#21 2009-11-25 18:55:48

_KiRA
Użytkownik

Odp: [sprzedam] PRZEDMIOTY Z JAPONII!

Przed chwilą byłem na ich stronie i prócz mang nic nie ma, albo to ja już ślepnę z wiekiem >.> .

#22 2009-11-25 19:04:06

Hikari-chan
Użytkownik

hikarisignl3.jpg

#23 2009-11-26 10:40:02

murasaki_ringo
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:

Coś mi się wydaje, że to takie przedmioty ze sklepów "!00 jen shop" - a sprzedawane za 20 zł...

Jak pisalam wiekszosc rzeczy jest po 12.99~18.99 i nie mam praktycznie nic z 100 y shopow
tak zielonej herbaty nie kupisz, plyt nie kupisz, ksiazek nie kupisz, przywieszek z kitty nie kupisz... itp itd...

jak juz pisalam sprzedaje bardzo duzo przedmotow wiec pisanie calego cennika zajelo by mi 5 lat >>;; pozatym sprzedaje cos jak ktos cos zamowi u mnie.

a jesli chodzi o ceny wysylki to 7 zl chyba duzo nie jest? w porownaniu z allegro gdzie kazdy bierzy 10 zl za cos co wazy 20 gram.

#24 2009-11-26 11:38:44

Klapo
Użytkownik

A skąd brać ceny jakie są w jap, bo te internetowe sklepy już swoje dodają...
Dla przykładu chciałbym sobie zamówić figurkę, ale nie wiem ile kosztuje w lokalnych sklepach.

klapos.png

#25 2009-11-26 16:37:35

Prince_Vegeta
Użytkownik

murasaki_ringo napisał:

Jak pisalam wiekszosc rzeczy jest po 12.99~18.99 i nie mam praktycznie nic z 100 y shopow
tak zielonej herbaty nie kupisz, plyt nie kupisz, ksiazek nie kupisz, przywieszek z kitty nie kupisz... itp itd...

Płyty, przywieszki i książki/mangi - może nie są w tych sklepach, ale widziałem podobnie działające sklepy np.. z samymi książkami/mangami ... lub płytami, czy jakimiś drobiazgami .. i z tego co pamiętam, to Hello Kitty też by się znalazło tam, bo w Japonii, jest to bardzo popularne.
Miałem okazje kupić sobie niezłą kolekcję Schin-chana ( moja siostra baaardzo lubi to anime, ja zresztą też xD ) i koszt takiej płyty wynosił 150 - 300 JPY (zależało od płyty... ale powyżej 300 jenów nie kosztowała) ... dodam, że w zeszłe wakacje jak byłem w japonii 100 jenów = 2,o5 zł .. czyli za płytkę z anime mogłem zapłacić max 6 zł ... czyli da się tanio znaleźć .... Bo w jakiś empiko-podobnych sklepach, to te same płytki były już droższe ...
Może w tym sklepie co widziałem, to były używane płytki ... ale ja tam śladów użytkowania nie widziałem. A Chińskie podróby, to na 100% nie były.

murasaki_ringo napisał:

jak juz pisalam sprzedaje bardzo duzo przedmotow wiec pisanie calego cennika zajelo by mi 5 lat >>;; pozatym sprzedaje cos jak ktos cos zamowi u mnie.

Ale nie trzeba do każdego przedmiotu z osobna pisać ceny .... to nie musi być np:
Yukata zielona - 25 zł
Yukata niebieska w kwiatki - 38 zł ;P

Tylko jakoś grupowo podzielić .. ewentualnie jakiś przedział cenowy...

Bo jeśli za pałeczki chcesz te 12.99 (ponoć najtaniej co oferujesz) to sorry, ale dla mnie to śmieszna cena.
Już w Polsce, w Realu widziałem bardzo fajny zestaw pałeczek za 15 zł .. albo ładne pojedyncze opakowania za 3-7 zł ...

A wracając do tego allegro, to właśnie pałeczek tam jest od cholery .. właśnie ze "100 jen shopów" - a sprzedawanych za 13 zł ( za pojedynczy komplet! ) ...

Może jakby były jakieś foty tych rzeczy, to jakoś inaczej by to wyglądało. bo często po opakowaniu widać,czy to nie bubel  ;P

Oczami Fana Blog ;]

#26 2009-11-26 17:49:22

DeadSoul
Użytkownik

Domyślam się, że fotek żadnych nie zobaczymy, bo wydaje mi się, że kolega chce być "pośrednikiem" pomiędzy jakimś internetowym sklepem z japońskimi gadżetami, a klientem.
Elementem przez który ludzie zbędnie dopłacają:P

DeadSoul.png
30272.png

#27 2009-11-26 18:29:01

murasaki_ringo
Użytkownik

pisalam ze ceny sa przewaznie od 12.99 a nie ze najtaniej, naucz sie czytac najpierw i rozumiec .
sa tansze rzeczy,np paleczki 4-5 zl
nie znam tanich sklepow z ksiazkami czy plytami bo mieszkam w japonii na wiosce wiec nie mam dojscia do takich rzeczy.

#28 2009-11-26 18:32:52

Fate
Użytkownik

To ansi, musisz się przyzwyczaić smile

TROLLING IS A ART

No, ale o co chodzi?

#29 2009-11-26 19:07:13

nover
Użytkownik

murasaki_ringo napisał:

pisalam ze ceny sa przewaznie od 12.99 a nie ze najtaniej, naucz sie czytac najpierw i rozumiec .
sa tansze rzeczy,np paleczki 4-5 zl
nie znam tanich sklepow z ksiazkami czy plytami bo mieszkam w japonii na wiosce wiec nie mam dojscia do takich rzeczy.

co nie oznacza, że nie możesz zrobić choćby głupiego cennika - bo niby jak potencjalny klient ma się dowiedzieć o cenie danego przedmiotu?
osobiście bałabym się i to bardzo zamówić coś u kogoś, kto nie podaje ani konkretnej ceny za przedmiot ani nawet nie daje jego zdjęcia przestawiający faktyczny stan.
szczerze, to podana przez ciebie cena między 12,99 a 18,99 (chyba, bo nie mam przed oczami tamtego postu) w mojej głowie brzmi tak jak słynne "wszystko po 5 złotych" w pewnych sklepach. jak dla mnie taki stosunek do klienta jest mało poważny.
albo prowadzisz poważną sprzedaż i klientowi przedstawiasz swój asortyment (i masz z tego zyski oraz szacunek), albo działasz na zasadzie "wszystko i nic" i olewasz wszystko, byleby tylko $ wpływała.

#30 2009-11-26 19:13:23

Quithe
Użytkownik

Tak patrzę, co tu się dzieje i postanowiłem temat zamknąć. Także z racji niepoważnego podejścia murasaki_ringo do klienta.
Dane kontaktowe są w pierwszym poście, więc jeśli ktoś będzie zainteresowany, niech pisze bezpośrednio do sprzedającej.
Gdyby zaś miało dojść do jakiejś aktualizacji, np. podania katalogu, czy wyrażenia opinii po zakupach, dajcie znać, a otworzę kramik.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024