Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem jakiej jakości masz te anime, ale jeśli obraz ci przyhamowuje, to moim zdaniem komp ledwo ciągnie i żadne nowe kodeki ci w tym nie pomogą.
Co do napisów, po prostu przekonwertuj je samemu w subedicie, na takie fps jakie ci pokaże i powinny pójść.
nie wiem w czym problem sep 4056 odtwarza mi wszystkie mp4 jakiem mam, jaki masz blad ?
Nie można otworzyć: Avitag mp4.
Ale dobra, mniejsza o to. Znalazłem właśnie ten sam odcinek w formacie mkv i na jego podstawie zrobię timing.
nie chce zakładać nowego tematu, więc tu zapytam. czy format napisów mpl2 jest uzależniony od fps filmu tak jak mdvd ?
MPL2 jest ponoć czasowy, więc nie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
a tak przy okazji to jaki fps ma zazwyczaj mkv a jaki mp4 np. w naruto od taki i horriblesubs ?
Z tego co pamiętam, to maja 23,976 fps. Standardowo pliki wideo mają 23,976 albo 25 fps - czasami się spotykam z wyższymi wartościami, ale to głównie w RAWach.
Otwórz mkv w MPC i sprawdź we właściwościach pliku
no właśnie we właściwościach .mp4 nie pisze
Odpal w SE i bankowo będziesz miał 25fps xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak nie jak tak: Video: YV12 1280x720 24.00fps.
Trzeba tylko wejść w Overlay Mixer.
Ja się podepnę pod ten temat, bo ma to związek z fps.
Ściąg... pfu... Mam One Pice odcinek 300 któryś tam w rozdziałce 1080, i z początku jak oglądam to fps jest standardowy czyli 23,976, ale z czasem zaczyna spadać do 23 potem 21 i 20. Czyli dźwięk wyprzedza obraz, a on potem aby nadgonić gwałtownie przyśpiesza.
Nie pisał bym gdyby to była wina komputera. Ale tak się składa że użycie procesora nie przekracza 70%. Napisy są to mdvd.
Procesor: Intel Core 2 Duo 7400 3.01Ghz
Karta: GeForce 9800GT Super + 1GB
Pamięć:4 GB RAM
Dyski:
WD 5000AAKS
WD 6400AAKS
System: Windows Vista Ultimate SP1 64
Kodeki: CCCP i MPC
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-11-27 17:50:24)
Mam One Pice odcinek 300 któryś tam w rozdziałce 1080, i z początku jak oglądam to fps jest standardowy czyli 23,976, ale z czasem zaczyna spadać do 23 potem 21 i 20. Czyli dźwięk wyprzedza obraz, a on potem aby nadgonić gwałtownie przyśpiesza.
Nie pisał bym gdyby to była wina komputera. Ale tak się składa że użycie procesora nie przekracza 70%. Napisy są to mdvd.
A może to ep z vfr?
Nie jestem super znawcą, ale mając taki komp i kartę twoje zużycie procesora podczas oglądania rzeczy w Full HD nie powinno nawet przekraczać 10% (wsparcie CUDA).
Właśnie chodzi o to że, nie wiem co jest... Ale gdy uruchomię ten epek bez napisów, to zużycie procesora spadło do 10-30%
Zarathustra C2D e7400 to serio jest już powoli zabytek. Wcale to nie taki hiper ultra uber procesor. Ma już swoje latka. A karta też. Jest to ostatni model serii 9. Więc nowością to tu nie wieje.
Ale narzekać nie mogę. Jedyna gra która nie poszła (w sensie że skakała 15-30fps) na średnio-wysokich detalach do GTA IV. A teraz wszystko co wyszło śmiga na średnio-wysoki bez problemu. Z wysokimi są czasami problemy (Dragon Origins i Risen), bo np. Shift i Modern Warfare 2 bez problemu.
A może to ep z vfr? jezor
Z czym?
PS: Zrobiłem takiego trika że zmieniłem format z mdvd na najzwyczajniejszą czasówkę i problem zniknął -.- Zobaczymy odpalę jakieś złożone karaoke.
Odtwarzane przez Zoom Player - nie ma żadnych problemów, ani z karaoke, ani z niczym. Czyżby winny był MPC?
To nazwa pliku:
One_Piece_337_HD[Vegapunk]
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-11-27 18:59:39)
Byle karta z serii 8 ma już wsparcie CUDA i to w zupełności wystarcza, moja pochodzi z 7 generacji i nawet nie ma obsługi tego, a każde anime w 720p chodzi mi bez problemu (W sumie 1080p też, ale trzeba wyłączyć napisy).
Z tego co zauważyłem napisy mDVD strasznie muliły i obciążały procesor podczas odpalenia filmu w MPC. Puszczałem jednak wtedy znajomym film i może nie wiem co wypadałoby ustawić w takim przypadku bo nigdy sam osobiście nic z takimi napisami nie oglądam.