Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Mam problem otóż po wklepaniu odcinka anime w 1080p timing normalne wczytuje pojawia się obraz i po wciśnięciu play program się zawiesza i wyłącza myślałem że to będzie wina buforów docelowo jest ustawione do 128MB więc przestawiłem na 512MB (co mi szkoda przy 2GB DDR2) i nadal to samo jakieś pomysły czym jest to spowodowane?
Mój system to: Microsoft Windows XP 32 bit PRO SP3 Corporate.
W razie desperacji możesz sobie materiał przekodować do mniejszej rozdziałki (jeśli nie chodzi o zabawę w efekty) i divixa z małym bitrejtem.
Spróbuj skorzystać z buildów Aegisuba TheFluff'a,
http://www.mod16.org/hurfdurf/?page_id=19
TheFluff działa ale mam czarno biały obraz o.O i nie rozpoznaje czcionek, więc odpada jakieś dalsze pomysły. Trochę dziwne mi się to wydaje bo plik nad którym pracuje ma 66MB jest to K-ON! od Chihiro więc nawet z poprzednim buforem to powinno działać a tu nic... nawet logi posprawdzałem czy nie ma jakiegoś błędu czysto jak łza.
Pomógł by lepszy komp.
Mi na moim stacjonarnym (słaby, no cóż 9 lat w końcu ma) tną się w Aegi nawet 480p mimo, że w MPC 720p idą dość płynnie.
Nick na ANSI: bobek784v2
Może spróbuj załadować video przez skrypt avisynth...
Mógłbyś zdradzić całą konfigurację komputera. Odnośnie zwiech, to poradzić jeszcze mogę zainstalowanie starszej wersji aegisuba, gdzieś 2.12, ta nowa ma większe wymagania, ale i tak lepiej mi chodzi na fhd niż 2.16. W ostateczności możesz spróbować odpalić na 1.10, ale wtedy spell checkera mieć nie będziesz i narzędzi do efektów. Tak czy siak, wersja 1.10 ma najmniejsze wymagania.
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Konfigoracja kompa: procesor: AMD Athlon Fx-57 2.8GHz ram: goodram 2x1Gb 533MHz grafika: ATi HD2600 Pro/Asus plyta glowna: VIA K8-T800 Pro/Biostar dysk: Samsung SP1203N komp ma 4 lata. Musial bym przez avisynh sprawdzic ale to pozniej sory za pl znaki pisze z telefonu...
Komputer trochę stary, ale to nie znaczy, że w aegi powoduje zwiechy, równie dobrze może to być wina splittera/kodeków, też tak raz miałem, mp4 wywoływało zwiechy, a mkv loadowało się strasznie długo, więc jak sprawdzisz na avisynthu i wcześniejszej wersji aegi, to przejdziemy może do twoich kodeków, bo one też mają duże znaczenie.
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Tak prawdę mówiąc nie miałem avisynth na kompie ściąłem sobie wersje 2.8.0 przestawiłem w ustawieniach żeby z niego ciągnął bufory na 512 i śmiga choć się przycina ale to już przeżyję.
Komp jest jaki jest na razie starczy Odpalam na nim dzisiejsze tytuły gier i nie narzekam żeby mi nie chodziły...
Dzięki za pomoc!