Nie jesteś zalogowany.
hmm ja i tak jestem sporo do tyłu
ale to z kurtyzanami np. całkiem fajne
teraz skończyłem 164 i "saga" o klubach tez niczego sobie
może po prostu pasuje mi taki "humor"
Może i jest o "dupie marynie", ale właśnie dlatego jest to świetne. U mnie w TOP10 Gintama, jest zaraz po One Piece. To było pierwsze anime, w którym popłakałem się ze śmiechu. Nigdy się tak nie uśmiałem, jak oglądam Gintamę. I te wszystkie nawiązania, do historii/życia/innych anime,mang itd jeszcze dodaje smaczku ^^ Dla mnie nie ma lepszej komedii ^^ Gintama FTW
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Ma ktoś napisy do ep 165
Ma ktoś napisy do ep 165
Zaczął się wysyp trolli.
Są na warsztacie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mam bardzo, a to bardzo smutną wiadomość dla fanów Gintamy, a dokładniej zakończenie tej serii.
End of Gintama TV Series Announced
In the episode 193 aired on TV Tokyo, Gintama anime was announced to end next April. Hinting the end of the series is a usual joke of Gintama, so there is a slight possibility that this is another one.
Ale kto wie, ja jestem za 2 częścią newsa, czyli, że to może być kolejny żarcik z ich strony, oby tak
Raczej to nie jest żart, w kwietniu ma się zakończyć emisja, bo anime dogoniło mangę, ale najpewniej gdy materiału na anime się uzbiera produkcja znowu ruszy. Osobiście wolę taki zabieg niż coś w stylu Naruto albo Bleacha i tony g*wnianych fillerów (choć w przypadku Gintamy wynikało to pewnie z mniejszej popularności i budżetu). Ważne, że w kwietniu wyjdzie też kinówka, a manga ukazuje się regularnie, tak więc nie ma obaw. Rok, dwa i będziemy mieć kolejną serię.
Ostatnio edytowany przez Wszczebrzeszyn (2010-01-30 15:32:14)
9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin.
Przykro będzie się rozstać z Gintamą, ale miejmy nadzieje, że wróci do nas i mocniejsza, i lepsza. Albo nie, niech wróci taka sama.:-D
Chyba jednak zbliżamy się do końca Gintamy. Jeżeli wierzyć im słowom to w odcinku 196 w planszy tytułowej była ukryta "6" a w następnym "5".
No i cóż, stało się ten pamiętny dzień nadszedł, a jak mówi przysłowie: Wszystko co dobre, kiedyś się kończy i w rytm tego przysłowia ukazał się ostatnio odcinek GINTAMY, który miał numerek 201. Miejmy nadzieję, że to tylko przerwa w emisji związana zbyt bliskim dogonieniem fabuły z mangi ;] I miejmy tylko nadzieję, że to nie ostatni raz kiedy mogliśmy obejrzeć Gintame TV, a TV piszę, bo jeszcze kinówka nas czeka
No ja mam wielka nadzieje, że na tym się nie skończy Pożyjemy zobaczymy ^^
Jejjjjjjjjjjjjjjjjjjj Gintama ledwo co odeszła, a twórcy serii TV ogłaszają, że to nie koniec i na pewno Gintama wróci do emisji Jej, czego chcieć więcej?:D
Jej, czego chcieć więcej?:D
Napisów na ANSI
Słyszałem, że anime jest dosyć wierne mandze i mam takie malutkie pytanko do ludzi, którzy mają serię na dysku/płytach i mogliby odszukać (i podać jego numerek) pewien odcineczek.
W odcinku tym
To początek piątego tomu mangi, więc odcinek raczej nie powinien być daleko od początku.
Za pomoc byłbym baardzo wdzięczny
Dwudziesty ep
"Skazany na zajebistość"
Podziękował. Spodziewaj się, że po świętach wpadnę z dyskiem i zgram, co masz
Radziłbym jednak nie przeskakiwać epizodów tylko dlatego, bo czytałeś mangę. Jednak z seiyuu i muzyką to inna bajka jest . Poza tym to jest anime, które można oglądać w kółko, nie nudząc się. Sam aktualnie zaliczam re-watcha (33 odc. na razie, jeszcze 168). Poza tym w anime można znaleźć smaczki, które pomijane są w skanlacjach (fragmenty omake'ów albo inwencja własna, która zazwyczaj trzyma poziom). No i zwracaj uwagi na openingi i endingi, w Gintamie nieraz minimalnie je zmieniają, dopasowując je do aktualnych wydarzeń.
Ostatnio edytowany przez Wszczebrzeszyn (2010-04-04 18:03:16)
9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin.
Mam nadzieje, ze z Gintama nie bedzie jak z Beckiem i nie przerwa w polowie mangi.
yh mógłby się ktoś wziąć w końcu za tłumaczenie gintamy... zostały 3 odcinki nieprzetłumaczone, a anime skończyło się już z pół roku temu...