Nie jesteś zalogowany.
Kpina z tego co robią.
Moda na sukces ? :O
Jeżeli będzie brak mechów = To nie już Markowy Code Geass, tylko gniot !
_
Wygląda na to że Lulu nie żyje w takim wypadku jak NIE MA KONTYNUACJI !
Ah Łudzić się nie ma co
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-12-08 01:30:35)
ファンのファンのために
A to ci niespodzianka
W takim razie, C.C. stanie się główną postacią, bo innej opcji nie widzę i może zostanie ona pokazana jako poprzednie wcielenie Leloucha hihi . Genialny strateg, który dopiero zaczyna odkrywać swoje moce i "powołanie" ;p
Tylko czy to ma sens? Dla mnie ta seria z tymi pozostałymi, nieodgadnionymi zagadkami jest genialna, dlatego wciąż są burzliwe dyskusje na temat CG... Gdy rozwiążą połowę tajemnic- ukazując cała prawdę o C.C. , dla mnie straci to "urok"...
A wtrącając się do dyskusji powyżej jaka miała miejsce, to pragnę nadmienić, że C.C. sama nazywała swój "dar" karą i nie chciała by Lelouch widział co juz przeszła, bo to dla niej ewidentnie było traumatycznym przeżyciem... I wydaje mi się, że to pod ich wpływem, stała się tym kim była w pierwszej serii ;p Czyli zimną wiedźmą dążącą do wypełnienia kontraktu po trupach ;p Dopiero gdy Lulu odkrył jej imię i zobaczył jej przeszłość mówiąc, że nie będzie sama,ona zmieniła do niego podejście
Winny, niewinny - tak jak ktoś powiedział, w CG to mocno naciągana kwestia, zupełnie jak za czasów II wojny światowej... Żydzi i inni ludzie, głodzeni i torturowani przez niemieckich gestapowców w końcu walczyli o życie między sobą, bo ich moralne się zmieniły - Żyć znaczyło zabić i zjeść , Umrzeć znaczyło dać się samemu zabić oraz dać się zjeść... I kto powie mi, że żydzi byli wtedy winni albo i nie winni? ;P Dziwne porównanie może, ale to ma odniesienie właśnie w historii ;P
Każdy popełnia grzechy, Lulu zabijał by żyć i dokonać zemsty... Czasem zabijał przez "przypadek" - Euphi czy też Shirley, więc czy był winny czy nie, każdy może osądzać sam dla siebie i na niezliczoną ilość sposobów dywagując i sprzeczając się kto ma rację... A rację poniekąd mamy wszyscy
Pozdrawiam;)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Lulu się zabił samym sobą bo zabił się poprzez Zero, a Zero to był Lulu, więc jednocześnie oczyścił swoje imię i może biegać w masce bez problemu, a może ten co zginął to był dubler
Amen
Geass bez mechów... patrz, w mandze "Code Geass: Lelouch of the Rebellion" w ogóle ich nie ma .
Jedno jest pewne, Lelouch vi Britannia, 99 Cesarz Brytanii i ucieleśnienie nienawiści, zginął z rąk Zero, symbolu sprawiedliwości. I raczej nic tego nie zmieni .
A co do ewentualnej kontynuacji, to obawiam się, że może tylko jeszcze bardziej zepsuć tę serię...
Przez przypadek natknąłem się na takie info:
Nowa Manga Code Geass
Czyli nowa postać(Renya) i historia zaczyna się od nowa.
Sądzę, że info o kolejnej części anime ma związek z tą mangą.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2009-12-12 02:35:56)
Nick na ANSI: bobek784v2
Bobek784 już o tym było kilka postów wstecz jak się nie mylę
Ale dzięki
CG było, jest i bedzie dobre takim jakie je stworzyli... po co to rozwijać na nowo to ja nie wiem ehh
Tak, ten link był już podany (nawet sam go dawałem) .
CG było, jest i bedzie dobre takim jakie je stworzyli... po co to rozwijać na nowo to ja nie wiem ehh
Jak to po co? For money! ^^
Hehe nasuwa mi się aż jedno powiedzenie " Pieniądze, to nie wszystko."
Ale niestety właśnie o to pewnie chodzi... Gorzej jeśli zrobią z tego takiego gniota, że nie będzie się tego dało w ogóle oglądać...W ten sposób zniszczą CG heh a tego byśmy nie chcieli więc wciąż uważam ze to zbędne.
Wątpię żeby zdołali przebić szajs jaki sami zaprezentowali w R2, więc możesz raczej spać spokojnie ~Gela19.
Zresztą im durniejszy bubel wypuszczą tym lepiej, emisja Needless się zakończyła i potrzeba nowego "WTF I'm watching?!" animu. Zatem tylko czekać na zgniłe owoce pracy Sunrise.
