#1 2010-02-17 17:39:04

Zjadacz
Użytkownik

Pomoc redaktorowi anime.com.pl

Lipa 3000 podlinkował dziś newsa z anime.com.pl, w którym jeden z redaktorów serwisu, Vulcan, prosi o przekazanie jednego procenta swoich podatków na rehabilitację jego niepełnosprawnego brata.

Pomóc można na dwa sposoby - wybierając na rozliczeniu podatkowym fundację pomagającą chłopcu jako tę, która otrzyma 1% naszego podatku (nic nie tracimy, ten procent tak czy siak pójdzie na jedną z fundacji, tyle że w razie naszego niezdecydowania zostanie ona wybrana losowo), lub poprzez wpłatę bezpośrednią przelewem gotówkowym.

Ansi zdecydowało się pomóc Vulcanowi w poszukiwaniu funduszy na rehabilitację brata z dwóch powodów:
1. Mamy zajebiście dobre serduszka!!!
2. Vulcan nie jest osobą, która zakłada konta na każdym z popularnych serwisów, by pisać prośby o pomoc. Jest gościem, który aktywnie działa w polskim światku M&A, o czym świadczyć może chociażby liczba 130 napisanych przez niego newsów na anime.com.pl. Ot, taki nasz odpowiednik gości z dwu lub nawet trzycyfrową liczbą napisów. Nie jest naszym znajomym, nie prosił nas o założenie tego wątku, inicjatywa wyszła od nas, bo takim osobom w miarę możliwości chętnie pomożemy.

Zachęcamy więc, by pomóc Vulcanowi i jego bratu, bo każda złotówa się przyda, a to przecież swój chłop, który wspólnie z innymi zapaleńcami tworzy polską scenę. Nie dostaniecie za to nalepki "Super kumpel" na wasze zdjęcia na Naszej-Klasie ani nikt nie doładuje wam konta setką eurogąbek, ale chyba fajnie byłoby zobaczyć, że pomoc od naszego środowiska dostaje gość, który temu środowisku bezinteresownie poświęcił kupę swego wolnego czasu. Mam rację, nie?

========================================================================
               LINK DO NEWSA Z ACEPA, W KTÓRYM PODANO WSZYSTKIE SZCZEGÓŁY
                            http://anime.com.pl/Mozesz_pomoc_oddaja … ,4990.html
========================================================================

Redakcja ansi

"Skazany na zajebistość"

#2 2010-02-17 17:46:31

lipa3000
Użytkownik

Odp: Pomoc redaktorowi anime.com.pl

Mnie również cieszy mnie reakcja użytkowników anime.com.pl. Nawet osoby, które na co dzień słyną z ciętego języka i skłonności do kłótni zobowiązały się pomóc. Nie pracuję jeszcze, ale wysłałem już skromną kwotę, którą normalnie pewnie "zmarnowałbym" na kilka piw czy coś podobnego.

Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-02-17 17:47:29)

Y9SqV.pnglipa3000.png

#3 2010-02-17 17:52:39

Hiroyuki
Użytkownik

Trochę kiepskie miejsce na takie ogłoszenia, zważywszy na to, iż średnia wieku userów na ANSI to jakieś 15-16 lat (a i reszta nie koniecznie musi już pracować oczkod ) Nie mniej, jeśli znajdzie się choć kilka osób chętnych wesprzeć ten, jakże szczytny cel swoim 1% to już zawsze coś...

Cóż... a skoro i tak coś muszę zrobić z tym swoim procentem to też pewnie pomogę (jeśli skleroza mnie nie dopadnie nie zapomnę smutny ).

Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
ub-3.gif

#4 2010-02-17 17:56:37

lilith_
Moderator

W takich sytuacjach każde miejsce jest dobre. Jak ktoś nie pracuje to zawsze może drobną kwotę wpłacić bezpośrednio na konto albo przekazać dane rodzicom/znajomym, którzy pracują i odprowadzają podatek smile

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#5 2010-02-17 17:56:55

Zjadacz
Użytkownik

Hiroyuki napisał:

Trochę kiepskie miejsce na takie ogłoszenia, zważywszy na to, iż średnia wieku userów na ANSI to jakieś 15-16 lat

To właśnie dobrze, bo mieszkają z rodzicami, którzy podatek odprowadzają na pewno. No i zostają bezpośrednie przelewy jezor

EDIT: Lil mnie uprzedziła jezor

"Skazany na zajebistość"

#6 2010-02-17 18:10:42

Isao
Użytkownik

Również chętnie coś od siebie dorzucę, w końcu cel szczytny, a i pomagać sobie trzeba wzajemnie smile

#7 2010-02-17 18:22:47

Zgrzyt
Użytkownik

Hmmmm......
No cóż a się zastanawiałem na co przeznaczyć ten 1%. Odpowiedź mi pod nos podstawiono.
A dostane chociaż zamiast "użytkownik" pod avatarem range "Super kumpel" ?

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-02-17 18:23:05)

#8 2010-02-17 18:36:48

lilith_
Moderator

Zgrzyt napisał:

Hmmmm......
No cóż a się zastanawiałem na co przeznaczyć ten 1%. Odpowiedź mi pod nos podstawiono.
A dostane chociaż zamiast "użytkownik" pod avatarem range "Super kumpel" ?

Ten 1% i tak jest przekazywany, tyle że sam możesz go wskazać a jak tego nie robisz to leci z losowania.
Jak sobie wpiszesz pod avatarem w okienko Skąd: "Super kumpel" to będziesz mieć smile_big

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#9 2010-02-17 22:36:02

Minto
Użytkownik

Tak btw, co do tych 15-16 latkow, nie uwierze, ze chociaz polowa nie ma karty platniczej z jakimis tam zapasami...kiedys to byl fenomen, teraz w klasie mam moze z 4-5 osob, ktore jej nie maja jezor
A i ja cos dorzuce w miare swoich mozliwosci, w koncu jest nas tak malo, ze powinnismy sie trzymac razem i sobie pomagac smile

gr.png
lw.pngShelin.pngpr.png

#10 2010-02-17 23:59:14

Primrose
Użytkownik

Bym może i pomógł, ale moi rodzice sami prowadzą OPP.
Mam nadzieję, że Vulcan poda ile uzbierał (termin oddawania tych wszystkich papierów to chyba 30 kwietnia). Chciałbym zobaczyć na co nas stać i ile można z tego procenta wyciągnąć. Taka ciekawość prawie zawodowa ;p

#11 2010-02-19 10:41:10

darko
Użytkownik

Szkoda że nie znałem konta w zeszłym roku dochód był o wiele większy niż w tym oczkod ale i tak pójdzie jak tylko dostanę pita ( w marcu).
Tylko nie usuwaj posta ze strony, jestem na niej prawie codziennie to będzie mi przypominać, a jak zapomnę to 1% pójdzie gdzie indziej nie zawsze tam gdzie naprawdę potrzeba.

#12 2011-01-28 21:07:22

lipa3000
Użytkownik

Tak jak w zeszłym roku zwracam się do Was z prywatną prośbą o pomoc, która nikogo nic nie będzie kosztować poza wypełnieniem kilku dodatkowych rubryk w zeznaniu podatkowym za rok 2010.

Mam tylko jednego brata i niestety nie może on jeździć ze mną na konwenty, mimo iż skończy w tym roku 18 lat, ba nie może nawet samodzielnie siedzieć, mówić, jeść, że o chodzeniu nie wspomnę. Jest to spowodowane tym, że Tadziu od urodzenia cierpi na czterokończynowe dziecięce porażenie mózgowe, a do tego dodatkowo ma padaczkę i niedokrwistość.

Informacje o tym jak można pomóc oraz na co poszły zeszłoroczne pieniążki tutaj:
http://anime.com.pl/Mozesz_pomoc_oddaja … ,5588.html

Y9SqV.pnglipa3000.png

Stopka forum

© Animesub.info 2025