychologiczne bohaterow nei sa wyraziscie zarysowane ale w tym filmie chodzi przede wszystkim o akcje i dobra zabawe i te warunki film spelnia w calej rozciaglosci ..bardzo mi sie podobal i tyle

#8 2008-08-29 05:29:23

Zgrzyt
Użytkownik

Mam pytanie gdzie znajdę info o Appleseed : Genesis?
Bo kurde mimo ze ma ten serial anime wyjść w 2009 nic nigdzie nie mogę zaleźć. Tylko ogólnikowe info >.>

Stopka forum

© Animesub.info 2025