Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zacznijmy od softa w mkv ode mnie:
Odcinek 01.
Rozdzielczość: 1280x720
Napisy: soft
Kara: brak
Tłumaczenia piosenek: brak
Typesetting: cały sub jedną czcionką.
Kodowanie: lb333 (ale raczej na odwal się )
Taki sub promocyjny* - żeby pokazać prawdopodobnie najlepsze anime sezonu (wszyscy tylko K-ON i FMA ). Przynajmniej po pierwszym epku na takie się zapowiada. Trochę nietypowe dla anime - w openingu Oasis i nawiązania do amerykańskich filmów. Myślę, że warto obejrzeć.
*czyli następnego odcinka raczej nie będzie i liczę, że ktoś to ładnie wyda.
Megaupload
DDL (hasło: lb333)
A teraz można prowadzić tutaj dyskusję na temat anime.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2009-04-13 20:08:47)
Opening przypomina świetnie skrojoną AMVkę
Jeśli cała seria będzie trzymała poziom pierwszego odcinka...
Trzeba się zgodzić, po obejrzeniu wielu pierwszych epów to anime będzie najprawdopodobniej najlepszym w tym sezonie (szkoda, że nie ma jeszcze jakiegoś suba Souten Kouro), trochę smuci ilość odcinków tylko 11, no ale dzięki temu (oby) możemy liczyć na dopracowaną fabułę i zero dłużyzn. Pierwszy ep ciekawy, jest jakaś spora organizacja za pewne terrorystyczna, główny bohater traci pamięć i zaczyna się zabawa. Animcacja, grafika i wszystko z tym związane na wysokim poziomie, teraz trzeba tylko czekać na kolejne epki.
Twórcy tego anime liczą na duży sukces na już kinówke zapowiedzieli sequel do tej serii, którym ma być film kinowy i również popoczną historie tego anime.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-26 00:52:10)
No, właśnie skończyłem tę serię. Zacne anime ^^, grafika świetna, muzyka, no ta fabuła, szkoda tylko, że tak mało epków, przez, co nie poznaliśmy wszystkich "wybrańców" tej organizacji. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że ten cały Outsider to ten gruby, co mu spodnie zwiało xD Możliwe, że to tylko moja mongolska teoria, ale...może ^^"
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
To anime oglądałem jakość zaraz po wyjściu całej serii. Z niecierpliwością oczekuję aż pojawią się wszystkie trzy filmy (łącznie z tym zlepkiem całej serii), choć przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać.
Pierwsze odcinki były dla mnie dziwne. Dobre, nawet bardzo, ale kompletnie nie wiedziałem o co w tym wszystkim chodzi. Później strasznie mnie wkręciło i wciągnęło. Oglądnąłem trzy odcinki a po jakichś paru tygodniach wróciłem do tego i pochłonąłem resztę w całości aż do końca. O mało nie porzuciłem Higashi no Eden cieszę się jednak, bo było warto i szczerze polecam. Świetna kreska, ciekawe postacie i dobra fabuła.
Obejrzałem serię TV, a jeszcze dzisiaj obejrzę film.
Co do serialu to uważam go za dobre anime choć początkowo spodziewałem się czegoś lepszego. Niestety szczególnie ostatnie odcinki (czyli to takie jakby zakończenie) mnie zawiodły.
Spodziewałem się realistycznego anime lecz już po pierwszym odcinku było widać, że takie nie będzie choć jeszcze do końca nie byłem pewien. Później jednak okazało się, że miałem rację.
Uważam, że dosyć bajkowe to anime było.
Poza tym producenci jakby celowo chcieli zmylić widza albo sami nie wiedzieli co robić. To znaczy początkowo anime miało więcej poważnych scen czyli choćby takie sceny jak
Później jednak stawało się bardziej dziecinne, a dokładniej mówiąc wyglądało to tak jakby producenci chcieli utrzymać lekki klimat tego anime (mimo poważnego problemu) czyli żeby było jak najmniej poważne.
Chociażby sam pomysł z dużą dawką nagich mężczyzn w tym anime był dziwaczny i dużo było o "Johnnym".
Więc podsumowując nie spodziewałem się takiego anime. Sądziłem, że będzie bardziej zwyczajne i realistyczne.
Mimo to uważam je i tak za jedno z lepszych anime więc oceniam 8/10.
Ale za to kreska była piękna (szczególnie te dwie dziewczyny mi się podobały). Z muzyką już gorzej, ale też nie była zła.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-05-29 21:03:02)
Strony 1