Nie jesteś zalogowany.
Peach Girl,Aishiteruze Baby
Ostatnio edytowany przez akira1984 (2010-02-09 23:31:16)
Inukami ,
Witam, czy jesteście w stanie mi polecić jakieś anime fantasy np. coś w stylu:
Seiken no Blacksmith
Seiken no Blacksmith
Może coś z tego:
-Utawarerumono
-Tears to Tiara
-Tales of the Abyss
-12 Kingdoms
Seiken no Blacksmith
Record of Lodoss War, Guin Saga, The Heroic Legend of Arslan, Legend of Crystania.
Chociaż żadne z nich w stylu The Sacred Blacksmith nie będzie bo ten tytuł akurat to bardziej fanservice, niż fantasy.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2010-02-10 00:39:15)
Powiem tak w tym anime chyba i tak nie było tak źle z tymi "cyckami", że tak to ujmę
-Tales of the Abyss
-12 Kingdoms
te już widziałem resztę zaraz sprawdzę - dziękować
Trochę podobna moja prośba do poprzedniej, ale ja z kolei poszukuję jakichś dobrych Komedi Romontycznych. Najchętniej coś w stylu Lovely Complex, czy Toradora!, ale może być nawet coś w stylu Karin.
Spróbuj coś z tego:
- Bokura ga Ita - ale z tą całą komedią, to trochę tu ubogo.
- Chobits - jak żeś Ty to zrobił, żeś tego jeszcze nie widział? Jednak w odniesieniu do Twojej "bazy" (LC, T!) romans tutaj jest subtelniejszy.
- Kareshi Kanojo no Jijou
- Nogizaka Haruka no Himitsu - słabsze, ale też daje radę.
Trochę podobna moja prośba do poprzedniej, ale ja z kolei poszukuję jakichś dobrych Komedi Romontycznych. Najchętniej coś w stylu Lovely Complex, czy Toradora!, ale może być nawet coś w stylu Karin.
Ouran High School Host Club
Special A - manga lepsza
Seiken no Blacksmith
Elemental Gelade
Arad Senki ~Slap Up Party~
World Destruction
Tower of Druaga
Tsubasa Chronicle
Final Fantasy VII - Advent Children
Chrome Shelled Regios
Spróbuj coś z tego:
- Bokura ga Ita - ale z tą całą komedią, to trochę tu ubogo.
- Mimo to spróbuje.
- Chobits - jak żeś Ty to zrobił, żeś tego jeszcze nie widział?
- Tak jakoś wyszło. Od dawna leży na dysku, nawet próbowałem, ale jakoś mi wtedy nie podeszło. Nie wiem czemu.
Jednak w odniesieniu do Twojej "bazy" (LC, T!)...
- To "skąd" jestem, dość mocno pokazuje moje podstawowe zainteresowania, dlatego jaka by nie byłą ta "baza", to i tak duże osiągnięcie jak dla mnie. Mimo wszystko lubię się rozwijać i poszerzać horyzonty, dlatego zadałem to pytanie.
- Kareshi Kanojo no Jijou
- zobaczymy.
- Nogizaka Haruka no Himitsu - słabsze, ale też daje radę.
- Jak daje radę, to ja też dam radę
Ouran High School Host Club
- Zobaczymy, mimo że bishoneny powodują u mnie ataki paniki
Special A - manga lepsza
- Mimo to sprawdzę anime
A przy okazji:
Seiken no Blacksmith
Z "Blacksmitha" widziałem tylko pierwszy ep , ale patrząc na odpowiedzi innych mogę wywnioskować, byś spróbował tego:
Arc The Lad
Bouken ou Beet - trochę "dziecinnę", ale fajnie się ogląda.
Juushin Enbu
Kiba
Orphen
Rune Soldier - nie za bardzo pasuję, ale nie mogłem się oprzeć
Scrapped Princess
Slap-Up Party - Arad Senki
Tales of Eternia, -Phantasia, -Symphonia
Witam!
Ciężko mi się określić co do rodzaju anime aktualnie poszukuje, ale może podam listę anime które obejrzałem i bardzo mi się podobały:
1) Fullmetal Alchemist
2) Naruto
3) Bleach
4) Dragon Ball
5) Death Note
6) Hellsing
Znacie może drodzy forumowicze coś co mi również przypadnie do gustu? ;p
To masz tasiemca Katekyo Hitman Reborn!(trzeba się przebić przez pierwsze kilka epków, bo są low) lub serie, która składa się z 2 sezonów
Gintama może. Zacna seria
"Skazany na zajebistość"
One Piece :d zabawa na dłuuugie wieczory xD
Witam!
Ciężko mi się określić co do rodzaju anime aktualnie poszukuje, ale może podam listę anime które obejrzałem i bardzo mi się podobały:1) Fullmetal Alchemist
2) Naruto
3) Bleach
4) Dragon Ball
5) Death Note
6) HellsingZnacie może drodzy forumowicze coś co mi również przypadnie do gustu? ;p
Soul Eater
D.gray-man
Fairy Tail (chociaż dopiero wychodzi, więc za dużo odcinków jeszcze nie ma)
Edit down:
To były moje propozycje do pytania Zebro . Dodałem cytat, teraz chyba wszystko jasne
Ostatnio edytowany przez Asan (2010-02-17 18:20:46)
Asan ciężko pojechałeś ale może coś Ci się spodoba do Soul etera to polecam Needless coś jak D.gray-man to będzie ciężko bo to tasiemiec ale Trinity Blood a do ostatniej pozycji to jak nie oglądałeś ( co mało prawdopodobne ) to wszystkie serie Slayers.
Witam!
Ciężko mi się określić co do rodzaju anime aktualnie poszukuje, ale może podam listę anime które obejrzałem i bardzo mi się podobały:1) Fullmetal Alchemist
2) Naruto
3) Bleach
4) Dragon Ball
5) Death Note
6) HellsingZnacie może drodzy forumowicze coś co mi również przypadnie do gustu? ;p
1) Fullmetal Alchemist --> Nie wiem czemu, ale najbliższe mi się wydaje Darker than black, chociaż fabułą się różnią, ale za dużo elementów wspólnych - typu superumiejętności, brama, system coś-za-coś, alternatywny świat, motyw utraconego rodzeństwa i poszukiwań (nie będę więcej spoilerować).
2) Naruto
3) Bleach
4) Dragon Ball --> te trzy pozycje to jeden kij, nic Ci nie polecę, bo sam fakt, że dałam się wciągnąć w te tasiemce uważam za błąd.
5) Death Note --> Code Geass obie serie bez dwóch zdań (pierwsza nawet przewyższa DN)
6) Hellsing --> pobluźnię trochę dla fanatyków tego antyku: Elfen Lied (taka sobie bajeczka o latających kończynach a la hellsing czy też Happy Tree Friends ), Vampire Knight, Blood+ (też o wampirach).
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-02-18 00:22:17)
Ty dulowaty userze!
dzięki bardzo wszystkim za propozycje
Teraz biorę się za sprawdzanie ich ;P