Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
To tak, mam plik MP4, chce go rozwalić na dwie części, Audio i Video, używam do tego Yamb'a, robi mi plik .h264 dla video, plik wrzucam do dgavcdec, klikam preview i video dostaje dopalacza, z oryginalnego 21:57 robi się coś koło 19 minut. Wie może ktoś co źle robię ?
Albo jak ustawić FPS dla video ?
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2009-12-20 12:19:42)
A co chcesz dokładnie z tym zrobić?
mam plik MP4, chce go rozwalić na dwie części, Audio i Video, a video które rozpakuje w format .h264 przerobić na .dga, następnie przez skrypt avs, obraz i dźwięk połączyć z napisami i zapisać jako .avi
Już tak raz zrobiłem, bo megui nie kmini mi mp4 i mkv, Teraz już robię formata do xp, bo już pieprzenie się parę godzin na w7 z megui mnie nudzi.
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2009-12-20 13:26:14)
bo megui nie kmini mi mp4 i mkv
A przypadkiem nie próbowałeś wyczytywać mp4 przez AviSource() ?
Te dwa formaty (tak, wiem - kontenery) wczytuj przez DirectShowSource() .
Na dobrą sprawę do konwersji na avi powinien wystarczyć skrypt AVS + VirtualDub.
W skrypcie tylko ładujesz plik (wspomniany DirectShowSource() ), w programie ustawiasz Xvida i kodujesz.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2009-12-20 13:36:34)
Pierwsza część jest akurat najmniej ważna, więc nie musiałeś jej przepisywać i do tego pogrubiać.
W strumieniu chyba powinna być informacja o fps, ale skoro robisz skrypt avs, to równie dobrze możesz sam wymusić dając"
AssumeFPS(fps)
Co innego jak masz VFR.
Dobra. jestem po formacie. Co do tego jaki skrypt używałem AVS to tutaj temat z moim problem MEGUI http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=255460 Ja zaraz wszystko po instaluję i zobaczy się czy na XP wróci do żywych.
Na xp wszystko pięknie działa, właśnie konwertuje do avi mkv przez megui i zaraz będzie hardek Aki Sora Jednak Xp to XP, najlepszy system
Mnie jedno tylko zastanawia... czemu zaden mod nie przeniosl tego do jakiegos bardziej pasujacego dzialu?
Bo te forum jest porozwalane, cała pierwsza kategoria jest pomieszana, trochę tam wstawione trochę tu i wszystko o jednej tematyce
Bo nie wszędzie wchodzę, nie wszystko sprawdzam i nie odpowiadam za ślepotę innych podczas zakładania tematów. Poza tym jest opcja "zgłoś mod.", która przyspiesza takie sprawy.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Strony 1