Nie jesteś zalogowany.
Cholera, głupich komedyjek ecchi robią na tony, a jak przyjdzie zrobić coś poważnego i porządnego, to nie ma komu ;/ (albo to ja oglądam za dużo anime xD")
I to pisze ktoś kto w kolumnie Dropped ma Kaiba, SRSLY wtf?
Zdecydowanie za dużo oglądasz.
Kaiby widziałam dawno temu pierwszy odcinek, który mnie jakoś specjalnie nie zachęcił do dalszego oglądania. Ale twoja reakcja chyba mnie przekona do ponownego przyjrzenia się serii ^^
{co nie zmienia faktu, że wolałabym coś bardziej "ludzkiego, życiowego" >.<}
Ostatnio edytowany przez aria (2010-03-26 00:27:05)
{co nie zmienia faktu, że wolałabym coś bardziej "ludzkiego, życiowego" >.<}
Dość specyficzny klimat i nazwijmy to dość życiowym... (chyba) "Planet-es" lub/i "Sora Rescue Wings" plus oczywiście "Flag" (są bardziej poważne aniżeli zbliżone do romansideł, więc chyba nie bardzo uderzą w gusta)... Takie serie po prostu chyba trzeba jednak lubić/eć (whatever...)... Pewnie coś jeszcze z "tej półki" by się znalazło...
MAL nieco mylny bywa... aczkolwiek hm jeśli kogoś choć trochę interesuje na jakiej zasadzie działa ratownictwo, ala nasz topr/gopr to, jak znalazł *_* no i mała nutka tego no, to tak ładnie zwą hmm dramatu też się znajdzie. Jak dla mnie 9/10 (tak wypaczony gust...)
Jeszcze wspomniał mi się jeden tytuł już taki bardziej na luzie... hm "Library Wars"... le głowy nie dam czy poprawny... w każdym razie było to związane z jakąś organizacją chroniącą książki. Coś na wznak genialnego filmu Kurt'a Wimmer'a 'Equilibrium'.
Ostatnio edytowany przez Isao (2010-03-26 00:52:33)
Bartender, Kaiji, Akagi, Tetsuya, oba Genius Party, One Outs, Ayakashi - Japanese Classic Horror, Night Head Genesis, Sci-fi Harry z naszego podwórka (dobre i lepiej na pewno, głównie ludzkie, nie zawsze życiowe)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Obejrzyj Monster i tobą pozamiata. Niektórzy powiedzą, że przez 3/4 serii koleś ugania się za mordercą, ale to (mocno realistycznie zapodana) historia zniszczonych ludzkich uczuć.
A najbardziej chyba pasowałoby Ci obejrzeć jeden z tytułów, który zapodał Quithe. Chodzi mi o Genius Party i krótką animacją tam zawartą o nazwie Baby Blue. Oglądałem to wczoraj i naprawdę było klimatyczne.
Poszukuje anime, gdzie główny bohater przez dziewczęce imię trafia do szkoły dla dziewcząt. Od razu ucinam spekulacje, że się przebiera za dziewczynę, z tego co pamiętam, cały czas chodził ubrany w męskie ciuchy. Tytułu nie pamiętam więc proszę o namiary na ten tytuł.
Też się przyłączę do prośby, bo tytuł mi wypadł z głowy:(
Siema, szukam jakiegoś fajnego anime, coś takie w klimacie fantasy (najlepiej jakby bohaterowie walczyli miecze, łuki i te sprawy ), wartka akcja, i żeby bohaterowie nie byli "głupi" (tzn. żeby potrafili myśleć, a nie tak jak w naruto, że bohater adhd ma ) Z góry dzięki.
Utawarerumono
A tutaj możesz zassać: http://www.thoranime.org/?p=13
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-03-27 22:30:10)
jeszcze możesz luknąć na Tales of the Abyss i Tears to Tiara lub Fate stay night
Spróbuj przetrawić coś z tego:
- Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
- Claymore
- Inuyasha
- Scrapped Princess
- Star Ocean EX - bohaterowie są głupi, ale spróbować nie zaszkodzi, a nóż Ci podejdzie
- Tenkuu no Escaflowne
- Vampire Hunter D wraz z Vampire Hunter D - Bloodlust
Ragnarok The Animation
The Sacred Blacksmith
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Nie no z tym Ragnarokiem to już lekka przesada chyba. Jeżeli tam jakiś bohater jest mądry to chyba na poziomie lambo z Hitman reborn.
Przezorny ja polecam:
-Claymore
-Fate Stay Night
ale to już padło więc jeszcze:
-Afro Samurai
W Afro Samurai główny bohater dużo myśli podczas walki, pojedynki odbywają się na miecze i kusze itp ale jest w to też wplątany element sci-fi więc przeciwnikiem może być równie dobrze zwykły ninja jak i robot lub cyborg.
Siema, szukam jakiegoś fajnego anime, coś takie w klimacie fantasy (najlepiej jakby bohaterowie walczyli miecze, łuki i te sprawy ), wartka akcja, i żeby bohaterowie nie byli "głupi" (tzn. żeby potrafili myśleć, a nie tak jak w naruto, że bohater adhd ma ) Z góry dzięki.
Jeśli chodzi o fantasy to tylko i wyłącznie Berserk. Seria TV wymiata, a manga wbija w ziemie. Dziwię się, że jeszcze nikt tego nie zaproponował.
Shigurui - może nie fantasy, ale walki na miecze, wyrąbisty klimat itd. jest. Seria strasznie nie doceniana. Luknij ją, a później weź się za mangę.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dzięki wszystkim za propozycje Lookne parę pozycji jeszcze raz dzięki
Cześć Poszukuję anime które spełnia kilka kryteriów.
- ilość epków 25 lub więcej ( może składać się z dwóch serii jak np. black lagoon czy darker than black)
- wciąga ( chodzi mniejwięcej o to, że nie moge przestać oglądać i chcialbym pochłonąć całą serię na raz, jak naprzykład zdarzyło mi się z Berserkiem ;p)
- rodzaj to może byc albo fantasy, albo super power, może byc sportowe albo gunfights, swordplay, naprawdę różnorakie, byle nie było echii albo czegoś takiego ;p
- ważne, żeby był jakiś konkretny główny bohater który jest oczywiście debeściakiem, staje się coraz lepszy w tym co robi, silniejszy itp.
- jakosć odcinkow: najlepiej, żeby każdy miał max 350 mb.
- anime w miarę nowe, najlepiej powyzej 2000 , chyba, że jest równie dobre co np. Berserk to tez moze być
Z góry dziękuję za propozycje , i przepraszam za tak dziwne wymogi Dodam, że oglądałem i mi się podobały, takie anime jak:
- fate stay night
- getbackers
- black lagoon
- darker than black
- d-gray man
- berserk
- claymore
- samurai seven
- samurai champloo
- hajime no ippo
- eyeshield 21
- captain tsubasa
- samurai deeper kyo
- cowboy bebop
- trigun
- airgear
- full metal panic
- fullmetal alchemist
i parę innych tytułów
Ostatnio edytowany przez kensei_satori (2010-03-30 11:06:14)
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
Kenchi < must see
http://myanimelist.net/anime/1559/Histo … le_Kenichi
Bardzo dobra historia od zera do bohatera, podobał ci się Ippo, to zapewne również ci się spodoba ;]
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-03-29 13:28:42)