Nie jesteś zalogowany.
naprawiłem już swój problem
mam taki problem, że część mp4 od taki subedit mi odtawrza a część nie... to samo jest przy mpc. komunikat to Avitag mp4. może ktoś coś na to zaradzić ?
Może masz niedociągnięte pliki. Sprawdź CRC.
jak ?
Zasadniczo jest to:
a) Brak kodeków - np. Matroski.
b) Niedościągany film.
c) Chwilowy error, odpal jeszcze raz film
a różnie megaupload, torrent lub rapidshare. i żadne problemy nie wyskakiwały podczas ściągnia.
Ostatnio edytowany przez Arow (2009-11-29 17:15:47)
Ja z kolei mam problem z niektórymi odcinkami Slum Dunk od ANF. Problem polega na tym, że na początku niektóre odcinki(te które więcej ważą) strasznie wolno się włączają, potem wyskakuje mi okienko żebym zainstalował windows media audio codec. Jak to zrobię to się odpala ale bez dźwięku. Mam najnowsze k-lite, matroske i wszystko inne śmiga jak ta lala.A i nie wiem czemu w tych odcinkach nie włącza się ffdshow? Ma ktoś jakiś pomysł??
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2010-05-04 15:14:28)
Bo te kodeki są od czapy xD Też miałem kiedyś ten problem i chodziło poprawnie tylko w MPC. Albo może specjalnie musiałem instalować allplayera, jakoś tak.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dzadzar, z tego co piszesz, to te odcinki, albo w wmv są, albo mają audio w wma zakodzone i powiem ci, że subedit sobie cianko z tym radzi, choćbym nie wiem jakie zainstalował kodeki, to zarówno gramoli się przy otwieraniu, jak i tnie przez to obrazem czy też w ogóle nie chce się odpalić. A co do ffdshow to nie wiem czy on ma obsługuje wmv, albo wma, jeśli obsługuje, to nie znaczy wcale, że będzie działać, bo z tego, co słyszałem nie wszystko na nim dobrze odtwarza, ale to też pewnie od wersji kodeka zależy. Ja tam tego badziewia nie używam, a do tego subedit z powodu W7 zmieniłem na Bestplayera i nie narzekam, jak na razie tylko Mouryou no Hako w fhd z flacem mi nie działa, ale od tego jest taki program, jak kmplayer, który wszystko strawi.
EDIT
Bo te kodeki są od czapy xD
Samym kodekom nie mam nic do zarzucenia, tylko ffdshow w nich porządnie ssie, jeśli zainstalujesz nie przehaczając niczego, to później cuda się dzieją, to pliki dźwięku nie mają, to obrazu, albo się ścinają.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2010-05-04 16:27:55)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Odcinki są w mkv, ale faktycznie audio jest w wma
Edit: Jednak nie wma tylko A_MS/ACM
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2010-05-04 22:12:01)
Można wiedzieć jak? Bo raczej w sprawach obróbki audio/wideo jestem zielony.
wymuksujesz MKVextractGUI
zmuxujesz MKVmergeGUI
a przekodujesz czymkolwiek chodźby virtualdub'em
wrzuce ci jakieś obrazki zaraz
Edit:
w okienku ze strzałką masz listę ścieżek (tu od góry 1x video 2x audio 4x napisy) wybierasz i zaznaczasz scieżki, klikasz na Extrakt i czekasz na okienko z OK
1 - tu przeciągasz pliki
2 - tu masz listę ścieżek w plikach, odznacz te, któtych nie chcesz, podświetl edutowaną
3 - opcja - nazwa ścieżki
4 - opcja - język ścieżki
5 - tu wybierasz czy ścieżka ma być domyślnie włączona (u ciebie YES)
~ bodzio nie rób offtopa i napisz mu o przekodowaniu dzwięku, bo ja polece na chwilę do sklepu, a co do ortografii to mogło być -ójesz pże- gura itd.
Ostatnio edytowany przez camel (2010-05-04 20:19:25)
wymuksujesz MKVextractGUI
zmuxujesz MKVmergeGUI
a przekodujesz czymkolwiek chodzby virtualdub'em
wżuce ci jakieś obrazki zaraz
Boże, chyba są jakieś granice analfabetyzmu, co? >.< Słownik!!!
Się okazało, że audio to jakieś: (A_MS/ACM) i nie da się tego wymuksować :/
Edit: Jak tak patrze ile z tym zachodu, to chyba zainstaluje bestplayera i będzie po krzyku i o wiele szybciej. Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2010-05-04 22:10:40)
WMA do MP3
http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc … +&gs_rfai=
jak dla mnie poznanie nowego odtważacza a przeczytanie o konwersji to ta sama tobota ale jak chcesz
WIKI Formaty Plików Dzwiękowych
http://pl.wikipedia.org/wiki/Formaty_pl … 4%99kowych
ps. ja też sie nie zajmuje kodowaniem ale to tylko nie jest takie skomplikowane na tym poziomie
Ostatnio edytowany przez camel (2010-05-04 21:32:28)
Jak już wspomniałem wcześniej ścieżka audio w tych plikach to A_MS/ACM. i nie mam pojęcia czym da się to wymuksować i przerobić na cokolwiek innego(mkvextract tego nie obsługuje). Chciałbym z tego zrobić np A_MPEG/L3.(mp3)
Ma ktoś jakiś pomysł??
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2010-05-04 23:19:32)
Jak już wspomniałem wcześniej ścieżka audio w tych plikach to A_MS/ACM. i nie mam pojęcia czym da się to wymuksować i przerobić na cokolwiek innego(mkvextract tego nie obsługuje). Chciałbym z tego zrobić np A_MPEG/L3.(mp3)
Ma ktoś jakiś pomysł??
MKVExtact ma to tylko wyexportować, w moim poprzednim poście masz tutka i jakiś konwerter
Ostatnio edytowany przez camel (2010-05-04 23:33:16)