CG bez mechów? Ooo, może być coś ciekawego. W 1 serii jeszcze jakoś te mechy znosiłem, ale to co było w 2 to porażka. Imo gdyby nie końcówka R2, to anime byłoby zwykłym sierdniaczkiem.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Eh... Gniota na pewno nie wydadzą, bo wiedzą, na co ludzie czekają. Jednak gorliwi animeowcy nie powinni liczyć na wiele ;p
Sado widać że jesteś nowicjuszem !
Nie znasz blasku CG i innych serii z mechami, dlatego tak gadasz..
Widocznie masz malutkie doświadczenie jak nie dostrzegasz tego wszystkiego....
To będzie gniot 2010,
Jak w CG może nie być Lulka , zero , mechów ?
SevenMaster
Zgadza się czekają.
Ale na Lula i zero, nie wspominając jeszcze o innych postaciach,
A tak wydadzą gdzie będzie głupia pusta C.C, i koleś podobny do lulu , chociaż nim nie będzie! .
Nie podoba mi się takie coś.
Również mogli by to nazwać innym tytułem , bo CG, zawsze będzie mi się kojarzyć z Zero, Lulu, mechami, i dobrym klimatem który nam dostarczał w 1 serii , bo w R2 troszkę przesadzili...
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-12-12 15:59:45)
ファンのファンのために
Poziom odsmażanych serii nigdy nie przebijał się ponad średnią. Co do mechów to można przejść, że jedna jednostka rozwali cztery, ale nie czterdzieści. Cały smak strategicznego podejścia do wojny brał w łeb w drugiej serii.
Też uważam, że szykują średniaka.
Hm... przypominam, że jak na razie wiadomo jedynie coś o mandze. A i tak większość ich nie czyta, a jak już coś, to tylko ogląda obrazki (sorry, ale po niektórych wypowiedziach naprawdę można tak sądzić).
Natomiast o anime (o ile w ogóle będzie) jeszcze nic nie wiadomo, więc spokojnie...
a co do samych mechów, to jakoś nigdy (a przynajmniej do pojawienia się Gawaina) nie przyszło mi do głowy, że w CG mechy są na pierwszym planie tak jak w Gundamie czy Macrossie...
O nie zauważyłem, że był podany.
Według mnie mogą zrobić coś jeszcze lepszego. Wyrzucą wszystko co zbędne i zostanie czysto psychologiczna rozgrywka. Ale cóż, pożyjemy zobaczymy.
Nick na ANSI: bobek784v2
Jeśli chodzi o mechy (których nie lubię) i CG, to nie chętnie sięza tęserię zabierałem właśnie z powodu owych mechów:P
Ale po obejrzeniu seria jest w TOP10 ofc ;p
Imo mechy to było tylko tło, które było w jakiś sposób niezbędne do pokazania walk zbrojnych (no, teraz sobie nie wyobrażam, zeby zamiast mechów użyli zwykłych pojazdow wojskowych;p). I tak jak wspomniał Faim, samych mechów nie było tutaj tyle, co w w/w seriach.
W CG już mścili się, ratowali przyjaciół, ratowali kraj, ratowali wrogów, ratowali świat. Ciężko wymyślić ciekawą fabułę bez tych elementów.
Geass bez mechów... patrz, w mandze "Code Geass: Lelouch of the Rebellion" w ogóle ich nie ma
W mandze CG na pewno niema mechów?? Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić.
A co do ich ważności to właśnie mi o to chodziło, że ważne nie były, a dostały tyle czasu ekranowego. I komentarzy jaki który ma moc/uzbrojenie i ile innych może rozwalić z super pilotem i bla bla bla. Te teksty były identyczne jak w Gundamach. Tylko było ich mniej.
Ostatnio edytowany przez Trips (2009-12-13 00:52:16)
W tego co wiem, to ich tam nie ma (sam widziałem tylko kilka rozdziałów)...
The manga follows the same basic plot as the anime, but with several differences. Knightmares do not exist.
Miałeś racje, robotów brak! Dziwne jest, że w każdym online readerze tytuł ten dostał "mecha" w "typie mangi". Nawet na Baka-Updates.
Bardzo interesuje mnie jak w dalszych tomach rozwiązują problem wysokiej pozycji Kallen i Suzaku w jednosce zero oraz armii, którą zajmowali dzięki nadzwyczajnym umiejętnościom pilotażu. Jakby na to nie patrzeć, siedemnastolatek bez mecha już nie przykozaczy. A to oznacza, że awans Suzaku musiałby być albo bardzo naciągany albo nieistniejący.
Ja po prostu cieszył bym się z następnej serii z lulu i zero.
Jakaś rebelia na bank musi być w tej Japonii czy Brytanii.
%_%
ファンのファンのために