Nie jesteś zalogowany.
Witam
Pojawiło się wreszcie, pierwsze w tym sezonie anime, które na 100% zamierzam zobaczyć
Ciekaw jestem czy jakieś grupy mają je w swoich planach wydawniczych?
Zgłaszam się do tłumaczenia openingu i endingu.
Tak na marginesie, z anime wartych uwagi w tym sezonie, są w/g mnie jeszcze tylko : Nodame, Sora no Oto i Katanagatari. Reszta plasuje się zdecydowanie poniżej pewnego akceptowalnego poziomu.
Z jednej strony spadek poziomu jest przerażający, z drugiej jaka to oszczędność łacza.
EDIT BY Q
Nie zwracać uwagi na treść posta, temat służy do dyskusji o tym anime, żeby nie zakładać kolejnych
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-01-08 15:49:14)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Sorki, nie wiem dlaczego ale sądziłem, że tam umieszcza się jedynie faktycznie tłumaczone serie.
Faktycznie jest info jak byk.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Jakoś to przeoczyłem, może będzie ciekawe. Dorzucę sobie do listy oczekujących na obejrzenie/sprawdzenie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
To będzie chyba jedyne anime wychodzące na bieżąco jakie obejrzę z tego zimowego sezonu, chociaż na razie nie chce mi się nawet pobrać pierwszego odcinka.
Openieng zupełnie Baccano!-wski.
Ciekawe czy i tu będzie ktoś na wzór mojej ulubionej parki debili (Isaac&Miria).
Po drugim odcinku jestem jeszcze bardziej zachwycony. To bez wątpienia najlepsze anime tego sezonu. OP i ED świetnie się słucha. Animacja bardzo miła dla oka, a postacie są wyśmienite. Orihara Izaya, którego poznaliśmy w tym odcinku, jest imo genialny, a nadal jest sporo wyróżniających się postaci (czuję, że ten "doktorek" Kishitani Shinra będzie świetny). Wręcz nie mogę się doczekać kolejnych epów.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Czyżby japońska odpowiedz na Ghost Ridera?
Takie mam pierwsze skojarzenie związane z tym anime
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Openieng zupełnie Baccano!-wski.
Ciekawe czy i tu będzie ktoś na wzór mojej ulubionej parki debili (Isaac&Miria).
miałem to samo wrażenie, z koleji jak patrzę na głównego bohatera to mi się przypomina Yozakura Quartet
Anime może powtórzyć sukces Baccano... o ile nie zrobią jego kalki
EDIT: sorka za byka, word rozleniwia ;-)
Ostatnio edytowany przez opcy (2010-01-21 23:05:04)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Jak mogą zrobić kalkę anime, gdzie jedno rozgrywa się w latach trzydziestych XX wieku praktycznie cały czas w pociągu, a drugie współcześnie w Tokio? Jedyne co te pozycje będą miały wspólnego to przeplatanie się losów wszystkich postaci ze zwieńczeniem w postaci wciągającego (oby) finału.
wystarczy ze zamkną bohaterów np w wagonie metra czy wieżowcu na które/który ktoś zrobi napad... po czym okaże się ze połowa z nich ma jakieś super moce (jeździec... motocyklista bez głowy już był)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Autor opowieści (nie czytałem, więc jak się mylę, proszę mnie poprawić) i studio, które to zrobiło na pewno nie odwaliłaby takiej kaszany.
Ta babka bez głowy pełni rolę swoistego eliksiru nieśmiertelności w Baccano. Jeden jakiś oderwany od rzeczywistości element, wątpię żeby było tego więcej.
Anime może powtóżyć sukces Baccano...
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać
W trzecim odcinku pojawiło się trochę dodatkowych "smaczków".
Pierwszy od lewej to na bank Baccano!, drugi to Cencoroll, trzeci i piąty to chyba też Baccano!, ale czwartego i szóstego jakoś nie mogę skojarzyć. Poznajecie coś?
Wg to mnie 4 i 6 to Jigoku Shoujo
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
3 minuty i gotowe. Nice one!
Na chwilę obecną mam mieszane odczucia co do tego tytułu Chociaż jednak z ciekawości chyba sięgnę po LN ^.^
Jaki jest wasz ulubiony bohater w owej serii? Bo moim jest Mikado Ryuugamine, którego marzenie(zależy jak kto patrzy) wreszcie się spełniło
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-03-13 15:10:47)
Właśnie po 8 odcinku anime zaczyna se rozkręcać i wszystko nabiera sensu.
Ulubiony bohater Hmm Selty Lubie kobiety w skórze na motorach
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...