Nie jesteś zalogowany.
No i za nami już pierwszy odcinek...
Powiem szczerze, że mam po nim mieszane uczucia i jestem trochę zawiedziony.
Ale w końcu to SHAFT, nie?
Wiadomo już, że seria ma mieć 12 odcinków, więc mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie...
Jak na razie to tylko po screenach zerknąłem, ale pierwszy ep jakoś nie bardzo mangi się chyba trzyma. Zobaczymy jak to będzie dalej.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Ale w końcu to SHAFT, nie?
No i co z tego? Bakemonogatari też schrzanili
Też się zawiodłem po tym 1 epku. Jeżeli nie będa trzymać się mangi, która jest genialna, to nawet oglądać tego nie będę, szkoda czasu^^
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Bakemonogatari tak na dobrą sprawę, to się jeszcze nie skończyło... ciekawe czy dadzą te dwa pozostałe epy w streamingu, czy jednak będą na BD/DVD - mają czas do 24 marca, więc...
Spodziewałem się mocniejszego wejścia, a dostałem coś miałkiego - pewnie, jakbym to oglądał w TV, to bardzo szybko musiałbym się upewnić, że aby na pewno oglądam DitVB...
Liczę na kolejne odcinki .
Też jestem zawiedziony lekko.
Tenshi... a zresztą nieważne. Pewne spory sensu nie mają.
Ostatnio edytowany przez Trips (2010-01-07 23:40:40)
Jeny, co to za shit? Myślałem, że będzie chociaż przeciętna seria, ale to, co zobaczyłem, przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Przeleciałem sobie 1. chapter mangi i widzę, że wspólnego tam jest tyle, że hej...
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Dobry ten pierwszy odcinek, ale nie chciałbym takiego stylu w pozostałych.
Nie wiem czy można to nazwać parodią, ale takie myśli mnie nachodziły jak to oglądałem.
Natomiast główna bohaterka zrobiła bardzo dobre wrażenie zarówno z powodu wyglądu i charakteru.
Ostatnio edytowany przez Sasukennaru (2010-01-13 19:38:43)
Coś dziwnego w tym? W końcu to Shaft, więc to prędzej czy później musiało nastąpić ^.^
Coś dziwnego w tym? W końcu to Shaft, więc to prędzej czy później musiało nastąpić ^.^
To z Bake też coś dali, czego nei było w nowelce? (Jestem na 4 odcinku, więc się pytam)
Btw. w Maria Holic coś zmieniali? Bo imo seria była świetna.
A co do samego "Tańca w Wampirzym Tyłku" to ja się zastanawiam, czy taki obraz jest zrobiony specjalnie, czy to wina słabej jakości. Hatsuyuki niedługo wyda pierwszy odcinek, więc będę miał okazję zobaczyć to w 720p.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Shaft i wierne adaptacje.
Nigdy nie zwracałem uwagi na to, jakie studio robi dany tytuł. Bardziej interesują mnie wyniki niż spekulacje.
Jeżeli chodzi o adaptacje, to dobry pierwowzór zazwyczaj stawia poprzeczkę tak wysoko, że jego doścignięcie jest bardzo trudne. To co zrobili w DitVB to strzał w kolano. Seria, której głównym motywem była przemoc, krew, żądze i oczywiście romans. Została okrojona, ugrzeczniona/ocenzurowana i pięknie wypełniona sztampowym syfem.
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego scenarzysta stwierdził, że jedna walka na odcinek to absolutny mus. Żeby jeszcze zmiany były na lepsze (tak wiem, dobry żart). Ale to, co nam pokazali, to nieporozumienie.
Wygląda jakby wzięli się za serię, do której zabrakło im jaj. Nie mam także pojęcia, dlaczego dali jej tylko 12 odcinków.
Anime Bakemonogatari jest dla mnie świetnym tytułem. Bardzo przypadła mi do gustu animacja, sposób narracji, oraz przedstawienia pewnych rzeczy w zupełnie nowatorski sposób. Być może, starzy wyjadacze widzieli dziesiątki takich tytułów. Dla mnie, jak na razie, jest on wyjątkowy.
Jeżeli przetłumaczą więcej niż te parę kartek z pewnością przeczytam. Chociaż wolałbym, aby zabrali się za resztę tomików.
Do dyskusji o wierności adaptacji ogólnie i danych studiów (choćby danego Shafta) radzę założyć nowy topik, bo tu średnio na to miejsce
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Mimo że wydarzenia nie są na podstawie mangi, 2 odcinek mi się podobał.
O dziwo mi też. Ale jednak było coś z mangi! Sutki lolitki i nacieranie jej ciała żelem (durex play sexperince ;p)! W porównaniu do odcinka pierwszego, to drugi był przełomem. Jest goła lolitka - jest plus! No i nie miałem tego wrażenia, że ktoś mnie tu robi w ch**. Czyli jest nieźle, ale napewno nie bardzo dobrze, bo nadal wspominam z dreszczami pierwszy odcinek.
EDIT. Przykro mi z tego powodu. Dla zastrzeżenia dodaję, że post jest moją własnością, a używanie go do celów zarobkowych jest niedozwolone. Dodatkowo nie miał on na celu obrazić niczyich uczuć, poglądów ani fetyszów. Jest on napisany żartobliwie, z dużą nutą ironii, dlatego proszę mieć do niego dystans. Jeżeli uraziłem nim czyjeś poglądy, to proszę o wybaczenie.
Ostatnio edytowany przez Sado (2010-01-15 23:48:54)
Pisak napisał:Mimo że wydarzenia nie są na podstawie mangi, 2 odcinek mi się podobał.
O dziwo mi też. Ale jednak było coś z mangi! Sutki lolitki i nacieranie jej ciała żelem (durex play sexperince ;p)! W porównaniu do odcinka pierwszego, to drugi był przełomem. Jest goła lolitka - jest plus! No i nie miałem tego wrażenia, że ktoś mnie tu robi w ch**. Czyli jest nieźle, ale napewno nie bardzo dobrze, bo nadal wspominam z dreszczami pierwszy odcinek.
Rozśmieszył mnie ten post. Do tego stopnia, że chciałem wkleić go koledze na gg, ale przez pomyłkę wysłałem to ciotce, z którą rozmawiałem. Teraz idę się zapaść w ziemię. Sorry za offtop, ale musiałem.
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-01-15 23:36:08)
No już nie przesadzajmy... zawsze znajdzie się coś z mangi.
Jedyne co mi się na razie nie podoba, to te prawdziwe formy - z tego co pamiętam, to w mandze były pokazane raptem dwie - a tutaj mamy już dwie fillerowe: kameleona i pająka - aż boję się pomyśleć co będzie dalej...
Coraz bardziej podoba mi się to studio
Po genialnym Bakemonogatari szykuje się kolejne świetne anime
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...